Sada je: uto lip 24, 2025 12:50 am.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S40 1.8, 96g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 6 postova ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: uto tra 19, 2011 10:01 am 

Vozi: volvo
Cjena benzina izmiče kontroli, a moj volvać sve stari i sve žedni, a ja sve više prelazim kilometara godišnje oko 35.000- 40.000 km. Razmišljam da smanjim troškove prevoza ubacivanjem auto gasa, interesuje me vaše mišljenje i iskustvo sa "sekvencionalnim plinom".
1.Da li ima osjetnih gubitaka snage?
2.Koliko se povećava potrošnja plina u odnosu na benzin?
3.I da li je to isplativo za vozilo koje puni dvanaestu godinu?

Radi se o Volvu 2.0 103 kw. iz 99god.

Vrh

PostPostano: uto tra 19, 2011 10:49 am 

Vozi: XC70 2.5T
s obzirom na godišnju kilometražu, i razliku u cijeni benzin/plin nemaš što razmišljati... isplatit ćeš istalaciju u malo više od pola godine.
pad snage je zanemariv, kao i malo povećana potrošnja.
iako nebi bilo loše razmisliti o zamjeni cijelog auta za 1.9d 115, ako financije dopuštaju.

Vrh

PostPostano: uto tra 19, 2011 11:27 am 
.
.

Vozi: Volvo S60 2.4T 200KS
Prvo zamjeni auto, pa onda stavi plin. Plin ti je investicija koja se isplacuje kroz godine. A ne vjerujem da planiras jos godinama voziti isti auto. Problemi koje sada imas sa autom ce samo rasti, a i plin moze donijeti nove problemcice.

Vrh

PostPostano: uto tra 19, 2011 6:17 pm 
..
..

Vozi: v40t4+lpg, 2001
Citat:
Cjena benzina izmiče kontroli, a moj volvać sve stari i sve žedni, a ja sve više prelazim kilometara godišnje oko 35.000- 40.000 km. Razmišljam da smanjim troškove prevoza ubacivanjem auto gasa, interesuje me vaše mišljenje i iskustvo sa "sekvencionalnim plinom".
1.Da li ima osjetnih gubitaka snage?
2.Koliko se povećava potrošnja plina u odnosu na benzin?
3.I da li je to isplativo za vozilo koje puni dvanaestu godinu?

Radi se o Volvu 2.0 103 kw. iz 99god.

nećeš osjetiti pad snage ako je dobro napravljeno.
ako je dobro napravljeno biti će neznantno veća potrošnja.

isplativost?
t4 na plin = getz 1.1 na benzin.

Vrh

PostPostano: sri tra 20, 2011 1:34 pm 
..
..

Citat:
Prvo zamjeni auto, pa onda stavi plin. Plin ti je investicija koja se isplacuje kroz godine. A ne vjerujem da planiras jos godinama voziti isti auto. Problemi koje sada imas sa autom ce samo rasti, a i plin moze donijeti nove problemcice.
Ne bi se baš složio da se isplati kroz godine. Dok je plin bio 3.35 kn ja sam svoju instalaciju isplatio u godinu i 3-4 mjeseca (cijena instalacije je bila 11000 kn), a radim godišnje 10-15k km. Sad je plin dosta skuplji ali na njegovoj kilometraži će dosta brzo otplatiti, naravno ako misli voziti auto duže od 2 godine inače nema smisla, a i cijene instalacija su se strmoglavile pa se jako povoljno da ugraditi plin.

Vrh

PostPostano: pon svi 02, 2011 6:28 pm 

ako imaš novce(za plin) i malu plaću,stavljaj plin!!!! osobno sam imao nekih sredstava koje bih svakako potrošio,al nisam,uložio sam u svoga v40 1.8 16v i nisam se pokajao!( ugradio sam plin) pošto živim od plaće ja i žena i dvoje dice,koja ne prelazi 5-6000kn. sad svako tankanje rezervoara umjesto 500 kn benge,utankam 250 kn plina,i nije me briga oću ga ikad isplatit! radi besprjekorno već 40000 tkm,da ga nisam ugradio neznam bili ga ovoliko vozio!!! inače cijela instalacija me koštala 8000kn!! plus atest!!! :) pozzzzz..

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 6 postova ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: