Da kritizirate me da nisam opisao uvoz motora.E to vam je išlo ovak:
Jednom davno u zemlji Slov

....ups kriva priča
Ma zafrkavam se.Došlismo na granicu negdje oko pola 10 navečer(Jurovski brod)i ekipa mi je savjetovala da niš ne prijavim i onak se pravim blesav kao ja nemam niš za prijaviti a onaj motor otraga ma to je samo volvo sa dva motora ne

Ma uredno sam prijavil i onda naravno papirologija.Ja sam imao račun na 75€ tj. kupoprodajni ugovor sa jednim slovencem uredno ovjeren kod njihovog notara.Znam da je cifra malo smiješna ali reko da probam.Nakon malo zajebancije na špediciji na granici,jer u subotu u pola 10 na špediciji radi ali ono radi neka curica koja u stvari nema pojma kaj sve treba napisati u one jebene papire,pisala ih je ponovo dva ili tri puta,pa mi nije znala reči na koju carinu moram ići s tim motorom ipak smo nekaj na kraju izveslali.Naravno tamo sam tu večer ostavio 170 kn za špediterske troškove.U ponedjeljak ujutro(zaboravio sam reči da vam oni na carinskom prelazu nemogu ocariniti motor pogotovo polovni jer nisu stručni za to

)krenem ja u Zagreb na carinarnicu na velesajmu jer samo tamo rade takve stvari.Najprije da bi ušli u carinsko parkiralište ili tak nekaj tam gdje je ograđeno ogradom morate platiti 80 kn.Jebote tolko parkiranje ne košta u Parizu u centru grada

Dobro platim ja to ali sad ponovo trebam špeditera.Pa kaj ga nisam već imal na carini u Jurovskom brodu

Najdem ja tam nekakve nemam više pojma koje naprave oni meni papire i ja nazad u žici (parkiralište) da čekam carinika.Dobro ajde čekal sam ga samo pol vure.Dojde on pogleda malo motor pa mi veli:Gospodine taj motor vam vrijedi ipak malo više od 75€.Ma znam ja da on vrijedi ali ja sam ga toliko platio kao frajer je spizdio auto dobio lovu od osiguranja pa je motor dal samo tak da ga se riješi.Ma pričam ja svoju priču ali on mene niš ne ferma nek veli da taj motor vrijedi (e nemam sad papire kod sebe pa ću malo cijene bubati na pamet ali je to tu negdje) 1560kn.Sad si ja mislim onak na brtinu to je 200€ dobro to je carina oko 400kn.Niš odem ja nazad kod špeditera naiše on meni papire i naravo uvali mi uplatnicu na 870i nešto sitno kn

Gledam ja to rek zakaj tak puno pokaže on meni račun je carina je oko 350kn a ovo sve ostalo znate kaj: ŠPEDITERSKI TROŠKOVI

Jebali ih troškovi da ih jebali.Više me dođu špediteri nego carina.Evo tak da znate koliko vas košta uvoz polovnog motora.Istini za volju raspitivao sam se ja i za uvoz na crno i nitko mi ga nebi uvezao za ispod 150€ pa je to više manje to a i sigurnije je,valjda ak mi dome ne dojdu još nekakvi troškovi.Samo da znate kad sam zvao carinu da mi kažu proceduru za uvoz motor svi tj, sve su mi rekle da mi treba račun od ovlaštene autokuće u Sloveniji

I objašnjavam ja njima da se radi o polovnom motoru ali one tete sa druge strane slušalice mene niš ne kuže i deru po svom,ali ko njih je

Evo tak sam vam ja dopeljal motor.On se sad slaže pa javljam daljne rezultate ovog pothvata.
Ps.Taj dan smo imali izlet u Italiju,e to je već priča za crnu kroniku.Aj ti natoči plin u Italiji subotom poslije 12 sati,oš ali malo sutra ili u ponedjeljak ak je danas subota.Samo da znate autootpadi tamo subotom ne rade a sad se i pitam kad uopče rade

Kao radnim danom od 8-12 sati a i to ako imaš sreće.Ma kao što je netko rekao Talijani su ci.... i to je istina.Nek se niko ne uvrijedi.
Idemo po cesti za doma recimo npr.u Gorizi i tražimo prijelaz u Novu Goricu u Sloveniji ali je baš je to samo tak za naći

Imamo mi i navigaciju ali naravno Talijani su napravili novi rotor kojeg nema u navigaciji,i on ima 6ili7 izlaza ali ni jebenog jednog znaka koji izlaz kud vodi,pa ti sad gađaj ak možeš

No ipak smo došli doma zdravi i čitavi.
E ovak se nisam napisal još od škole a to je biloooooooooooooo..............
Ak imate kakva pitanja u vezi ovih stvari stojim na raspolaganju