Citat:
zašto nema yamahin motor?
zato što je yamahin motor miki maus u usporedbi sa bilo kakvim big block V8 motorom.
zašto je iza kruta osovina a ne nekakva moderna sa poprečnim ramenima itd.?
zato što jedino takva osovina može bez problema izdržati 1000Nm+
plastični blatobrani!
čovječe zar nisi vidio kolike kotače ima to čudo:shock:
i neznam kak se tebi čini ali ovj auto je puno sigurniji nego serijski XC.
Mislim da se i Yamahin motor može vrlo jako nafrljiti ali za to je potrebno malo više znanja i dijelova nego za big block od 7+ litara. Na koncu ako iz turbo motora od 2.3 lite od Volva sedmice/devetke izvuku 700+ konja kaj ne bi iz Yamahinog V8 4,4 litrenog.
Puno je lakše napraviti krutu zadnju osovinu koja može izdržati 1000+ Nm nego onu prostorno vođenu. Da se može i s prostorno vođenom osovinom dokazuje npr. Mercedes i AMG na modelu SL 65 AMG.
Što se tiće kotaća slažem se s tobom. Za takve gumetine trebaju takvi blatobrani. Pitanje je dali treba toliko prošriti trag vozila ili poraditi na ovjesu. Kruta osovina sigruno ne doprinosi boljem vođenju kotaća u zavoju a još manje po neravnom terenu. U svakom slučaju estetski je to meni "neestetski". De gustibus.
Sigurniji je sigurno s onim rollbarom. Ali meni to još uvijek izgleda ko da je netko uzeo XC90 iz njega izvadio sofisticiranu tehniku i ugradio traktorsku. Istina onu s puno konja i okretnog momenta, ali traktorsku.
Da je atraktivan, je, da ga se uoći s 1 km udaljenosti (a vjerojantno i čuje) i to je istina, a vrlo vjerovatno ide ko metak. Ali kao što rekoh nije to nešto što bi se meni svidjelo, not my cup of tea. Više mi se sviđaju decentni dodatci koji jedva mijenjaju izgled auta. Nešto što je low profile. A čini mi se da je to i Volvova filozofija.