Sada je: pet srp 11, 2025 9:41 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S40 1.8, 96g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 4 posta ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Ultimate Fight
PostPostano: sub tra 28, 2007 10:14 am 
Veteran
Veteran

Vozi: Audi A4 8W
konačno skupili vremena frend i ja pa se bacili na izmjenu kuplunga.
posao nije nimalo lak jer je potrbno demontirat hrpu drugih stvari koje stoje na putu
u glavnom naj veći problem je zadao centralni šaraf na poluosovini kojeg smo nakon više od 1 sata grijanja i otpuštanja uspjeli skinuti
sa sa laganim oštećenjem navoja na kraju poluosovine a sami šaraf nije preživio demontažu.
razlog ovoga zahvata je bilo proklizavanje lamele u silnim naletima okretnog momenta od 410Nm na kotačima .
dakle auto je za normalnu vožnju bio ok ali recimo u 3 ili 4 brzini na fuul boostu od 1,6bara lamela je počela proklizavati,
po mojem mišljenu uzrok proklizavanja nije bila lamela jer nije uopće loše izgledala čak nije bila vidno potrošena ali je bila prilično spaljena nego sama korpa
koja je bila prilično labava prilikom demontaže dok je nova korpa bila dosta teška za našpanat na flywheel.
injače taj isti kuplungset koristi i V70 AWD 195KW, T6 i dosta drugih T5 motora pa se nadam da će izdržati i prohtjeve mog malog motora .
kuplung je sachsov ,dobio ga naravno u sachsovoj kutiji sa naljepnicama od sachsa ali na dijelovima žig od firme LUK na korpi i lameli ,odmah mi je živac skočio jer nisam nikako htjeo LUK nego sachs te sam zvao zastupništvo sachsa u beču te sam molio tamo glavnog odgovornog da mi to malo pojasni zašto samo dobio LUK dio u sachsovoj kutiji .
ljubazni čovjek mi objasni da sachs ne radi sve kuplunge a isto tako ne radi ih ni luk pa se oni međusobno podržavaju te obezbjeđuju jedni druge kuplungima
te mi je još naglasio da LUK radi orginal volvo kuplunge za navedene modele što je se i potvrdilo nakon demontaže starog dijela nakojem su svugdje ugravirani LUK logo znakovi i čak zamašnjak ima isti takav žig.
uglavnom na autu se danas vrše završni radovi jer jučer nas je dizalica poslala kući zbog kratkog spoja na struji tako da danas moramo prvo popravit dizalicu ako hoćemo auto spustit dole.

bez ove dvojice pajdaša cijeli taj zahvat nebi bio moguć,,hvala dečkima još jednom.
slika

ovako to izgleda kad se uklone stvari koje zaklanjaju pristup lameli i korpi.
slika

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub tra 28, 2007 2:10 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: V40 1.9 DI
Bravo decki!
I meni je kuplung pri kraju (bar ja tako mislim,skroz pri vrhu mi hvata),pa neznam dali ga moram mjenjati.Dajte svoje misljenje!Dali se on da stelati posto je hidraulicni?Sta da radim?Gonzo,ako ces danas doci budes vidio pa ces mi reci svoje misljenje

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub tra 28, 2007 2:40 pm 
član VKH
član VKH

Hebote ja s f to nic ne kuzim, za mene je se to same kup zeleza, bas nekak grdo zgleda se to ...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub tra 28, 2007 6:24 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Audi A4 8W
završeni su svi radovi i moram priznat da je ona moja teorija o slaboj korpi potvrđena jer sad kuplung puno agresivnije prima i sama pedala je drugačijeg osjećaja .
2Neno nediraj dok ne prokliže i nažalost nemogu ni ovaj put doći na meet jer nisam u HR.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 4 posta ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: