Sada je: sub kol 02, 2025 7:02 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 156 postova ]  Stranica Prethodna 1 ... 4 5 6 7 8 ... 11 Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: sri srp 29, 2009 12:42 pm 
..
..

@grim - paa jedino ak je tebi pojam auta pa s time i limuzine nacionalni (čitaj s....) auto passat 2.0tdi onda su prosjeci takvi. Za moj pojam je limuzina ipak nešto sasvim drugo, a to svakako nije govno tipa passat, nego auti 20-30cm veći, i 16x kvalitetniji - čitaj bmw 7, 5, volvo s80, merc s,e, audi a8,a6, lexus Ls,gs, honda legend, i tako to. To su limuzine, a ovo drugo su igračke...
A što se tiče adac-a, samo ti njima i dalje slijepo vjeruj, to je tvoj osobni izbor. Ja ipak vjerujem svojim osjetilima, i tome da mi se sviđa nešto što sam osobno probao i da pričam o nečemu što sam sam doživio ili vidio svojim očima.
Da, i što se tiče onoga da te nisam uvjerio nimalo o prednostima ili bilo čemu pozitivnog o zadnjem pogonu, tu ti ja ne mogu pomoć, tvrdoglavost je čudna stvar, i sam sam takav, ali neke stvari gledam realno ako postoje adekvatne činjenice koje to potvrđuju ili kako već rekoh ako sam ja sam nešto probao. Uostalom za tvoju 'svemirski' brzu vožnju kako te pojedinci koji te poznaju non stop zafrkavaju ni ne treba ti ništa dalje ni objašnjavat, jer to tebi ionako ne treba. Ili sam ja krivo skužio njihova podjeb... A uostalom što će ti R automobil kad ne uživaš u onome za što je namijenjen :?:

Vrh

PostPostano: sri srp 29, 2009 12:47 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: 850
Citat:
nisi me ni priblizno uvjerio u superiornost zadnjeg pogona.
Nema superiornosti, postoji samo razlika.

RWD – mlada, zgodna, vrckava, prošli mjesec slikala se za FHM, nosi minicu i topić, uvijek spremna za seks, svojeglava i razuzdana...
FWD – ima par kila viška, pomalo starinsku frizuru, oblači se klasično, kuha odlično, ne bježi od pegle, zna saslušati, tiha i mirna...

Koja je bolja?

N.B. Molim mlađe od 35 godina da niti ne pokušavaju odgovorit na ovo pitanje.

Vrh

PostPostano: sri srp 29, 2009 12:58 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: 740 GL ,1989......S90 3.0 24v
Citat:
Citat:
nisi me ni priblizno uvjerio u superiornost zadnjeg pogona.
Nema superiornosti, postoji samo razlika.

RWD – mlada, zgodna, vrckava, prošli mjesec slikala se za FHM, nosi minicu i topić, uvijek spremna za seks, svojeglava i razuzdana...
FWD – ima par kila viška, pomalo starinsku frizuru, oblači se klasično, kuha odlično, ne bježi od pegle, zna saslušati, mirna i nenametljiva...

Koja je bolja?

N.B. Molim mlađe od 35 godina da niti ne pokušavaju odgovorit na ovo pitanje.
Ma ovo si odlično napisal ,ja imam obje :dance: i najsretniji sam na svijetu :!:

Volvo for Life

Vrh

PostPostano: sri srp 29, 2009 1:01 pm 
Veteran
Veteran

ja sam mlađi od 35... pa samo da velim... FWD... mama kuha najbolje... :lol: :lol: :lol:

al ozbiljno... premda imam premalo vozackog iskustva da bi ikaj govoril... samo budem kratko rekel svoje misljenje... neznam koji je kakav, koji je brzi, koji je jaci, koji je bog te pitaj kakav... znam samo da sam vozil bmw 316i e46 od frenda sa svojim jako malim vozackim iskustvom... posle toga sam rekel... super je to, al ak JA hocu zivu glavu zadrzati, vozil budem svojeg pezoja ili volva... dakle, moje misljenje je: da, rwd je odlican, super, ali za osobu koja ima vozacko iskustvo, pravo, km pod sobom, a ne vozacku staru 20 godina s 10 000km :naughty: :naughty: :naughty:

pitanja u vezi arhitektonskog projektiranja, legalizacija i sl...
http://gradecki-projekt.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;

Vrh

PostPostano: sri srp 29, 2009 1:16 pm 

Citat:
ja sam mlađi od 35... pa samo da velim... FWD... mama kuha najbolje... :lol: :lol: :lol:

al ozbiljno... premda imam premalo vozackog iskustva da bi ikaj govoril... samo budem kratko rekel svoje misljenje... neznam koji je kakav, koji je brzi, koji je jaci, koji je bog te pitaj kakav... znam samo da sam vozil bmw 316i e46 od frenda sa svojim jako malim vozackim iskustvom... posle toga sam rekel... super je to, al ak JA hocu zivu glavu zadrzati, vozil budem svojeg pezoja ili volva... dakle, moje misljenje je: da, rwd je odlican, super, ali za osobu koja ima vozacko iskustvo, pravo, km pod sobom, a ne vozacku staru 20 godina s 10 000km :naughty: :naughty: :naughty:
Baš to, a u zadnje vrijeme su to rijetki auti, većinom za one dubljeg džepa. Treba znati voziti to. Jer je velika razlika. A većina vozača jedva zna kaj treba natankati u auto.

4WD kaj pa je ona?

Vrh

PostPostano: sri srp 29, 2009 1:51 pm 
Veteran
Veteran

@jopis: zanimljivo je da nasi pokusaji diskusije uvjek ostanu na - pokusajima. Passat je smece? A dobro onda... Koliko god volio Volvo, moje misljenje je da je S40 govno prema novom passatu. Limuzina je (relativno) jasno definiran pojam, i Passat je po definiciji jednako limuzina kao i Laguna, Mazda 6, Mondeo itd... A njih spominjem jer cine kudikamo veci udio u prodaji od ovih koje ti spominjes. Realno mi je da je prosjecan Mondeo ili Passat snazan 150KS, a to sto je tebi Passat govno u statistici ne znaci ama bas nista. Da se dotaknem ADACa... Sta bi oni imali od toga da lazu kolika je snaga prosjecnog europskog auta? I koje to veze ima? Sta je nerealno da prosjecan auto ima 150KS? Koliko je to po tebi? 250KS? 350? Tvoja nemogucnost da me uvjeris u prednosti zadnjeg pogona ne govore o mojoj tvrdoglavosti, vec tvojoj ne bas visokoj sposobnosti argumentiranog uvjeravanja (barem meni). Naime, ja ne tvrdim nista u ovoj raspravi, mene zanima zasto netko smatra da je ovaj ili onaj bolji. Za razliku od mnogih, priznam da ne znam gotovo nista o ponasanju auta sa zadnjim pogonom, osim onog sto citam po netu.

Volvo S80 T6, 2002.; 2009. - 2012.
Volvo V70 2.4 20v 2001.; 2012. - 2013.
Volvo S80 2.5d, 1999.; 2012. - ...

Vrh

PostPostano: sri srp 29, 2009 2:25 pm 
..
..

Passat, pih... Moji i frendovi od starog tu u gradu imaju ih 10ak, znači 10 različitih ljudi, razl. vozača, režima vožnje... Svi su ili 'slavni' 2.0tdi 140ks ili još slavniji 1.9 tdi sa 105ks. Na 5 njih stalno neka sranja, il se gase u vožnji, ili neće upalit, ili ne primaju gas kako treba... 6. je od burazovog i mog frenda s rukometa, njemu je na autoputu pri 180+ se razletio motor... 7. kuburi od prvog dana, dakle od 2005. kad je kupljen sa mjenjačem. Ostala 3 se voze bez nekih značajnijih problema. I to sve navodim za zadnju liniju passata od 2005., a za ove prije mogu knjigu napisat...
Naveo sam ti da to za moj pojam nije limuzina, to je auto srednje klase još uvijek, kao i mazda 6, accord i ostala svita tog ranga.
Dok god čitaš po netu nećeš moći ni znati što je TEBI bolje niti osjetiti čari ili isto tako mane jednog, drugog ili trećeg pogona. Ja volim automobile strašno i nema tog vraga kojeg nisam/kojeg ne bi provezao. I sve što pišem i govorim tu, radim iz vlastitog iskustva i vlastitih stavova izgrađenih samo i isključivo vožnjom tih/takvih automobila. Dakle, da bi znao nešto definirati je li bolje ili nije, moraš to sam probati, a ne pročitati na netu da je ne znam, neki deran od 20 god. slupao novog bmw-a samo zato jer ima zadnji pogon. To su nebuloze novinara koji piše i onog koji to objavi. Je, u takvoj situaciji npr. je najveći danak neiskustvo istog, ali takav bi razbio i fwd auto i 4wd, to nema veze, kad je neko debil onda je to tak, samo je novinaru najlakše napisat da je kriv bmw i zadnji pogon, isto kao i policiji neprilagođena brzina.... :doh:
Da je taj isti, npr. ako je dobio auto sa 18 godina postepeno upoznavao mogućnosti tog auta i znao što on i kako može, takve stvari se ne bi događale. Problem je što je danas najlakše doći do brzog auta, a vozačko iskustvo nitko ne cijeni niti uvažava kao nešto bitno, zato se i događa toliko nesreća u prometu.
Ma ne znam što bih ti više napisao, nije bitno to u što te ja uvjeravam ili tvrdim, nego je bitno da ti sam to probaš na više primjera, tj na npr 10 različitih automobila pa da mi onda tu nešto osporavaš, a ne preko neta pročitaš nešto pa onda to tu tvrdiš i obrazlažeš. To je 0 bodova od polemike. Isto kao što je i moj frend odustao od kupnje 318d bmw-a i kupio passata samo zato jer mu ne valja zadnji pogon - obrazloženje - dok je bio mlad vozio je ford sierru, opel omegu i fiću i zaključio je on sada da su i moderni automobili takvi kao ti koje je on jedino vozio a da su rwd i da to nije za njega, bez da je sjeo u ijedan noviji auto sa zadnjim pogonom i probao ga voziti :doh:

Vrh

PostPostano: sri srp 29, 2009 3:28 pm 
Veteran
Veteran

jopis... ja se tebi divim kolko ti smeća u jednom danu uspijes odtipkati... strasno..
daj shvati.. passat je limuzina!! brkas osnovne pojmove klasa auta, i oblika...
hatchback(kombilimuzina)/limuzina/karavan/coupe/monovolumen/cabrio/pick up/SUV/dostavno vozilo/lagano teretno vozilo/teze teretno vozilo... to je klasifikacija po obliku karoserije... dakle.. passat postoji u limuzina, coupe i karavan inačici... a ti se pjeni kolko hoces da to nije limuzina....
limuzina je naravno i dacia logan, i audi a8.... dacia je niza klasa, a8 je visoka klasa.... nadam se da si shvatil ovo...
sorry na OT

sad sam se s ovim sjetil... a kaj je s mazdom pick up, koja ima zadnji pogon?? znaci, nije auto za ganjanje, nije auto za driftanje po zavojima, a bome niti uzivanje u voznji... jel bolja s RWD ta mazda, ili neki drugi pick up FWD???

pitanja u vezi arhitektonskog projektiranja, legalizacija i sl...
http://gradecki-projekt.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;

Vrh

PostPostano: sri srp 29, 2009 3:51 pm 
član VKH
član VKH

Just my :twocents-02cents:

Zadnji pogon je bolji od FWD i AWD zato što se nemreju na uskoj cesti okrenut polukružno tak brzo kak se mogu ja i to je činjenica koju mi nemrete pobit :mrgreen:

Volvo for Life

Vrh

PostPostano: sri srp 29, 2009 3:55 pm 
Veteran
Veteran

Netko iskusan sa rucnom se samo cinicno nasmije na tvoju tvrdnju :mrgreen:

Volvo S80 T6, 2002.; 2009. - 2012.
Volvo V70 2.4 20v 2001.; 2012. - 2013.
Volvo S80 2.5d, 1999.; 2012. - ...

Vrh

PostPostano: sri srp 29, 2009 3:56 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: V70R
Citat:
Just my :twocents-02cents:

Zadnji pogon je bolji od FWD i AWD zato što se nemreju na uskoj cesti okrenut polukružno tak brzo kak se mogu ja i to je činjenica koju mi nemrete pobit :mrgreen:
Ak je cesta dovoljno uska nemreš se ni ti :-)

Vrh

PostPostano: sri srp 29, 2009 4:04 pm 
član VKH
član VKH

Citat:
Netko iskusan sa rucnom se samo cinicno nasmije na tvoju tvrdnju :mrgreen:
Onda se ja ispričavam ,sad sam se sjetio da mi je baš neki dan to napravio gospodin u kravati s nekom limuzinom A6 i totalno me posramio dok sam se ja polukružno okretal. I što jest jest ,bio je brži od mene s tim svojim manevrom :roll:

Volvo for Life

Vrh

PostPostano: sri srp 29, 2009 4:40 pm 
..
..

Ne ispričavaj se dugi, u pravu si... Oni sa fwd trebaju zaleta, a ti samo dovoljno ks pod haubom i iz mjesta to odradiš :mrgreen:
@robert - nisam mislio limuzina u tom smislu, nego u smislu punopravne limuzine koja treba pružati određenu količinu komfora u vožnji, kako prostranošću, tako i dimenzijama i konjicom pod haubom 8) A pick-up vozila su velikom većinom rwd, mislim o velikim pick-upovima, ne o zastava poly :lol: , i na njima je rwd iz dosta razloga. A jedan od važnijih ti je logičan, samo si trebao promućkati malo :wink: - uzmi sad da je nosivost tog pick-upa 750kg i stavi ih iza u teretni prostor - događa ti se ogromno rasterećenje prednje osovine i da je ona pogonska to vozilo bi bilo poprilično neupravljivo jer bi se uglavnom događalo proklizavanje pogonskih (prednjih) kotača i 'malo' bi se prelako okretao volan. A sva prava teretna vozila su sa zadnjim pogonom inače...

Vrh

PostPostano: sri srp 29, 2009 7:06 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Nissan 350z
Citat:
sad sam nekaj tu procital pa da podupitam.... jel snaga deklarirana u knjizici vozila jednaka snagi motora, ili snagi kotača?
Snaga deklarirana u knjižicama odnosi se na snagu na radilici. Kada bi bile upisane snage na kotačima mnogi bi vlasnici vozila zaplakali od muke.

Vrh

PostPostano: čet srp 30, 2009 1:12 am 
Veteran
Veteran

Tko god kaže, da bi prije uzeo poklonjeni Volvo 940 sa 2.0 motorom i 125 konja, nego recimo Skodu Octaviu RS sa 200 ks, ili recimo BMW 520i sa 150 ks umjesto Renaulta Megana R26, ili Mercedesa 200D umjesto bilo kojeg Volva sa T4/5/6 motorom, ili R oznakom, .............
svaka čast i njemu i zadnjem pogonu.
Svejedno, priznajem da bih svoj S60 drugčije doživljavao da ima zadnji pogon, ali eto, nema.
Ovako je pak dobar za dat ga ženi i ne brinit se o limarima.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 156 postova ]  Stranica Prethodna 1 ... 4 5 6 7 8 ... 11 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: