Sada je: uto srp 15, 2025 8:00 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 79 postova ]  Stranica 1 2 3 4 5 6 Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: pet stu 19, 2010 9:53 am 

Vozi: XC90 T6 AWD
Hi ekipo,

znam da ovakav naziv na ovakvom mjestu moze samo probleme napravit, no eto, ne znam sto da kazem.

Obzirom na nacin na koji Volvo funkcionira, mislim da ga osobno necu kupovati, a da elaboriram i zasto.

Mojih zadnjih 48h sa XC-om.

Kupio sam zimske gume 235/60/18 i otisao u Molydon da mi se zamjene. U Molydonu su utvrdili da imam posebni sigurnosi vijak i nakon sto smo 40-tak minuta pretrazili auto (skoro kao na carini LOL), nismo nasi vijak.
Plan je bio da danas ujutro posjetim Baotic i Volvo servis kako bi mi mogli skinuti zastitni vijak i staviti obican, pa bi se vratio u Molydon i zamijenio gume.

Jutros u 8:00 sam pokucao na vrata Auto Baotica u Dubravi, i ljubazni gospodin mi je odmah objasnio da je to nemoguce, jer je vijak bas za moj automobil, i nema univerzalnog.

Momci su si dali truda, i pokusali sa raznim vijcima koje imaju, ali jednostavno nisu nasli pravi, opet smo pretrazili auto i nismo nasli vijak (maticu) za skinut.

Situacija je slijedeca, trebao bi svoj Volvo naruciti kod njih, te bi potrajalo cijeli dan kako bi nasilno skinuli vijke (pod mogucnosti ostecenja felge).

Sada su mi zimske gume u gepeku, a ja gledam sto cu napravit, najjednostavnije i najbezbolinije.

Da, auto nije moj, koristimo ga od 2003. godine, i negdje se ocito doticni vijak zagubio.

Nekoliko realno normalnih pitanja mi se postavilo:

1. Kako se Volvu isplatilo za svaki automobil raditi posebni vijak?
2. Kako to da je time zelio zakomplicirati zivot vlasnicima i servisima koji nisu u stanju adekvatno pruziti podrsku?
3. I na kraju, osnovno, zasto, ali pobogu zasto stavljati takve sigurnosne vijke na XC90 koji ima brandirane Volvo alu felge? Tko bi ih ukrao? Vlasnici Q7? X5? Touarega?

Suludo mi je da mi jedan Volvo servis ne moze pomoci.. ali zbilja suludo.

I da, mrzim ga, jer nesto jednostavno pretvara u komplicirano, dok drugi brandovi takvih problema nemaju, pouzdano znam za Lexusa i Audi (VAG grupu).

Vrh

PostPostano: pet stu 19, 2010 10:04 am 
član VKH
član VKH

Vozi: 740 GL ,1989......S90 3.0 24v
A jebate ja po naslovu u najmanju ruku mislio da se auto jednostavno raspao na cesti :doh: ,kad ono problem u šarafu. Ne velim ja da se ne slažem s tobom zbog toga kaj si ljut ,vjerojatno bi i ja popizdil ali baš da bi zato zamrzil Volvo :naughty: . I btw. kaj zbilja svaki XC ima posebnu sigurnosnu maticu ,nekak mi to ne igra ,ali bu se javil Kiki pa će riješit sve nedoumice. A i na kraju krajeva imaš 4x4 pogon pa i nije kraj svijeta ak kotaće ne zamjeniš odmah sad :think:

P.S. Jelda ne mrziš Volvo ,jelda :pray: :?:

Volvo for Life

Vrh

PostPostano: pet stu 19, 2010 10:10 am 

Gle, mrzim jer ti zakomplicira zivot oko gluposti, i radi toga je fail :)
Necu ni pricat o prekidacima, kontaktima i ostalim musicama... to jos prihvatim, bez brige.

Ali ovo za zastitnom sarafu..sorry ne mogu preci preko toga.. i onda jos ti Volvo servis ne moze pomoci...

Kao da ti prodam daljinski sa baterijom, ali posebnom baterijom, koja kad ti crkne, ja kao servis ti je ne mogu zamijenit..pa tko je tu lud.

I sad bi mi isli cijeli dan mesarit po autu i ne preuzimat rizik ostecenja felge..

Vrh

PostPostano: pet stu 19, 2010 10:13 am 
član VKH
član VKH

A zakej si izgubil posebni ključ ,je treba pazit na te stvari stvari :mrgreen: (sorry :oops: )

Volvo for Life

Vrh

PostPostano: pet stu 19, 2010 10:14 am 
Veteran
Veteran

Vozi: Nissan 350z
Slažem se, ali pod uvjetom da je taj zaštitni šaraf OEM Volvo, tj. da su ga oni ugradili. Tada bi trebali voditi evidenciju o tom zaštitnom šarafu i vezati ga u bazi podataka sa šasijom vozila, te prema potrebi moći izraditi novi ključ za skidanje zašt. šarafa. Ako se pak radi o naknadno ugrađenom sigurnosnom šarafu, tu nema puno pomoći.

Vrh

PostPostano: pet stu 19, 2010 10:18 am 

2dugi: ok,izgubio sam ga, voljan sam ga platiti 100eura u servisu, samo da postoji. Sve 5, ne mozes sve pratit, no mora postojati mogucnost supporta.

2tcode: Da, naravno da je OEM Volvo zastitni saraf, jer je OEM Volvo i felga. Oni su je ugradili, oni su je zastitili i od samih sebe ocito...

Vrh

PostPostano: pet stu 19, 2010 10:18 am 
Veteran
Veteran

Vozi: Nissan 350z
Uh, da nije tužno bilo bi smiješno. Užas.

Vrh

PostPostano: pet stu 19, 2010 10:21 am 
član VKH
član VKH

Zovi Kikija ,ak netko to može odgonetnuti ,onda je to on :!:

Volvo for Life

Vrh

PostPostano: pet stu 19, 2010 10:24 am 
član VKH
član VKH

... ili dojdi sutra na meet ,šaraf nebumo skinuli ,al bar bumo nekaj popili od tuge :wink:

Volvo for Life

Vrh

PostPostano: pet stu 19, 2010 10:27 am 

Rado al sutra radim.. i trebao bi ic van grada :) Moze neki broj od Kikija, ili ce se tu javit?

Eto..polako prelazim iz ljutog stanja, pa ocajnog u stanje sarkazma i komedije.. mislim dobro si rekao tcode, da nije smjesno bilo bi tuzno..al to je oboje.

Sigurno se planiram javiti Volvu, posebice jer je auto iz diplomatske flote.

Vrh

PostPostano: pet stu 19, 2010 10:40 am 
Veteran
Veteran

Vozi: S60 2.5T summum 2005
Citat:
Hi ekipo,
znam da ovakav naziv na ovakvom mjestu moze samo probleme napravit, no eto, ne znam sto da kazem.
Obzirom na nacin na koji Volvo funkcionira, mislim da ga osobno necu kupovati, a da elaboriram i zasto.
Ah, koliko teksta radi jednog vijka, koji još k tome ne možeš odviti jer si izgubio adapter za odvijanje. :snooty: Volvo na aute ugrađuje sigurnosne vijke po narudžbi, te je prvi vlasnik dotičnog to očito želio, iz nekih njegovih razloga.
Moja situacija je bila da mi se raspao jedan sigurnosni vijak (srećom, bila je čelična felga u pitanju pa sam mogao upotrijebiti bušilicu i kutnu brusilicu da skinem kotač) ali je stradao i adapter. Tako znam da u Volvocars Hrvatska postoji komplet svih adaptera za OEM Volvo sigurnosne vijke koji šeta od servisa do servisa, prema potrebi. Meni se posrećilo da je set bio u Baotiću, poskudali su mi sve sigurnosne, umjesto njih sam stavio obične i sve 5. Još jednom veliko hvala Kikiju, iako je od tog prošla već koja godina. Tema na temu je viewtopic.php?f=7&t=3394
Tako da, elaboracija "Zašto ne Volvo" ti je potpuno pogrešna. :doh: :think:

Vrh

PostPostano: pet stu 19, 2010 10:55 am 
Veteran
Veteran

Vozi: 850
Ma prošetaj malo po istočnoj periferiji, za 5 minuta ti skinu i felge i retrovizore i branike.
A za par kuna dobiješ vijak kakav god hoćeš.
I još ti na njega napišu Gucci 8-)

Vrh

PostPostano: pet stu 19, 2010 11:23 am 
Veteran
Veteran

Vozi: V4O 1.9 D 103 KS
Citat:
Ma prošetaj malo po istočnoj periferiji, za 5 minuta ti skinu i felge i retrovizore i branike.
A za par kuna dobiješ vijak kakav god hoćeš.
I još ti na njega napišu Gucci 8-)
:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :violin: :violin: :violin: :violin:

Vrh

PostPostano: pet stu 19, 2010 11:51 am 
član VKH
član VKH

Probuše ti taj vijak bez ikakvih oštećenja felge, i staviš obični vijak i amen, no vrlo je vjerojatno taj siguranjak negdi u autu se zametnuo jer je malen, pa ga nemožeš nač. I jako teško da zbog toga mrziš Volvo, to je trenutna reakcija, a Molydon je posebna priča, meni ne mogu napraviti špur za xc-a jer kažu da je to posebni auto koji traži posebni softwer laser špur sprave, i da bi me to koštalo ako stvarno se odlučim na to cca 900 kn uz akontaciju 500 kn da nabave sofwer ...mislim ...

Vrh

PostPostano: pet stu 19, 2010 12:43 pm 

Hi all,

presao sam iz ljutnje u ocaj pa u ravnodusnost, no zasto je trazen sigurnosni vijak ne znam, no da li jedan ovlasten Volvo servis to treba imati.. treba, po mome skromnom misljenju treba.

2Mrky nije los prijedlog LOL.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 79 postova ]  Stranica 1 2 3 4 5 6 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: