Sada je: pet lip 20, 2025 5:34 am.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S40 1.8, 96g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 39 postova ]  Stranica 1 2 3 Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: pon tra 07, 2008 8:44 am 
Veteran
Veteran

Vozi: tečetri
dobro jutro narode (zasto moran radit) iman jedno pitanje!!!

u zadnje vrime mi na kontrolnoj tabli svitli ona lampica ka od rucne samo ova nema 'P' nego '!' u sebi, osjecam da mi autic malo slabije koci i uvik skripi brate za popizdit!!!

da li su to plocice???
posto orginali??
jel tesko prominit sam????

Vrh

PostPostano: sri tra 09, 2008 1:54 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Mazdu 4x4
Citat:

u zadnje vrime mi na kontrolnoj tabli svitli ona lampica ka od rucne samo ova nema 'P' nego '!' u sebi, osjecam da mi autic malo slabije koci i uvik skripi brate za popizdit!!!

da li su to plocice???
posto orginali??
mogle bi bit, preko petsto kuma po paru kotača, čak i više možda, ne sjećam se dobro, nije teško sam promjenit.

Vrh

PostPostano: sri tra 09, 2008 4:51 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Audi A4 8W
Citat:

da li su to plocice???
posto orginali??
pogledaj koliko ulja imaš u kočionoj posudi,Ph1 nema indikator pločica.

Vrh

PostPostano: sri tra 09, 2008 6:22 pm 
Veteran
Veteran

Citat:
Citat:

da li su to plocice???
posto orginali??
Pa ne škripi auto pri kočenju ako je ulje ispod minimuma :wink: , ali je istina da nivo ulja pada kako su pločice tanje.

Vrh

PostPostano: sri tra 09, 2008 6:30 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: V40 1.9 DI
Citat:
Pa ne škripi auto pri kočenju ako je ulje ispod minimuma :wink: , ali je istina da nivo ulja pada kako su pločice tanje.

Upravu si ,ali ako su pločice dosta potrošene onda svijetli indikator ulja u kočionom sistemu

Iznajmljujem razglas,rasvijetu,pozornicu,krov i ostalu prateću opremu za razne evente
http://www.alibi-sound.com

Vrh

PostPostano: sri tra 09, 2008 6:36 pm 
Veteran
Veteran

Citat:
Citat:

Upravu si ,ali ako su pločice dosta potrošene onda svijetli indikator ulja u kočionom sistemu
Ili ako fali ulja iz nekog drugog razloga :wink:
Jedino zbog čega i svjetli ta lampica je preniski nivo ulja, bez obzira da li je razlog potrošenost pločica, puštanje gumice na cilindru kvačila ili nešto treće.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri tra 09, 2008 6:38 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: V40 1.9 DI
Kad su se meni potošile pločice onda mi je počela svijetlit lamoica od ulja za bremze

Iznajmljujem razglas,rasvijetu,pozornicu,krov i ostalu prateću opremu za razne evente
http://www.alibi-sound.com

Vrh

PostPostano: sri tra 09, 2008 6:57 pm 
Veteran
Veteran

Citat:
Citat:
Citat:

da li su to plocice???
posto orginali??
ne škripe ni uvjek potrošene pločice :wink: ,,mogu i nove isto škripit, a da dodam moj T4 nije imao indikator potrošenosti pločica tako da nevjerujem da i slabiji modeli imaju. (nema ni S60 T5)
ako se lampica kočionog sistema upali zbog pločica onda je to samo zbog toga što je pao nivo ulja u posudi kao što si i sam rekao.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri tra 09, 2008 9:35 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: V70R
Indikator istrošenosti pakni nema ni PhII, bar ne moj diesel sa Lukasovim kočionim klještima. Nedavno sam mjenjao diskove i pakne. Na pakne se natake neko željezno uho koje glumi optički indikator. Možda i zvučni indikator kad počne strugati po disku. :lol:

Vrh

Naslov:
PostPostano: čet tra 10, 2008 10:45 am 
Veteran
Veteran

S/V40 nemaju indikator istrošenosti kočionih pločica :!: ni žičani koji bi palio lampicu na inst. ploči, ni optičko/zvučni :?, a isto tako nemaju niti pakne več samo kočione (disk) pločice na svim kotačima :wink: .
Lampica reagira samo zbog pada nivoa kočionog ulja koje ujedno i služi za rad kuplung (kvačilo) cilindra.

@DraženP: Promjeni pločice pod obavezno, eventualno i diskove ako su pre tanki ( minimalna debljina za prednje diskove je 22,4mm za modele -12/97, 21,5mm za modele 01/98- , dok su zadnji diskovi isti na svim modelima i min.debljina je 8,4mm), ako sve to radiš ne bi bilo naodmet i promjeniti kočiono ulje ako je starije od 2 godine i naravno odzračiti cijeli sistem. Nakon promjene pločica pazi :!: :!: :!: , prva kočenja su jako neugodna dok pločice ne sjednu :wink:
Nemaš potrebe za kupovinom originalnih pločica pošto ih Volvo ne proizvodi več kupuje po narudžbi u vlastitom pakiranju i dodatno naplačuje, a što se tiče promjene rađe se obrati nekome ko je to več radio, barem na drugim autima :wink:

Vrh

PostPostano: pet tra 11, 2008 11:05 pm 
.
.

Citat:

meni se to isto događalo, ali bez škripanja, jer pločice nisu bile tak jako potrošene.
promjeni pločice, zbog njih je pala razina ulja... :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet tra 11, 2008 11:12 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: C70 T5
e meni se čini da je i meni isto tako jednom svijetlila ta lampca; a kad sam promijenio kočnice lampica se ugasila! Također su isti simptomi i kod mene bili prisutni; al eto bilo je to davno pa više ni sam nisam siguran. U svakom slučaju promijeni kočnice; a ovo šta ti struže tj svili, to su ti mali limići na kočnicama koji služe kao znak upozorenja da su pri kraju. Znači još cirka nekih parsto km možeš napravit al bolje ih odi promijeni.

e da prednje su ti nekih 700kn naravno u Volvu! Ipak su kočnice najbitnije pa bolje dam malo više nego manje hehe :roll:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet tra 11, 2008 11:19 pm 
.
.

Slušaj Borisa, mjenjaj jer diskovi su skupi...
Ak ćeš mjenjat sam, pogledaj rubove diskova, moda ćeš ih trebati odvesti kod tokara da ih potokari.
Al u svakom slučaju mjenjaj pločice, pa onda provjeri razinu ulja, mislim da bi trebala bit na normali, sad je pala zbog istrošenih pločica... :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub tra 12, 2008 1:02 pm 

Mislim da sam ja imao sličan problem, svijetlila mi je ista lampica, promijenio sam disk pločice i kočiono ulje (ne ja, majstor) i ono opet svijetli i onda KikiR6 kaže jednu banalnu stvar, ali vrlo točnu, pogledaj dali ti rade oba stop svjetla.

Pogledaj ove teme:
viewtopic.php?t=1528
viewtopic.php?t=1430

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub tra 12, 2008 8:20 pm 
Veteran
Veteran

Citat:
Mislim da sam ja imao sličan problem, svijetlila mi je ista lampica, promijenio sam disk pločice i kočiono ulje (ne ja, majstor) i ono opet svijetli i onda KikiR6 kaže jednu banalnu stvar, ali vrlo točnu, pogledaj dali ti rade oba stop svjetla.

Pogledaj ove teme:
viewtopic.php?t=1528
viewtopic.php?t=1430
X40 ima zasebnu lampicu za nivo kočionog ulja i za kontrolu štop svijetla.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 39 postova ]  Stranica 1 2 3 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: