Sada je: uto lip 24, 2025 11:44 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S40 1.8, 96g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 9 postova ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: pon tra 05, 2010 1:06 pm 

Imam v40 t4 iz 98,prije cca 2 mjeseca bilo mi se dogodilo da mi je auto usred voznje poceo gubiti snagu i pao na minimum i tako nemirno grgljao... kad bi napucao gas okretaji bi se digli za mozda 100rpm i tako bi radio 2 min pa se ugasio,a temperatura je bila normalna.Nakon pola sata sam ga probao upaliti i sve super, kao da se ništa nije dogodilo... I sad prije 4 dana opet isto.. ali se vise nikako nije htio upalit.Posumnjao sam na pumpu goriva,kupio je,te je promjenio nju i filter... i opet ništa... ode 1000 kn uzalud... i kako sam morao otici na brod nisam se vise imao vremena igrat sa autom,a za 3 dana idem opet doma i neznam otkuda poceti...Molim za pomoc,otkuda poceti?

Vrh

PostPostano: pon tra 05, 2010 4:57 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Nissan 350z
Kreneš od kraja. Znači provjeriš da li imaš iskru na svim svjećicama i da li imaš benzin na sva 4 injektora.

Iskru provjeriš na način da: otpojiš konektore sa injektora (kako ne bi zalijevao cilindre sa benzinom), izvadiš sve 4 svjećice, na njima ostaviš kompletno sve spojeno (bobine i kablove), a metalni dio tijela svjećica ostaviš da leži naslonjen na glavi motora (na masi), zamoliš nekoga da "pali motor", a ti gledaš da li imaš iskru, ako imaš, da li je podjednakog intenziteta na svim svjećicama.

Benzin na injektorima provjeriš tako da: otpojiš konektore sa bobina (ne želimo upaliti motor u čudnim uvjetima :)), odšarafiš dva vijka koja drže fuel rail za usisnu granu, podigneš komplet fuel rail sa injektorima tek toliko da nisu "upiknuti" u usisnu granu, opet zamoliš nekoga da "pali motor", a ti pratiš da li imaš podjednaki mlaz benzina na sva četiri injektora.

To bi bilo za početak.

Vrh

PostPostano: pon tra 05, 2010 6:44 pm 

Hvala Tcode,probam pa za 3 dana javim...

Vrh

PostPostano: pon tra 05, 2010 6:48 pm 
Veteran
Veteran

Nema na čemu, kad saznaš nešto iz ova dva jednostavna testa, onda ćemo probati dalje tražiti problem.

Vrh

PostPostano: pon tra 05, 2010 9:27 pm 
Veteran
Veteran

Ti se pali cheek engin light na konzoli ako da dijagnostika će ti sigurno pomoć :?:

Vrh

PostPostano: pet tra 09, 2010 8:33 pm 

Znaci ovako... engine check light se ne pali.. probao sam odspojit injectore i izvadit svjecice pa ih spojit i verglat,bacuje iskre ko lude,sve 4! onda sam spojio injectore pa verglao i nista! odspojio sam cijev dovoda benze na onom konektoru ispod cijevi koja spaja turbinu i intercooler,i ni tamo ne baca benzu kad verglam... onda sam odspojio dvije cijevcice firektno sa pumpe goriva (izlaz i povrat) i probao verglat i ni ona nista ne baca!! a interesantno je da kad dam kontakt ona zazuji a kad verglam nista ne baca! sta dalje molim?

Vrh

PostPostano: pet tra 09, 2010 11:43 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: V70 2.4 125kw Aut
Kupi novu pumpu ali prije toga provjeri dolazi li benga do pumpe.

By the way, kad si zadnji puta bil na pumpi? Mozda ti cajger za begu ne stima :think:

Vrh

PostPostano: sub tra 10, 2010 12:38 pm 
Veteran
Veteran

Izvadi pumpu van iz tanka i dobro sve pregledaj. Pri tome pazi da ne potrgaš potenciometar za mjerač količine goriva, pažljivo izvlači pumpu sa posudom i mjeračem jer je prostor ograničen, pa moraš pod nekim kutem izaći sa svime van.

Vrh

PostPostano: sub svi 01, 2010 9:28 pm 

Evo rješeno... Došao majstor pa sredio on... kaze da je bila puknuta gumica oko injectora i da sam tamo gubio pritisak... boo.. :think:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 9 postova ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: