Prije svega zelim cestitati Novu svima na Forumu! Novi sam clan i ugodno sam iznenadjen kad sam naletio na ove stranice. Vidim da ima puno strucnjaka i dobrih ljudi koji bi zeljeli pomoci. Inace sam iz Zadra gdje (sudeci po broju Volvo automobila) Volvi i nisu bas previse popularni. I ja osobno sam servisirao moga S 40 u Baotica u Zg ali troskovi su veliki kad se ukljuci putovanje itd.
Svoga S 40 sam kupio u Belgiji, starog 2 godine. Imam ga vec 6 godina i do sada je bio samo jedan kvar (riknula kontrolna ploca). Imam problema sa limarijom jer je auto crvene boje pa je poblijedio. Zena ga je izgrebala sa svih strana, ulupljena su mi straznja desna vrata, slomljena pepeljara, jedno bocno svjetlo ne radi itd. U jednoj manjoj nezgodi sam iskrivio original felge pa sam stavio zamjenske, dosta kvalitetne ali malo prekicaste (Momo WRC). Osim felgi sve je standardno. Mehanika je za sada dobra jedino me klima malo zeza, auto je previse trom, stuca i cuju se neki cudni zvukovi kad je koristim.
Eto, da vas vise ne pilam, nakon dugo razmisljanja odlucio sam ne prodavati auto zbog male trzisne cijene nego uloziti koju kunicu u njega i srediti ga za svoj gust.
Trebam polovna straznja desna vrata, pepeljaru, bocna svjetla, popravak limarije i konacno lakiranje.
Molio bih vas informaciju gdje mogu naci ove dijelove i koliko kostaju? Da li tko ima iskustva u narucivanju dijelova preko interneta na
http://www.partsforvolvosonline.com/. Cuo sam za neki otpad u ZG gdje imaju dosta dijelova za volvice.. Je li tko promijenio visinu guma umjesto 195/55/15 na 60 ili 65 i kakva su iskustva u voznji. Takve gume su dosta jeftinije..
Pozdrav svima!