Sada je: uto lip 17, 2025 11:33 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S60 2.4, 02g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 4 posta ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: pon stu 29, 2010 7:29 pm 
.
.

Pozdrav svima.
Ovdje će biti nekoliko pitanja, ali najvažnija su mi ona koja se tiču naslova.
Naime, svaki put (ili skoro svaki), kada polazim sa semafora i kada ubrzo nakon toga moram pustiti "gas" ili kočiti, čuje se i osjeti nekakav udarac negdje naprijed. Primjetio sam da se to događa samo na malim brzinama i kada je mjenjač već prebacio u drugu brzinu. Npr. situacija kada polaziš sa semafora, lagano ubrzavaš, mjenjač prebacuje u drugu a onda ovi ispred tebe koče. Ili, prešao si jednog ležećeg i opet kočiš pred sljedećim. Uglavnom, događa se samo kada bi mjenjač (bar po mojoj logici) trebao da vrati iz druge u prvu brzinu ili u ler (ide li on ikada u ler?).
Da napomenem (a sad mi je to palo na pamet), nisam probao dešava li se ovo i prilikom jačeg ubrzavanja pa onda kočenja.
Sumnjam na neki od donjih nosača motora (gornji je zamijenjen prije par mjeseci), ali u servisu kažu da su nosači OK.

E, kad smo kod servisa, još jedna stvar za koju oni kažu da je sve OK, tj. ne mogu da nađu uzrok: Pri brzinama većim od cca 70 km/h po lošem asfaltu, iz predjela zadnjeg desnog točka povremeno se začuju vibracije u trajanju 1-2 sekunde, prilično glasno. Kad kažem prilično glasno onda mislim da me i saputnici koji se ne kuže u auta pitaju "Šta ti se ovo čuje?". U tri navrata, u dva različita servisa, su gledali donji postroj i nigdje nema lufta. Na testu amortizera sve je savršeno. U prtljažniku nemam ništa.
Rezervni točak je zategnut onom njegovom maticom, dizalica i ključ za točkove su stegnuti onom čičak trakom, jedino ne znam kako treba da se stavi onaj komad stiropora koji tu dođe, pa ako neko ima sliku kako je to tvornički upakovano, zamolio bih ga da ju postavi jer još samo na taj dio oko rezervnog točka sumnjam.

I da se opet vratim na mjenjač: Je li preporučljivo prilikom polaska iz stajanja prebaciti iz "N" u "D" bez stisnute kočnice? Pretpostavljam da nije obavezno jer bi u fabrici napravili blokadu kao sa "R", ali opet pitam: Je li to šteti mjenjaču? Do sada sam uvijek pritiskao kočnicu prije prebacivanja iz "N" u "D".

P.S. Da ne otvaram novu temu: Ako neko ima dilemu oko novih zimskih guma: Continental Wintercontact TS830 :angelic-flying: Imat ćete dojam da ste promijenili kompletno podvozje. Nečujne, mekane. Prije par dana isprobane na prvom snijegu na obližnjem skijalištu. Prva liga.

Vrh

PostPostano: sri pro 01, 2010 7:56 pm 

Vozi: s 60 2.4 aut.
Ovo citam i vidim sebe prije par mjeseci kad sam kupio auto, ista stvar sa mjenjacem, promijeni ulje, ako se popravi ok, ako ne onda ce ti dati netko ovdje pametan savjet, sto se tice stiropora u prtljazniku, izbaci ga van ili uguraj kako pase, zasto bi bio na mjestu!? :lol:
Definitivno se slazem za gume, predobre su makar se neki zale na mekocu gaznog sloja, ja mogu samo reci da nema trenutno boljih zimskih guma jer sam posljednjih godina isprobao gotovo sve vrste i konacno nasao onu pravu!
Sto se ovjesa tice moj je tolko bucan da uopce ne cujem neke cudne zvukove unutra! :whistle:

Vrh

PostPostano: sri pro 01, 2010 8:51 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: S40 2.0 D
U potpunosti se slazem sto se guma tice. Ja sam uzeo Continental Wintercontact TS830P. Probane ovaj viken kad je bilo snijega u karlovcu i auto ide kao ralica. Stvarno vrijede svaku lipu, odnosno euro (kupljene u sloveniji). :D

Vrh

PostPostano: čet pro 02, 2010 3:16 pm 
.
.

Citat:
Ovo citam i vidim sebe prije par mjeseci kad sam kupio auto, ista stvar sa mjenjacem, promijeni ulje, ako se popravi ok, ako ne onda ce ti dati netko ovdje pametan savjet, sto se tice stiropora u prtljazniku, izbaci ga van ili uguraj kako pase, zasto bi bio na mjestu!? :lol:
Definitivno se slazem za gume, predobre su makar se neki zale na mekocu gaznog sloja, ja mogu samo reci da nema trenutno boljih zimskih guma jer sam posljednjih godina isprobao gotovo sve vrste i konacno nasao onu pravu!
Sto se ovjesa tice moj je tolko bucan da uopce ne cujem neke cudne zvukove unutra! :whistle:
Ulje u mjenjaču sam promijenio prije možda godinu-dvije i od tada nisam prešao više od 30 000 km. Pisao sam o tome na ovom forumu.
A onaj stiropor me zanima zato što ga sigurno nisu bezveze ubacili. Kontam da on ima funkciju da neki dijelovi u kućištu za rezervni točak budu "utegnutiji" i ne stvaraju nepotrebne vibracije.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 4 posta ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: