Ugodno me iznenadilo kad mi je žena rekla da se kod jednog našeg trgovačkog centra održava prezentacija Volvo vozila i to jučer (09.06.) do 14h. Pošto mi posel završava u 13.30 moral sam se malo požuriti da stignem na vrijeme.
I naravno vozila su bila od našeg partnera CVB Solin. Pogledavši odokativno XC90 i V50, zaputio sam se do C30 i C70 gdje me je dočekao gospon Ivica (ak se ne varam). Uz malo časkanja o Volvu i VKH-u došlo je i vrijeme da se oni polako spremu nazad za Solin. Upit za probnu dobio je zeleno svjetlo... Nakon što ga je gospon Ivica izvukao iz trgovačkog centra izvršili smo primopredaju kormila i polako krenuli. Znači: C70, automatic, mislim da je cca 190KS, dizelaš, krov u gepeku (mislim da je nuc vozil taj kod potpisivanja ugovora - nisam pital), uglavnom preveč sam slinil po autu da bi sve čul kaj ima i nema. Rečeno mi je: sve bez navigacije. Sicevi su školjkasti i nema govora o klizanju po autu u zavojima (inače sam mršavije građe). Dodamo li k tome i mekan volan koji, s obzirom da su gume i felge 18", dosta diskretno prebacuje podlogu na vozača, ali dovoljno da se ima osječaj kolka je neravnina. Sve u svemu komunikacija cesta-vozač i obrnuto na zavidnoj je razini. Moram dodati da kod nešto viših momaka i cura (moja visina je 194cm) dolazi do vibriranja pojasa iznad lijevog ramena pri večim brzinama (od 70 km/h nadalje), kao i majo jače strujanje zraka u kosi. To ne bi trebao biti prevelik problem jer ipak sa ovakvim autom treba se voziti malo sporije da se vidi zavist na licima prolaznika uz plažu
. Odaziv gasa je, moglo bi se reči, instantan. Odlično sluša kako u startu, tako i jačim pritiskom u vožnji. Što se kočnice tiče, malog je hoda, i već pri malom pritisku ukovama gume u asfalt. Ukupan dojam je više nego dobar: odličan volan, poslušan gas, jedino je možda ovjes mogao bit malo bolji (dlaku previše se naginje u zavojima za moj ukus), brze kočnice. O krovu ne bi govoril jer o tome se najviše pričalo...
I na kraju zahvaljujem Ivici na ustupljenoj vožnji (mislim da se mogel izvući sa izjavom da žure u Solin) te na ljubaznosti i informacijama o automobilima. Ovom prilikom Ivica je poručio svim članovima VKH-a da mu se jave na mail (
ivica.lucic@cvb.hr) u svezi bilo kakvih informacija i ispričava se što nikak da uhvati vremena da baci oko na stranice našeg kluba...