Citat:
Bio sam neki dan na redovnom servisu kod Risa (na što nemam niakakve zamjerke, bili su vrlo susretljivi i korektni, dali mi zamjenski auto itd itd...) te sam uz to zatražio da mi pogledaju zašto mi se alarm upali svako malo bez pravog razloga, zašto se ispisuje poruka da "parking sensors require service" i zašto ne radi grijanje lijevog retrovizora.
I onda sam dobio i konkretnu ponudu po kojoj je ispalo da bi trebalo promijeniti sljedeće:
-sirena alarma 1760 kn
-dva parkirna senzora 585 kn (po komadu+bojanje)
-staklo/ogledalo retrovizora 603 kn.
Sve cijene neto, bez pdv.
Kako su to sve stvari bez kojih mogu živjeti (ali trenutno ih ne mogu platiti) naravno sam odustao od dodatnog troška većeg od redovnog servisa. Ali kako bi bio red da se stvari srede i da auto bude 100% ispravan, molim pomoć oko traženja dotičnih dijelova za manje novaca. Novi ili rabljeni, svejedno. Samo da su ispravni.
Ako pronadjes neku varijantu za jeftinu sirenu alarma obavezno javi jer treba i meni. Hvala
Inace, kupovanje rabljene sirene je macak u vreci ako ju ne mozes isprobati prije kupnje jer u svima prije ili kasnije iscuri baterija i u pravilu kiselina skuri stampanu plocicu i elemente. Neke se uspiju popraviti, u slucaju kada na vrijeme skuzis da nesto ne stima, a vecina se ne moze popraviti jer alarm crkne kada je vec sve jako skureno i promjena baterije ne pomaze.
Sirena pase i od S60, XC90....2001 do 2005. godista (mislim)