Sada je: uto tra 29, 2025 11:08 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 78 postova ]  Stranica Prethodna 1 2 3 4 5 6 Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: ned stu 18, 2012 7:57 am 
..
..

Vozi: C70, S60....S80 + XC90
da ne otvaram temu.....
ima li netko za prodati set leca mozda??
planiram montirati te lece u farove koji mi stizu za s60...
ima li kakvih povratnih informacija, tj. kako su vam se pokazale do sada ove lece sta ste narucivali pred par godina??

jestu se oljustile,pregorile zarulje ? i da li se mogu mjenjati zarulje i koje su unutra zarulje??

Vrh

PostPostano: ned stu 18, 2012 10:12 am 
Veteran
Veteran

Vozi: S60 2.4D 2002. XC90 D5 2006.
Samo za upozorenje da se od ove godine na tehničkom pregledu pregledavaju jesu li xenoni original s certifikatom ili ostali pa se malo raspitaj prije ugradnje da si ne bi nabio puno troškova .
Pozz

Vrh

PostPostano: ned stu 18, 2012 12:58 pm 
..
..

Citat:
Samo za upozorenje da se od ove godine na tehničkom pregledu pregledavaju jesu li xenoni original s certifikatom ili ostali pa se malo raspitaj prije ugradnje da si ne bi nabio puno troškova .
Pozz
ok,u krajnjem slucaju,za tehnicki "pristavim" stare farove sa obicnim zaruljama
nego me zanimaju inf. o lecama ovim.....malo opisite kako su se pokazali....

Vrh

PostPostano: ned stu 18, 2012 1:03 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Nissan 350z
Bojim se da je ovakvim DIY-ovima došao kraj. Naime, možeš ti "prevariti" ispitivača na teh. pregledu tako da namontiraš stare farove dan prije teh. pregleda. Ali problem je što i policija sve više kontrolira prerađene automobile i šalje ih na izvanredni tehnički pregled. A svjetla su svakako jedna od prvih stvari koja policajcu upadnu u oko.

Vrh

PostPostano: pon stu 19, 2012 8:33 am 
Veteran
Veteran

nemoj to stavljati. na tehnickom imaju naputak, i nema teorijske sanse da te policija ne kazni ako ih vidi...

pitanja u vezi arhitektonskog projektiranja, legalizacija i sl...
http://gradecki-projekt.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;

Vrh

PostPostano: pon stu 19, 2012 8:55 am 
..
..

Citat:
nemoj to stavljati. na tehnickom imaju naputak, i nema teorijske sanse da te policija ne kazni ako ih vidi...
stavljam original farove samo od redizajna , šta redizajn ima pranje farova i ABL jel tako ? i gdje se vodi da li auto ima xenon,mislim kako oni to mogu znati (policija) ??

Vrh

PostPostano: pon stu 19, 2012 9:11 am 
Veteran
Veteran

jel iam xenon vidis po samom svjetlu. a ako neces otvoriti haubu(policajcu ni netrebas) nego te posalje na tehnicki, i kad ti vide xnenon zarulju balaste i sve to na H7 H1 prikljucak... onda ljepo dobijes kaznu i proglase auto tehnicki neispravnim...

pitanja u vezi arhitektonskog projektiranja, legalizacija i sl...
http://gradecki-projekt.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;

Vrh

PostPostano: pon stu 19, 2012 9:19 am 
član VKH
član VKH

Istina, na zadnjem tehničkom sa xc-om gdje imam hid kit su me pustili ali su rekli da od 2013 skinem to dole da više neče tolerirati hid kit, već oem svjetla, za maglenke su rekli da nije važno jel unutra led žarulja, HID kit ili sl, ali glavna svjetla da moraju biti oem.

Vrh

PostPostano: pon stu 19, 2012 9:44 am 
član VKH
član VKH

Vozi: S40 2.0 D
Citat:
Istina, na zadnjem tehničkom sa xc-om gdje imam hid kit su me pustili ali su rekli da od 2013 skinem to dole da više neče tolerirati hid kit, već oem svjetla, za maglenke su rekli da nije važno jel unutra led žarulja, HID kit ili sl, ali glavna svjetla da moraju biti oem.
Jedno je na tehničkom a drugo je poslije njega. Prije tehničkog ljudi skidaju komplete i stavljaju normalne žarulje a odmah poslije tehničkog stavljaju HID nazat. Isto kao i skuteri s blokadama. Dok god policija ne počme isključivati ljude iz prometa i slat na tehnički ništa se neće promjeniti. Ti kompleti su super za vozače ali za ostale sudionike su koma. Obožavam kad mi iz suprotnog smjera dolazi Uno, Golf 2,3 s takvim svjetlima. Svjetli svuda samo ne na cestu. Kad se mimoiđemo pola sekunde ne vidim cestu.

Vrh

PostPostano: pon stu 19, 2012 10:26 am 
Veteran
Veteran

Vozi: S60 2.4D 2002. XC90 D5 2006.
Nigdje nije zavedeno da je na autu original xenon ali ako imaš prepravljani far koji je atestiran sa drugačijim žaruljama i ima zaveden svoj broj atesta (TUV ili neki drugi ) mogu te kazniti isključiti iz prometa a ako stavljaš kompletni far od novijeg godišta i nije Diy već kompletni uređaj nemaš problema .
I ja sam htio ugrađivati xenon ali bi svakako bio s lećama i po propisu ali nakon novih pravila samo original što je preskupo pa sam odustao.

Vrh

PostPostano: pon stu 19, 2012 10:36 am 
član VKH
član VKH

Vozi: S40 2.0 D
Citat:
Nigdje nije zavedeno da je na autu original xenon ali ako imaš prepravljani far koji je atestiran sa drugačijim žaruljama i ima zaveden svoj broj atesta (TUV ili neki drugi ) mogu te kazniti isključiti iz prometa a ako stavljaš kompletni far od novijeg godišta i nije Diy već kompletni uređaj nemaš problema .
I ja sam htio ugrađivati xenon ali bi svakako bio s lećama i po propisu ali nakon novih pravila samo original što je preskupo pa sam odustao.
Malo je takvih koji su obzirni i naprave prema propisima. Za 280kn ih je bilo kupiti u dućanu s balastima i svim. Užas. Naravno da će ga samo piknut u far bez ikakvih adaptacija a pričanje o certifikatima :lol: Teško da će itko napraviti certificiranje a ako i napravi teško je objasniti na tehničkom ili policajcu da je to baš to i da je ispravno. I ja sam htio staviti na svoj orginale (cijena me razuvjerila), pa sam mislio stavit HID kit ali kad sam vidio kako meni smeta odustao sam. Sad sam vidio da sam malo pre obziran i razmišljam da stavim one reflektore koje imaju reli vozači kad voze po mraku :D pa kad mi doleti takav pacjent samo "push the button" i :mrgreen:
Nažalos mislim da je ovo protuzakonito i da bi netko mogao stradati pa sam odustao i od ovoga. Nakraju sam kupio Osram NB i to je to.

Vrh

PostPostano: pon stu 19, 2012 1:48 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Nissan 350z
Xenon farovi, da bi ih eventualno uopće mogli atestirati, moraju imati automatske perače i nivelatore. Tako da ove kitove od par sto kuna možete slobodno prekrižiti, to atesta neće vidjeti, barem što se tekuće zakonske regulative tiče.

Vrh

PostPostano: pon stu 19, 2012 2:11 pm 
..
..

Citat:
jel iam xenon vidis po samom svjetlu. a ako neces otvoriti haubu(policajcu ni netrebas) nego te posalje na tehnicki, i kad ti vide xnenon zarulju balaste i sve to na H7 H1 prikljucak... onda ljepo dobijes kaznu i proglase auto tehnicki neispravnim...
pa moji farovi su oem xenon sa d1s žaruljom

Vrh

PostPostano: pon stu 19, 2012 2:34 pm 
član VKH
član VKH

Nivelatore da, mlaznice tj. perače mislim da nije uvjet, laguna sa oem xenonom nema perače recimo...

Vrh

PostPostano: pon stu 19, 2012 10:17 pm 
..
..

Citat:
da ne otvaram temu.....
ima li netko za prodati set leca mozda??
planiram montirati te lece u farove koji mi stizu za s60...
ima li kakvih povratnih informacija, tj. kako su vam se pokazale do sada ove lece sta ste narucivali pred par godina??

jestu se oljustile,pregorile zarulje ? i da li se mogu mjenjati zarulje i koje su unutra zarulje??
da ne ponavljam pitanje....kako su se pokazale lece onima sta su ih montirali??

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 78 postova ]  Stranica Prethodna 1 2 3 4 5 6 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: