Sada je: ned lip 22, 2025 2:24 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S40 1.8, 96g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 6 postova ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: pon vel 08, 2010 7:28 pm 

Pozdrav,ovak imam prblema sa rucnom kocnicom,odnosno na tehnickom mi pokazalo da drzi samo 20%.Mene zanima
kako da probam zategnut sajlu ako je u njoj problem.hvala :whistle:

Vrh

PostPostano: pon vel 08, 2010 7:41 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Volvo FH16
najsigurnije kod bilo kojeg lokalnog majstora pa nek zateže, to ti je max pola sata posla osim ako baš treba zamjenit sajlu mada nebi trebalo.

"There are dreams and desires, sanity or curiosity, rational or gut decision, clear targets or spontaneous detours, and there's the good feeling of driving a car wich is just as individual as you are. That's why you drive one. Volvo for life" :)

Vrh

PostPostano: sri vel 10, 2010 10:17 pm 

Kočnice imaju sistem samozatezanja, makni komad plastike iza ručne, imaš šaraf ispod pretinca za naočale i još dva ispod onog mini koša za smeće :-)...
Ako su sajle zategnute imaš problema sa čeljustima... ako nisu pritegni i to je to...
Ako su sajle nategnute onda je problem u kočionom cilindru na čeljustima, treba skinuti i počistiti i provjeri da nije "bunžir" sajle iskočio iz ležišta...

Vrh

PostPostano: sri vel 10, 2010 10:53 pm 
Veteran
Veteran

ja sam mjenjao sajlu prije mjeseca negdje, a čeljust prije dva tjedna (samo lijevu), a to kad je majstor mjenjao sam mu pomagao tak što sam sjedio u autu i šarafo to dok je on neš iza čačko, kolko se sjećam to je išlo na šarafciger jel?
u ponedjeljak idem do birca po frenda, i parkiram se na mali nagib, odem po njega unutra (potego ručnu i ostavio auto da radi), vratim se, uhvatim za bravu kad auto krene dolje, dobro da nikog nije bilo i da sam taman naišo, pa mislim da je vrijeme da ju malo pritegnem :D

"There are dreams and desires, sanity or curiosity, rational or gut decision, clear targets or spontaneous detours, and there's the good feeling of driving a car wich is just as individual as you are. That's why you drive one. Volvo for life" :)

Vrh

PostPostano: pet vel 12, 2010 10:33 am 

Evo pozabavio se malo s tim i bila je samo sajla otegnuta. :dance:

Vrh

PostPostano: pet vel 12, 2010 9:28 pm 
Veteran
Veteran

a kojim šarafom ju zategneš, možda onim za koji treba ključ 10? :D

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 6 postova ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: