Auto imam tek 3 mjeseca i došao je ovako od oka sa baš svim uobičajenim dokumentiranim problemima.

Da sam se ranije informirao vjerojatno bi odustao, ali s druge strane nisam zahtjevan korisnik, dok vozi, skreće i koči i ne ostavi me na cesti ja sam zadovoljan, i s tim do sada nisam imao problema.
1. Temperatura rashladne tekućine je malo povišena i lagano ju je gubio. Već sam se pripremio za izmjenu brtve glave ali baš sam danas malo pažljivije pogledao i našao sam gdje curi, pa uz malo sreće ostalo će riješiti izmjena pumpe vode i termostata.
2. Zaštropan PCV zbog čega je procurio semering bregaste. No big deal u osnovi, riješit ću to uskoro.
3. Nosači motora raspadnuti.
4. Pušta visokotlačno crijevo servo upravljača. Ovo će biti malo tricky po dostupnim informacijama. Doduše ako ne okrećem volan sasvim do kraja mogu još neko vrijeme ovako voziti.

5. Potrošeni plastični klizači na podizačima stakala...ovo je već riješeno.
6. Dva oxygen senzora prijavljuju greške, vjerojatno će ih trebati mijenjati.
7. Otprilike svaka dva tjedna uleti u "limp mode" zbog potrošenih kontakata na electronic throttle modulu. Trajno rješenje je zamjena sa beskontaktnom verzijom za cca 500 USD. Za sada jedan reboot to uspješno rješava pa toleriram iako me supruga ružno gleda kada se to dogodi.

8. Iz nekog razloga teže se pokreće nakon tankanja gorivom, ovo tek trebam proučiti.
9. Prednji farovi se pune vlagom
Mislim da je to sve, osim ovoga ide stvarno dobro, koči odlično a posebno me veseli što postoji velika šansa da je brtva glave u redu što je navodno neobično za njih.

Bilo bi lijepo da neka rješenja nisu toliko neobjašnjivo zakomplicirali i samo otežavaju rad na njemu. Srediti ću te boljke i vjerujem da će dobro služiti još koju godinu.