Dragi moji Volvo fanovi...
Iako mi je volvo u krvi što se vidi u (Moj volvo-Family iz Tuzle) jednostavno moj cross country me dovodi do ludila

Zamjenio sam ETM senzor,stavio novi software i sva me ta ljubav koštala oko 600Eur..Simpaticno!!!Nakon par dana rada auto se ponašalo fantasticno, da bi ih u 4 stepenu prijenosa, prilikom 120km/h i obrtajima nekim oko 3500 osjetio kao da sam izgubio jednu svjećicu ili klip.Kada sam stao, motor u leru lagano varira a na ausphu se osjeti lagano trzanje (bas kao da klip ili svijeca neradi)..Medjutim nije nista od navedenog.Sobzirom da mi se sve to desavalo na Jahorini jedva sam cekao da dodjem kuci..Novi simptomi su mi donjeli jos ludila..Naime pored navedenih simptoma, motor u 1 ili 2 brzini neće da predje 3000 obrtaja i jednostavno stoji kao da je blokiran.Prilikom svih tih problema gori lampica od motora (koju sam resetovao na akumulatoru) i rješio se blokade obrtaja...Najnoviji simptom i koji je najverovatnije uzork svega je taj da motor kada je hladan tj.prvo paljenje, jednostavno neprima gas tj. (kada dajem gas, auto se guši i hoće da se ugasi...cim pustim gas obrtaji se kud i kamo stabilizuju)...
Iako je opsiran opis problema, znam da bez pravog opisa nema ni rješavanja istog...
Da li iko zna kaj bi moglo biti??Dečki u Tuzli, smatraju da je problem u Senzoru Temperature??
Molim vas...Upomoć....
Unaprijed zahavlan
Volvo Family Tuzla