Sada je: pon lip 23, 2025 12:48 am.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S40 1.8, 96g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 11 postova ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: sri kol 19, 2009 2:30 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Volvo FH16
eto pošto je auto sad na ravnjanju i lakiranju, sad bišao trošit dizela al eto, bit ću tu i tješit se :D

ugl, imam par pitanja za par boljki oko mog volva koje nisu tolko bitne, ali mi gaaaaadno idu na živce!

ovako, kao prvo, ova lampica mi stalno gori, prije nije, pa kad sam išao malo brže (preko 100 km/h) znala se upalit i auto kao da je oslabio, kao da se turbo ugasi il šta već, i pustim gas, ona se ugasi, i dalje sve normalno dok se opet ne upali, i tak stalno, primjetio sam da mi se znala upalit i pri većim obrtajima, al nisam ga često tero na visoke jer izbjegavam, al kad jesam, znala se upalit. kad sam ga odvezo na servis, reko mi majstor ma možda je to u filterima il nećim bla bla, neš je spominjo filter nafte, i nakon par dana ja došao po auto, sjednem, i od onda se ta lampica ne gasi, primjetio sam da je auto možda malo oslabio, al moooožda (a imao sam gljivu na njemu pa je možda i zbog tog moguće) i ugl, čuo sam 3 verzije zbog ćega gori, prva je da zbog tog filtera, druga da nije resetiro na kompu da je servis obavljen i treća da mi neš nevalja sa diznama nekakvim (ne razumijem se baš u aute do te mjere da bi se pravio pametan pa neznam šta je to). ugl, bio sam kod drugog majstora al njegov se komp nije htio spojit sa volvom pa je odusto i reko da mu nije ispravan komp. preporučio mi je da skinem kleme preko noći pa da onda vidim oće se ugasit mada sumnjam da će to pomoć...
ugl, radi se o ovoj lampici, pa ako je netko imao ovakav slučaj il neš i ako ga je riješio molio bih neka mi kaže u ćemu je stvar:

(kliknite za veću sliku na thumbail)
slika

slika

druga stvar
vidite da mi i svjetli lampica od rezerve, eh da, auto gotov nisam vozi na rezervi, a ovaj mi stalno to pokazuje, kazaljka je stalno dolje i moram mjerit tak da ga stalno punog tankam i resetiram brojač kilometara što mi i nije baš drago. kad dam kontakt kazaljka se podigne za možda pol cm-1 cm najviše. da li bi bila stvar u plovku il tak neš ili elektronika?

treća stvar
radi se o ele podizačima stakala, vozačevog, kad ga upravljam na komande pokraj mjenjača sve je u redu, ali kad ga upravljam na onoj na vratima, moram il dvaput stisnit ili kad je sušteno staklo, čujem kak motorić radi al ne podiže staklo, al sve je normalno na srednjim komandama, u čemu bi bila stvar?

i četvrta...
crkla mi je zadnja lijeva pozicija (ona sa strane da izgleda ko autobus :D ) i ne kužim kak da izvadim to govno di je žarulja, one sprijeda bez problema idu van, al ove zadnje nikak nemogu izvadit da ju zamjenim. kako se vadi?

eto, znam da puno pitam al htio bi sredit auto da sve valja na njemu, jesu to sve sitnice al opet, ugodnija bi mi bila vožnja kad bi sve to sredio :) fala!

"There are dreams and desires, sanity or curiosity, rational or gut decision, clear targets or spontaneous detours, and there's the good feeling of driving a car wich is just as individual as you are. That's why you drive one. Volvo for life" :)

Vrh

PostPostano: sri kol 19, 2009 3:28 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: V70R
Onaj narađasti znak koji ti gori je MIL (malfunction indicator lamp) (inaće se radi o kontolnoj lampici MSA 15.5 Engine Control Modula) koji ti signalizira grešku. Greška se zapisuje u DTC (Diagnostic trouble code) memoriju. Najbolje je otići u ovlašteni servis koji će očitati grešku a onda ćeš biti pametniji što dalje. Jer sve ovo diagnosticiranje na daljinu je u stvari bacanje graha i gatanje. Samo da znaš MSA na tvojem autu kontrolira 17 različitih izvora podataka prema kojima nadzire i upravlja radom motora. Pa ti sad pogađaj kaj mu je.

Rezervar i njegove djelove smo razrađivali tu. Bojim se da ćeš morati malo raskapati po tom djelu auta da saznaš kaj mu je.
Što se tiće bočnih pozicij o tome smo drvili prije stanovitog vremena tu
Ovo pod brojem 3 nema poima.

Vrh

PostPostano: čet kol 20, 2009 7:57 pm 
Veteran
Veteran

aha, a jel ima koji dobar servis u slavoniji? jedan majstor je gledao ovak i rekao da bi trebalo sve bit u redu i da ne razumije zaš je to uključeno, al me čudi što mi je auto oslabio tijekom vožnje kad se ta lampica upalila, a i također me čudi što gori stalno otkad je auto bio na servisu.
za rezervar ću otić do nekog majstora ovak, ak je u plovku stvar mogao bi to on rješit bez problema.
oke, još sam ja bio pokušavo to tak izvadit al očito da se nisam dovoljno trudio :)
nego koje jačine lampice idu na te pozcije i koje idu unutra (one kad se vrata otvore i to)?

hvala puno na odgovoru i ispričavam se što nisam mal pretražio forum radi odgovora :)

"There are dreams and desires, sanity or curiosity, rational or gut decision, clear targets or spontaneous detours, and there's the good feeling of driving a car wich is just as individual as you are. That's why you drive one. Volvo for life" :)

Vrh

PostPostano: pet kol 21, 2009 8:27 am 
Veteran
Veteran

Servis u Slavoniji ti je ovaj koji se nalazi i na službenim stranicama volvocars Hrvatska:
Grand Auto d.o.o. Podružnica Osijek
Sv. L. B. Mandića bb
Osijek
Tel.: 385 31 298 228
Fax: 385 31 298 229
E-mail: nrupcic@ford.hr
Usluge: servis

Što se tiće lampica u bočnom pozicionom svijetlu one su W5W 12V i izgledaju ovak
slika

Vrh

PostPostano: pon kol 24, 2009 11:32 pm 
Veteran
Veteran

hvala puno

imam još jedno pitanje, gdje se nalazi na mom volvu plovak, rezervar i to?

Vrh

PostPostano: pon kol 24, 2009 11:35 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: V40 1.9 DI
Digni zadnju klupu i ispod tepiha imaš poklopac,otvori ga i tam su ti spojene dvije cijevi i jedan đek,ištekaj ih i odšarafi veliku crnu maticupa izvuci cijelu pumpu van.Na pumpi ti je i plovak

Iznajmljujem razglas,rasvijetu,pozornicu,krov i ostalu prateću opremu za razne evente
http://www.alibi-sound.com

Vrh

PostPostano: uto kol 25, 2009 12:12 am 
Veteran
Veteran

odlično, hvala

imam frenda automehaničara pa će mi on to sutra pogledat ak je mehanički kvar pa da proba popravit da nemoram vozit ovak pa da još plaćam pokraj svih sranja sad.

Vrh

PostPostano: čet kol 27, 2009 12:16 am 
Veteran
Veteran

eto plovak sređen
bila se odspojila jedna žicica pa sam ju zalemio i sad sve super radi, i iznenadio sam se kak puno ima goriva u njemu (čitaj, iznenadno mala potrošnja :))
sam onaj ko je zadnji put zatvaro je prvak u bildanju ili tako nešto, zategnuta ona matica bila ko da je unutra sakrio zlato jbt

eto hvala na pojašnjenju!

sad još samo ta lampica što pokazuje grešku i ti je to!
e da, jel netko zna jel moguće da auto ide slabije zbog nje? meni se čini da je malo izgubio na snazi, ne puno al se osjeti...

Vrh

PostPostano: čet kol 27, 2009 8:31 am 
Veteran
Veteran

Citat:
e da, jel netko zna jel moguće da auto ide slabije zbog nje?
Obrnuto, ona gori zato jer auto ide slabije :wink: naime ECM očitava grešku (čitaj dobiva signal od nekog od senzora koji je izvan granica normalnih vrijednosti) i ne dopušta da motor radi u području nedozvoljenih vrijednosti. što se očituje kao pad snage.
Nego ajde ti u servis da ti više očitaju tu grešku.

Vrh

PostPostano: sri ruj 02, 2009 9:08 pm 
Veteran
Veteran

bio sam kod majstora
ošo je mjerač protoka zraka
sad to moram ganjat jer je novi ipak malo preskup!

Vrh

PostPostano: sri ruj 02, 2009 11:45 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: V40 1.9 DI
evo ode jiš jedan maf senzor,i meni je prdno,imaš kod Tokića za 1300 kuna,ja sam taj kupio i zadovoljan sam

Iznajmljujem razglas,rasvijetu,pozornicu,krov i ostalu prateću opremu za razne evente
http://www.alibi-sound.com

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 11 postova ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: