Citat:
Sve točno, čekam samo odgovor sa cijenama iz Adria trgovine. Usput, ne mora ništa značiti ai imam loše iskustvo sa trajnošću Osramovih nightbreaker žarulja, u Scenicu su H7 trajale u prosjeku dva mjeseca, sad imam najobičnije i drže već pol godine.
Nakon 10 dana čekanja nitko ni trc ni mrc pa sam ih lijepo nazvao i dobio predračun: D2R košta 630 kn+pdv, odnosno ukupno 775 kuna, što je puno korektnija cijena od onih koje sam dobivao do sad. Važna napomena: Adria trgovina nema maloprodaju, što će reći da im se ne može doći s novcima, nego isključivo virmanski po predračunu na obrt ili poduzeće.
A sad drugo pitanje: u kompletu bih htio promijeniti sve žarulje naprijed i staviti plavkaste, da budu sličnije ksenonima. Za maglenke nema problema, postoji H1 u CB (cool blue) varijanti, boja je oko 4100 kelvina što je skoro isto kao serijski ksenon. Problem nastaje za žaruljama za duga svjetla, koje su prema knjizi od auta H9, a prema Osramovom konfiguratoru HB3. Žarulje su na prvi pogled iste, jedino šta je prva 5 watta jača (65 prema 60W). To ne bi bio nikakav problem da i u CB verziji postoji H9 žarulja. Ali ne, postoji samo HB3. Pitanje je da li je to jedina razlika ili se stvarno žarulje fizički razlikuju te promjena ne dolazi u obzir. Ova je cijela priča bazirana na Osramu, ali i kod Philipsa je ista stvar. Kaj da radim, hoću sve plavo ko pravi seljobeljo, i auto mi je plavi.