Sada je: čet lip 19, 2025 11:20 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S60 2.4, 02g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 8 postova ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: pon vel 28, 2011 3:06 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: S60 2.5T summum 2005
Bio sam neki dan na redovnom servisu kod Risa (na što nemam niakakve zamjerke, bili su vrlo susretljivi i korektni, dali mi zamjenski auto itd itd...) te sam uz to zatražio da mi pogledaju zašto mi se alarm upali svako malo bez pravog razloga, zašto se ispisuje poruka da "parking sensors require service" i zašto ne radi grijanje lijevog retrovizora.
I onda sam dobio i konkretnu ponudu po kojoj je ispalo da bi trebalo promijeniti sljedeće:
-sirena alarma 1760 kn
-dva parkirna senzora 585 kn (po komadu+bojanje)
-staklo/ogledalo retrovizora 603 kn.
Sve cijene neto, bez pdv.
Kako su to sve stvari bez kojih mogu živjeti (ali trenutno ih ne mogu platiti) naravno sam odustao od dodatnog troška većeg od redovnog servisa. Ali kako bi bio red da se stvari srede i da auto bude 100% ispravan, molim pomoć oko traženja dotičnih dijelova za manje novaca. Novi ili rabljeni, svejedno. Samo da su ispravni.

Vrh

PostPostano: pon vel 28, 2011 3:52 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: C30 D
Mislim da je u modulu sirene iscurila baterija i da tu pocinju svi problemi.
koliko je star auto?

Ta baterija bi se dala zamijenit za puno manje novaca.

Vrh

PostPostano: pon vel 28, 2011 6:09 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: 2020 Volvo V60 R Design
Sirenu sam ja vidio na ebay-u za nekih 5 eura, ima cak i cijeli set senzora za neku sivu, a za 100 eura dobijes cijeli retyorvizor.
Malo pogledaj sigurno ces naci sto ti odgovara.
:)

Vrh

PostPostano: pon vel 28, 2011 10:52 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: 850 2.0 plin
Što se retrovizora tiče, ja sam imal situaciju da je trebalo samo počistit stopice koje idu na staklo, i grijanje je proradilo. U slučaju da je u prekidu grijač što vrlo jednostavno provjeriš ohmmetrom, vidi jel ti koje staklo od ovih odgovara. http://shop.ebay.co.uk/i.html?_nkw=volv ... m270.l1313" onclick="window.open(this.href);return false;
A što se tiče parking senzora za cijenu jednog kod Risa dobiješ cijeli komplet :wink: http://cgi.ebay.co.uk/VOLVO-PDC-PARKING ... 3cb4c8f58a" onclick="window.open(this.href);return false;

Vrh

PostPostano: uto ožu 01, 2011 11:21 am 
član VKH
član VKH

Vozi: V70 2.4 125kw Aut
Citat:
Bio sam neki dan na redovnom servisu kod Risa (na što nemam niakakve zamjerke, bili su vrlo susretljivi i korektni, dali mi zamjenski auto itd itd...) te sam uz to zatražio da mi pogledaju zašto mi se alarm upali svako malo bez pravog razloga, zašto se ispisuje poruka da "parking sensors require service" i zašto ne radi grijanje lijevog retrovizora.
I onda sam dobio i konkretnu ponudu po kojoj je ispalo da bi trebalo promijeniti sljedeće:
-sirena alarma 1760 kn
Kako su to sve stvari bez kojih mogu živjeti (ali trenutno ih ne mogu platiti) naravno sam odustao od dodatnog troška većeg od redovnog servisa. Ali kako bi bio red da se stvari srede i da auto bude 100% ispravan, molim pomoć oko traženja dotičnih dijelova za manje novaca. Novi ili rabljeni, svejedno. Samo da su ispravni.
Ako pronadjes neku varijantu za jeftinu sirenu alarma obavezno javi jer treba i meni. Hvala

Inace, kupovanje rabljene sirene je macak u vreci ako ju ne mozes isprobati prije kupnje jer u svima prije ili kasnije iscuri baterija i u pravilu kiselina skuri stampanu plocicu i elemente. Neke se uspiju popraviti, u slucaju kada na vrijeme skuzis da nesto ne stima, a vecina se ne moze popraviti jer alarm crkne kada je vec sve jako skureno i promjena baterije ne pomaze.

Sirena pase i od S60, XC90....2001 do 2005. godista (mislim)

Vrh

PostPostano: uto ožu 01, 2011 9:19 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: S80 ph2 D5 AWD
Citat:
Što se retrovizora tiče, ja sam imal situaciju da je trebalo samo počistit stopice koje idu na staklo, i grijanje je proradilo. U slučaju da je u prekidu grijač što vrlo jednostavno provjeriš ohmmetrom, vidi jel ti koje staklo od ovih odgovara. http://shop.ebay.co.uk/i.html?_nkw=volv ... m270.l1313" onclick="window.open(this.href);return false;
A što se tiče parking senzora za cijenu jednog kod Risa dobiješ cijeli komplet :wink: http://cgi.ebay.co.uk/VOLVO-PDC-PARKING ... 3cb4c8f58a" onclick="window.open(this.href);return false;
veli u oglasu da je 43 GBP jedan senzor + poštarina + carina = :doh:

Vrh

PostPostano: uto ožu 01, 2011 9:41 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: 850 2.0 plin
Jel ovo odgovara :?:
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Volvo-al ... ccessories" onclick="window.open(this.href);return false;

Vrh

PostPostano: sri ožu 16, 2011 8:56 am 
Veteran
Veteran

Vozi: S60 2.4D 2002. XC90 D5 2006.
Citat:
Citat:
-sirena alarma 1760 kn
Ako pronadjes neku varijantu za jeftinu sirenu alarma obavezno javi jer treba i meni. Hvala

Inace, kupovanje rabljene sirene je macak u vreci ako ju ne mozes isprobati prije kupnje jer u svima prije ili kasnije iscuri baterija i u pravilu kiselina skuri stampanu plocicu i elemente. Neke se uspiju popraviti, u slucaju kada na vrijeme skuzis da nesto ne stima, a vecina se ne moze popraviti jer alarm crkne kada je vec sve jako skureno i promjena baterije ne pomaze.

Sirena pase i od S60, XC90....2001 do 2005. godista (mislim)
Ako nisi još riješio problem sa sirenom, javi mi se da to probam popraviti ,ako uspijem plaćaš ćevape i pivo !

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 8 postova ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: