Sada je: sub svi 10, 2025 5:58 am.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. 850 2.4, 96g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 13 postova ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: čet sij 14, 2010 3:20 pm 

Pozdrav volvaši !

Eto mene s jednim problemom, najme sinoć se vračam kući i pred garažom mi poludi komp. od plina, pišti i kao da radi na 2 cilindra. Jutros krenem u grad a tutač nemože više od 30 km/h, neprima gas uopće. Dečki ga spoje na komp i kažu da javlja grešku ili da je senzor pedale ili senzor leptira na usisnoj grani. Molim vas da pomognete savjetom i eventualno: gdje nabaviti djelove, cijena itd.
Unaprijed hvala.

Vrh

PostPostano: čet sij 14, 2010 8:23 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: volvo a kaj bi drugo
Senror zaklopke ako je isi od 850 ke imam,a senzor pedale 850-ka nema.E sad kaj je kod tebe,hm :?:

WG-tjuner
Raskapam tuđe 850-ke ko da su moje!
Koji puta uspijem nešto i popraviti!

Vrh

PostPostano: čet sij 14, 2010 8:53 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: XC90 2.5T
Prvo pokušaj odspojiti akumulator te tako resetirati komp od auta. Meni se nekoliko puta dogodio sličan problem do kojeg dođe jer se "posvađaju" komp od auta i komp od plina pa dolazi do miješanja krive smjese zraka i plina/benzina. Eto tako su meni objasnili u servisu pa ti vrijedi pokušati prije nego odvezeš auto mehaničaru.

Vrh

PostPostano: čet sij 14, 2010 9:00 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Mazdu 4x4
Citat:
Senror zaklopke ako je isi od 850 ke imam,a senzor pedale 850-ka nema.E sad kaj je kod tebe,hm :?:
Ak je 99 godina onda ima elektronski modul gasa, ets. Taj modul kad ode prije toga se manifestira s nacukavanjem. Senzor pedale je isto mogućnost. Ets je standardna greška, ja mijenjao prije mjesec dana. Platio sam novi u engleskoj 170 funti, ugrađeno kod risa za još parsto kuna. Senzor(zapravo je potenciometar) papučice gasa košta cca 30 dolara (aftermarket), skineš svoga i odeš kod tokića, kreše ili slično, mislim da bi ih moralo biti. Original u americi dođe oko 80 dolara. Da bi bio siguran što je, skineš potenciometar papučice i omski ga izmjeriš. Ak mjenja vrijednosti pucaš po ets-u, ak ne mjenja ili ih mjenja skokovito kupiš taj i to je to.
Ali prije svega probaj ovo kaj Franjo sugerira. Malo je glupo da bi ets otišao a da auto ne cuka prije i ne serucka pomalo.

Nenek, te makine su više slične onima u s80 nego u 850tkama, nabijeno s elektronikom bezveze sve.

Vrh

PostPostano: čet sij 14, 2010 11:00 pm 

HVala, za savjete, moram nadopuniti da od prvog dana kada sam tutača kupio ima "pumpanje" na 700-900 obrtaja, kad upalim klimu onda se još malo pojača. može okvirno cijena potenciometra i kolika je mogućnost da je ETS rika, jer moja lampica ETS-a svijetli ko light show. sutra ću probati šemu s akumulatorom, a otiči ću u Osijek kod olege mehaničara koji ima V70 pa ćemo probati skinuti s njegovog papučicu sa senzorom da vidimo jel možda on riknuo ili na leptiru.
svaka pomoć dobro došla.

Vrh

PostPostano: pet sij 15, 2010 10:53 am 
Veteran
Veteran

Ako je tako onda nemaš kaj razmišljati, trebaš novi ets modul i trebaš to ugraditi u ovlaštenom servisu jerbo neće raditi ako ga se ne poveže softverski. Ako nabaviš polovni modul taj bi mogao raditi jer je već bio umrežen. Ako je tvoj tako skroz krepao mogu ti ja posuditi svoj stari modul. Taj je znao raditi dobro tjedan dva tri, pa je onda malo jebuckao sa gasom na nižim okretajima, tamo oko 1500 je znao zacukivat, pa onda to prestane i tak. Ets lampica se znala paliti i gasiti, mogao je taj voziti još neko vrijeme ali ja volim imati sve skroz ispravno pa sam ga mjenjao. Taj možeš probati sam promjeniti pa vidiš jel što drugačije.

Vrh

PostPostano: pet sij 15, 2010 3:33 pm 

Evo stigao sam iz Osijeka od majstora, konstatacija ETS riknuo, ne otvara leptir. Ruka bilo bi super ako mi možeš posuditi da probam staviti tvoj ETS pa kad nabavim ti vrnem. Dali možda znaš kolika je cijena kod nas novog i dali se može po segmentima popraviti postojeći? Frend mi ide u ponedjeljak u Italiju pa ću ga zamoliti da pogleda jel tamo ima, proizvođač je magneti marelli koliko sam vidio ali nemam brojeve i sl. ako imaš pošalji detalje o njemu. za slanje može busom ili hp expresom na moj trošak.
Hvala ti ko bratu (volvašu), auto mi je "život".

Vrh

PostPostano: pet sij 15, 2010 3:44 pm 
Veteran
Veteran

Javi mi gdje trebam poslati pa ti pošaljem sutra ujutro. Možda bi bus za osijek bio najbolja varijanta?
Ovaj postojeći možeš baciti u smeće, to govno je nepopravljivo jer je konstrukcija potenciometara kriva, za to čemu bi morali služiti ovi nisu adekvatni.
Daj mi podatke na pp.
Kod nas je to malo skuplje. Ako ćeš već kupovati nemoj polovno, kupi novo. Do tad će ti ovaj moj služiti.

Vrh

PostPostano: pet sij 15, 2010 4:25 pm 

evo sad me kolega iz servisa zvao i nigdje nije našao ETS, ali mi je rekao da su mu rekli da uz njega treba i pedala sa senzotom koja je uparena, on ima jednu rezervnu, ali mu oni kažu da kad se stavi ETS treba u volvo servis zbog nekog koda. Podatke sam ti poslao na pp, ako ti nije frka nazovi me na mob. da dogovorimo detalje oko slanja, hebiga nemam auto a do osijeka mi se nepješaći. :D

brojevi na ETS-u: PROIZVOĐAČ MAGNETI MARELLI
volvo br. 8644347

1ALC00R7C
02W360201
65 CFM-2
AH 0012381C

Vrh

PostPostano: pet sij 15, 2010 6:53 pm 
Veteran
Veteran

Krenuo je prema tebi. Piši kad stigne ;)

Vrh

PostPostano: sri sij 20, 2010 1:32 pm 

Hvala Ruka na ETM-u, ubačen je ali treba softver upucati, otišao sam u Osijeku u ovlašteni servis ali nemaju uređaj za 1999. godinu nego od 2000. pa na ovamo, i sad je frka, što uraditi, molim za pomoć tko ima kakav savjet, Kikir6 kontaktiran čekam "dobre" vijesti (nadam se).

Vrh

PostPostano: pon vel 01, 2010 8:52 pm 

Danas je napokon proradio ETM, problem je bio kod OBD2 konektora jer su se pinovi malo raširili pa ga nije uređaj prepoznao, uz pomoć KIKIR6 kojem se mnogo zahvaljujem :eusa-pray: i Ivice u Osijeku, a uz velikodušnost "ruke" i njegovog modula opet sam na svojim točkovima "koji život znače".
Hvala svima još jedanput od srca.

Vrh

PostPostano: sri vel 03, 2010 2:40 pm 
Veteran
Veteran

Citat:
Danas je napokon proradio ETM, problem je bio kod OBD2 konektora jer su se pinovi malo raširili pa ga nije uređaj prepoznao, uz pomoć KIKIR6 kojem se mnogo zahvaljujem :eusa-pray: i Ivice u Osijeku, a uz velikodušnost "ruke" i njegovog modula opet sam na svojim točkovima "koji život znače".
Hvala svima još jedanput od srca.
Eto, glavno da radi ali pripazi se jer neće još dugo, na početku kraja je.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 13 postova ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot] i 2 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: