Passat, pih... Moji i frendovi od starog tu u gradu imaju ih 10ak, znači 10 različitih ljudi, razl. vozača, režima vožnje... Svi su ili 'slavni' 2.0tdi 140ks ili još slavniji 1.9 tdi sa 105ks. Na 5 njih stalno neka sranja, il se gase u vožnji, ili neće upalit, ili ne primaju gas kako treba... 6. je od burazovog i mog frenda s rukometa, njemu je na autoputu pri 180+ se razletio motor... 7. kuburi od prvog dana, dakle od 2005. kad je kupljen sa mjenjačem. Ostala 3 se voze bez nekih značajnijih problema. I to sve navodim za zadnju liniju passata od 2005., a za ove prije mogu knjigu napisat...
Naveo sam ti da to za moj pojam nije limuzina, to je auto srednje klase još uvijek, kao i mazda 6, accord i ostala svita tog ranga.
Dok god čitaš po netu nećeš moći ni znati što je TEBI bolje niti osjetiti čari ili isto tako mane jednog, drugog ili trećeg pogona. Ja volim automobile strašno i nema tog vraga kojeg nisam/kojeg ne bi provezao. I sve što pišem i govorim tu, radim iz vlastitog iskustva i vlastitih stavova izgrađenih samo i isključivo vožnjom tih/takvih automobila. Dakle, da bi znao nešto definirati je li bolje ili nije, moraš to sam probati, a ne pročitati na netu da je ne znam, neki deran od 20 god. slupao novog bmw-a samo zato jer ima zadnji pogon. To su nebuloze novinara koji piše i onog koji to objavi. Je, u takvoj situaciji npr. je najveći danak neiskustvo istog, ali takav bi razbio i fwd auto i 4wd, to nema veze, kad je neko debil onda je to tak, samo je novinaru najlakše napisat da je kriv bmw i zadnji pogon, isto kao i policiji neprilagođena brzina....
Da je taj isti, npr. ako je dobio auto sa 18 godina postepeno upoznavao mogućnosti tog auta i znao što on i kako može, takve stvari se ne bi događale. Problem je što je danas najlakše doći do brzog auta, a vozačko iskustvo nitko ne cijeni niti uvažava kao nešto bitno, zato se i događa toliko nesreća u prometu.
Ma ne znam što bih ti više napisao, nije bitno to u što te ja uvjeravam ili tvrdim, nego je bitno da ti sam to probaš na više primjera, tj na npr 10 različitih automobila pa da mi onda tu nešto osporavaš, a ne preko neta pročitaš nešto pa onda to tu tvrdiš i obrazlažeš. To je 0 bodova od polemike. Isto kao što je i moj frend odustao od kupnje 318d bmw-a i kupio passata samo zato jer mu ne valja zadnji pogon - obrazloženje - dok je bio mlad vozio je ford sierru, opel omegu i fiću i zaključio je on sada da su i moderni automobili takvi kao ti koje je on jedino vozio a da su rwd i da to nije za njega, bez da je sjeo u ijedan noviji auto sa zadnjim pogonom i probao ga voziti