Sada je: pet kol 01, 2025 2:32 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 49 postova ]  Stranica Prethodna 1 2 3 4
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: uto kol 12, 2008 1:56 pm 
Veteran
Veteran

Sječam se kad sam bio mali i tata je vozil Reno 4, a na autocesti je ograničenje bilo tako visoko, da ga Reno nije mogao prekoračit (120).
Jebeš ga, danas ja ne znam koji auto ne može preko 130. A Reno je konstruiran kada ono, 65'. Od tada su i auti a valjda i grditelji nešto napredovali, ali ograničenja nisu.
Renou je trebalo valjda preko 60m da stane sa 100 km/h, a u nazad deset godina većina auta isto savlada za max 50 m.
E i da, kad smo kod stručnjaka koji određuju uvjete i ograničenja, baš me zanima koja je procedura kod postavljanja horizontalne signalizacije, pogotovo punih crta.
Sječam se na Hvaru prije nego je postao gej svetište, tri kilometra pune, pa tri kilmetra isprekidane crte. A krivina na krivini. E da mi je razgovarat s inženjerom koji je potpisao te radove.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto kol 12, 2008 3:29 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Mazdu 4x4
još da na ovo Vilijevo nadodam, naše autoceste su sve samo ne loše. A naš prometni zakon je hrpa nebuloza usmjerenih punjenju proračuna koji je pak usmjeren da servisira troškove države, a država ne servisira ništa neg troši ko pijani milijarder i boli ju kita za ljude koji žive u njoj. Al bar se možemo kurčit s autocestama i gledat slovence kak divljaju po njima dok nam naša policija naplaćuje kaznu na odmorištu zato jer smo zaboravili prometnu dozvolu.

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto kol 12, 2008 8:02 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: XC60
glede naših zakona bih htio samo reći HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

na autocesti je dozvoljeno 130 to je istina ali tko se vozi po autoputu po tim propisima ?????
ja ću se na autoputu voziti uvijek desnom stranom dok ne pretičem a čim primjetim da mi netko nadolazi obično se maknem, naravno sve ovisi o situaciji!!! ono kaj sam ja htio reć da postoje ljudi koji se voze ljevom trakom 70km/h a dozvoljeno je 130 kmh i smatram da taj vozač ugrožava jednako promet kao ja sa 160 ako ne i više jer sam ja svjestan šta radim !!!

ako je u gradu dozvoljena brzina 50 ili 60 zašto onda policija kad fura neku kitonju juri 80+, a šta se tiče presretača koji nas sustižu oni jednako ugožavaju sigurnost kao i ja i trebali bi i oni pisati sebi kaznu jer u zakonu njih se ne isključuje od prevelike brzine, tako da mi se od naših zakona bljuje, ti zakoni su napravljeni isključivo da bi se napunio državni proračuna jer su ga radili političari , a čisti dokaz je da se uz povećanje kazni i uvođenjem nula promila situacija na cesti nije promjenila nego je samo gora !!!!!

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto kol 12, 2008 8:10 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: XC60
netko je napisao zakaj kamioni, busevi i sl vozila imaju ograničenja ????

LEDENIK prijatelju !!!!!

drugim riječima put kočenja jednog Volvo (autobusa) sa 100 na sat i jednog Volva (auta) sa 100 nemaju isti put kočenja (što je logično zbog mase vozila), ali fučkaš ti taj zakon i tu naljepnicu kad seronja iz ledenika još uvijek gladi jajca a ja kad pređem 10 kmh onda prijatelju odmah 500kn + troškovi obrade

svi ti silni stručnjaci i zakoni i logika i ostale stvari padaju u vodu jer smo mi ljudi a ljudi u 90% slučave misle na sebe a ne na posljedice, onog trena kad se to promjeni moći ćemo se voziti i 300kmh i nebu niš bilo jer će ljudi znati svoje granice i ograničenja a dok se to ne dogodi kupi Volvo i uživaj u njegovoj sigurnosti jer je to najveća garancija kaj buš ikad dobil u autu, nikakvi zakoni !!!! :twisted:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 49 postova ]  Stranica Prethodna 1 2 3 4

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: