VOLVO KLUB HRVATSKA
http://www.vkh.hr/forum/

Volvo v40
http://www.vkh.hr/forum/viewtopic.php?t=13276
Stranica: 1/1.

Autor/ica:  kevin5 [ sri srp 05, 2017 11:00 pm ]
Naslov:  Volvo v40

Kupujem Volvo v40. Ako netko ima nesto za ponuditi neka se javi.
Hvala

Autor/ica:  icokt [ čet srp 06, 2017 12:32 am ]
Naslov:  Re: Volvo v40

Tražiš prvu generaciju (1995.-04.) ili drugu (2012. -)? Diesel, benzin? Neki određeni motor? Malo više napiši što tražiš.

Autor/ica:  kevin5 [ čet srp 06, 2017 2:10 am ]
Naslov:  Re: Volvo v40

2012,2013
Iskreno ne razumim se puno. Gledam po oglasima da nemaju previse km i da mi cijena odgovara pa bi onda nasao nekog da idemo pogledati. Tako da svaki savjet mi je dobrodosao.

Autor/ica:  icokt [ čet srp 06, 2017 9:33 am ]
Naslov:  Re: Volvo v40

Ja nemam direktno iskustva s navedenim autom, ali ti mogu napisati sto sam citao.

Pretpostavljam da se kod nas najvise prodaju modeli s D2 motorom, znaci 1,6 D. To je inace motor PSA grupacije (Peugeot, Citroen). Motor se koristio u velikom broju automobila drugih marki (Ford, Mazda, MINI) i iako ces na dosta mjesta citati da je to los motor, sama cinjenica u koliki se broj razlicitih marki i modela ugradivao te da se puno automobila s tim motorom i danas vozi govori suprotno. Boljka toga motora jest sito na usisu uljne pumpe koje se zna zastopati ako se ulje ne mijenja redovito i ako se koristi lose ulje. Posljedica toga je neadekvatan protok ulja te se dogadalo da strada turbina. S tim motorom taj auto nije neka jurilica, ali ako nisi prezahtjevan vozac ce ti bit sasvim dovoljno, a potrosnja je vjerujem vrlo niska. Vjerojatno ima tu ljudi koji imaju direktno iskustva s tim autom i motorom, pa ce ti znat bolje reci.

D3 i D4 su Volvo motori i rekao bih da su bolji izbor, ali sumnjam da ih ima puno u oglasima kod nas s tim motorom, ako uopce ima. Isto vrijedi i za benzince. Znaci prakticki si osuden na D2 motor.
Ako se ti previse ne razumijes, najbolje povedi nekog prijatelja koji se malo vise kuzi u aute, pregledajte sto vise komada da ih mozete medusobno usporediti, odaberite primjerak koji se vama cini najbolji i moja preporuka je da odvezes na pregled u ovlasteni servis.

Eto nadam se da sam malo pomogao i da ce ti se javiti netko tko zna malo vise o navedenom autu.

Autor/ica:  kevin5 [ čet srp 06, 2017 11:43 am ]
Naslov:  Re: Volvo v40

Hvala na odgovoru.
Jesu li skupa odrzavanja ovog auta?
Vidim da drze dosta visoku cijenu iako su presli i preko 100 tisuca km.

Autor/ica:  icokt [ čet srp 06, 2017 1:12 pm ]
Naslov:  Re: Volvo v40

Dijelovi za motor vjerojatno nisu skupi i ima ih na svakom čošku s obzirom da se radi o jako čestom motoru. Za druge stvari oko održavanja ćeš morati pričekat odgovor od nekog drugog, mislim da ima par kolega tu na forumu koji posjeduju taj auto.

Stranica: 1/1. Vremenska zona: UTC+02:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/