Citat:
A ni motor nije isti.
OK, jasno je da 170 KS ne može ići na zrak i da automatik guta još malo preko. Slažem se s Grimom, 14 lit je OK
No svejedno i dalje mislim da motor između 2.000 i 2.500 rpm ne radi u optimalnom režimu, koji bi trebao biti negdje oko okretnog momenta. Možda u gradu koristiti samo prve 3 brzine (položaj 3)?
Ima li tko takvih iskustava s automatikom?
I moj je automatic i sve kaj ti veliš je na mestu. I meni se u vožnji sve vrti oko 2000 okretaja (klima, gradska vožnja). Kolko dugo voziš taj automatic? Ja svoj vozim 2 godine po Šibeniku - isto brdovit grad i ubitačno za moj džep kad odidem na benzinsku (bit će taj plin kad-tad). Prosječna potrošnja (ono kaj putno računalo kaže) je nakon par mjeseci 11 do 11,3 prosjek. Ne mora značiti da točno pokazuje, ali po gradu 14-15 litri sigurno. Znam da je puno kad gledaš novčano ali to je normalno za ovakve uvjete (brdoviti grad, klima, automatic). Vani mi 'zoblje' oko 10 litri na otvorenom kad ne stišćem 'gumb' ispod gasa

.
I ne bi ti preporučil da koristiš 4,3 ili L za po gradu. Kolko znam to ti samo ograničava mašinu na 3 (recimo) brzine i moreš potrošiti čak i više goriva neg inače ako rastegneš a on ne šalta u četvrtu i rpm-ovi se zdižeju... To koristi za spuštanja niz brdo da ti mašina koči u trečoj (ak je na '3' mjenjač) i da ne trošiš 'meso' na kočnicama. (Fala Kikiju na uputama kad mi je ovo govoril prije dve lete

).