Citat:
Citat:
Alternator definitivno, prvo provjeri četkice.
Ja sam imao problema s alternatorom, ali meni je pukla žica negdje unutar njega pa sam morao kupiti novi.
Nadam se da si ti bolje sreće!

Skinem kleme sa akumulatora i auto radi bez problema!
Sta sad?
to skidanje klema sa akumulatora je najgore što možeš napraviti alternatoru, jer alternator na sebi ima pobudu koju jako lako možeš skuriti baš skidanjem kleme.
ovako uz tester ti mogu poći jer sam imao sličnu stvar ali na renou.
kad je auto ugašen stavi polove testera na akumulator i ako pokazuje od 12-13 V ( što bih trebao pošto kažeš da je novi ) znaći da je akumulator ok,
sljedeće trebaš da ti netko za anlaše auto dok ti još uvijek držiš polove na akumulatoru , ako napon drastično padne prilikom paljenja auta ( cca 6-7 V ili manje ) stvar ti je u anlaseru ( četkice ili nedaj bože kaj je meni bilo : odljepili se magneti sa rotora i zaglavili u stator i morao kupiti novi anlaser ).
ako napon prilikom paljenja auta ostane isti ili se poveća kad auto upali ( 13 - 14 V ) onda bi i alternator trebao biti ok.
jedino ti još preostaje testerom direktno na alternatoru provjeriti napon , ako je napon slabiji od 13 V najvjerojatnije ti je otišla pobuda alternatora ali nemora biti, uglavnom ako ti na alternatoru izbaci manje od 12 V znaći da ga fila ali ne dovoljno i zato problemi sa akumulatorom i onda ti definitivno treba električar.
nadam se da sam ti pomogao.
pozz