Prilikom zadnje promjene kotača sa zimskih na ljetne, desio mi se problem sa sigurnosnim vijcima na kotačima. Naime, nakon dva uspješno promijenjena na trećem mi se sigurnosni vijak prilikom odvrtanja raspao. Naravno da je tada i adapter na standarni ključ 19 dobio po nosu, taman toliko da nije bio upotrebljiv za odvijanje četvrtog kotača. Nakon primjene domaćih metoda uz pomoć kutne brusilice i bušilice kotači su ipak uspješno ali uz dosta ljutnje i zafrkancije (da ne upotrijebim prostiji izraz

) promijenjeni. Srećom je zimski komplet na čeličnim felgama gdje je glava skroz dostupna, ali ona dva ranije promijenjena su u aluminiju unutar felge i do njih se može jedino da prerežem felgu. U međuvremenu na desnoj strani auta imam dva kotača sa ukupno 8 vijaka.
Zato pitam ima li netko viška 4 kromirana šarafa za alu felge pa da bacim sigurnosne (kad ih odvijem) u smeće?
Pitanje za Kikija: da li u bazi prodanih auta postoji podatak da li su isporučeni sigurnosni šarafi ili ne, a ako da pod kojim kodom, šifrom, brojem ili čime već? Ne vjerujem da baš nema mogućnosti da se adapter naruči naknadno, odnosno ako ipak ne da li po slici vijka mogu otkriti koji je? Ili mi budu poslali 30 adaptera da si izaberem koji mi paše? Ili da si kupim novu reznu ploču za veliku fleksericu? 8)

Auto o kojem se radi je S60 iz 2005. godine sa alu felgama Thor 17 cola.