Sada je: čet lip 19, 2025 9:51 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S60 2.4, 02g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 60 postova ]  Stranica Prethodna 1 2 3 4
Autor/ica Poruka
PostPostano: sub sij 31, 2009 1:59 pm 
Veteran
Veteran

Ako je mjenjač ručni sa 5 brzina negdje oko 3300 okretaja.
Inače da se probam bolje objasnit, postoje mjesta gdje je i 60 divljanje i prebrzo, ali to ne znači da je 60 brzina, a pogotovo nije brzina koja iziskuje napor od ovog motora.
Kiki, kažeš otvorena cesta 80-100. Postoje ceste koje obzirom na konfiguraciju i na promet nedopuštaju bržu vožnju, ali to opet ne znači da je motor opterećen i da daje maksimum. Ja sam nekoliko puta putovao za Donji Miholjac pa se vozim od 60 - 200, a nema auto puta, i tu nemože bit potrošnja kao i tvoja, a možda se obzirom na cestu voziš blesavije od mene.
Naprimjer u Švicarskoj na autoputu skoro nigdje ni nemožeš vozit 200, čak i da nema ograničenja i veselih kazni. I normalno da im je potrošnja manja.
Poanta je u tome da to što moj auto troši 10 litara ne znači da je motor loš.
A što se tiče oklade Roberte, nema problema, samo ja vozim i nema priče ubit ćeš mi auto ovo ono. I garantiram da ako ne bude snjega na cesti neće sa rezervoarom napravit 700 kilometara.

Vrh

PostPostano: sub sij 31, 2009 2:48 pm 

u pravu si vili u potpunosti te podržavam

Vrh

PostPostano: sub sij 31, 2009 5:30 pm 
    Veteran
    Veteran

Vozi: S60 2.5T summum 2005
    Citat:
    opisat ću prvo djelove puta i način kojima se njima vozima pa ću nakraju za svaki gore spomenuti model napisati potrošnju na tih 200+ km.
    Da li je razlog ovog posta "samo se hvalim koliko kršim ograničenja po Sloveniji" ili se ipak radi o potrošnji? :angelic-green: :dance:
    A kad već spominješ i potrošnju mogu reći da 2.5T sa ručnim mjenjačem troši vrlo slično. Odnosno autoceste 160-180 kmh oko 12 litara, otvorene ceste oko 10, grad Zagreb s okolicom do 12,5. Zimi do pola litre više. Potrošnju uz poštivanje ograničenja ne znam jer nemam baš prilike izmjeriti. :whistle:
    Skromno iskustvo sa D5 kazuje da ga nisam mogao natjerati preko 7,5 litara. Govorim o ciframa sa putnog računala koje se pokazalo prilično točno i precizno.

Vrh

PostPostano: sub sij 31, 2009 5:37 pm 
    Veteran
    Veteran

Vozi: Audi A4 8W
    Citat:
    Citat:
    opisat ću prvo djelove puta i način kojima se njima vozima pa ću nakraju za svaki gore spomenuti model napisati potrošnju na tih 200+ km.
    Da li je razlog ovog posta "samo se hvalim koliko kršim ograničenja po Sloveniji" ili se ipak radi o potrošnji? :angelic-green: :dance:
    A kad već spominješ i potrošnju mogu reći da 2.5T sa ručnim mjenjačem troši vrlo slično. Odnosno autoceste 160-180 kmh oko 12 litara, otvorene ceste oko 10, grad Zagreb s okolicom do 12,5. Zimi do pola litre više. Potrošnju uz poštivanje ograničenja ne znam jer nemam baš prilike izmjeriti. :whistle:
    Skromno iskustvo sa D5 kazuje da ga nisam mogao natjerati preko 7,5 litara. Govorim o ciframa sa putnog računala koje se pokazalo prilično točno i precizno.
    ma poštujem ja ograničenja koliko mogu mada to baš i ne uspjevam često :D nemoj me krivo shvatit ja sam samo jedan običan vozač :violin:
    moj T5 je jako žedan gradske vožnje ,prvi tjedan kad sam ga kupio izračunao sam 17,5 litara ali znaš i sam kad kupiš novi autek onda testiraš maximalno :lol: :lol: ovak nemrem reći nisam puno testirao al onak realno mislim da je oko 13-14 litara.
    točno to šta veliš 2,4T ili 2,5T ne troše puno manje nego T5 otvoreno ili kombinirano ali na full gasu se itekako osjeti razlika jer ipak treba nahranit 40-50 ponija više :doh:

Vrh

PostPostano: sub sij 31, 2009 10:12 pm 

dok budalu u pamet sebe ispameti stvarno mi se ne da više raspravljati o potrošnji, najbolje bi bilo da napravimo jedno veliko okupljanje ljubitelja volva iz Hr. i BiH i izvršimo testiranja, mislim da bi to riješilo sve dileme i soljenje pameti mislim da bi veliki dio članova bio za.

Vrh

PostPostano: sub sij 31, 2009 11:34 pm 
      Veteran
      Veteran

Sholle, ajmo međunarodni susret u Brodu. :dance:

Vrh

PostPostano: ned vel 01, 2009 4:24 am 
      Veteran
      Veteran

imate pameti ko pohana piletina.... jedino kiki i gonzo govore kak spada...
      da ne govorim o viliu i jopisu... dajte si procitajte kaj ste napisali, pa s zapitajte koliko je vase zanje o autima i jeste li uopce pogodni ikakvu raspravu o dotičnima...
      brza voznja je i 50 po uzbrdici serpentinama... jer opterecenje motora na vuci kroz zavoje u brijeg je jednako drzanju konstantnih 200...
      jopis, mogel bi kritizirati kikijevu brzinu kad bi znal kakva je ova ruta... navikel si na svoje krajeve koji su prema ovom kraju ravnica... ruta VZ-zelina je zavoj na zavoju... varazdinbreg, paka... bregi i doli, zavoji jedan za drugim... pa da te vidim ak je tebi 80 SPORA voznja... tu auto jaako puno trosi, pogotovo ak stalno pretices kocis, ubrzavas... i sl...

respect kikiu, a vi ostali koji i dalje tvrdite da vam je prosjecna prek 7l odite k biskupu na servis...

pitanja u vezi arhitektonskog projektiranja, legalizacija i sl...
      http://gradecki-projekt.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;

Vrh

PostPostano: ned vel 01, 2009 5:30 am 
      ..
      ..

1. tko je sad bezobrazan i vrijeđa??
      2. mislim da pretjeruješ upravo ti sa vrijeđanjem a o pametovanju nećemo
      3. prešao sam oko 600.000 km dosad sa hrpetinom različitih automobila svih mogućih marki pa mislim da sam donekle adekvatan za nekakve rasprave o vožnji
      4. rekao sam tamo kikiju tj postavio pitanje s obzirom da ne znam rutu na koliko se o/min vozi tom cestom i u kojem stupnju prijenosa; i nisam dobio odgovor
      5. dođite u moj kraj pa se provozajte cestom novska-pakrac, novska-pakrac-bijela stijena-okučani, jasenovac-dubica-prijedor ili nekom drugom ima ih hvala bogu, pa da vidim tko će reć da je bez zavoja ili da nije uzbrdo...
      6. i ak je takva cesta i vožnja npr. u 3.brzini cijelim putem kak ti sad tu biberiš da su stalno preticanja kočenja i opet ubrzavanja i sl., ja bi ga volio vidit koji je na takvoj cesti konstante takve vožnje na 6L... Pa vozio sam maltene sve aute od A do Z pa nijedan nije štedljiv kad ga konstantno gaziš pa čista fizika isuse mili
      7. ne da mi se više puno raspravljat, previše se ovo rasteglo, a nepotrebno - ak vam stvarno troši 6L na konstant ganjanje onda je taj auto svjetski fenomen ili je vaš pojam ganjanja neobičan, jer da ne ponavljam jednu izjavu puno ali mjesto joj je tu - 160 na autocesti - a max speed je ne znam koliki za D5 ali recimo 220km/h - i znači daleko smo od nekakvog većeg opterećenja za taj motor (dakle pri 160) i normalno da na toj brzini ne troši puno, ali tu onda svi vaši argumenti o štedljivosti tj maloj potrošnji pri ganjanju padaju u vodu...

Vrh

PostPostano: ned vel 01, 2009 1:05 pm 
      Veteran
      Veteran

i ste našli kakav v70 za mojeg međimurca hamera :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPostano: ned vel 01, 2009 1:16 pm 
      član VKH
      član VKH

Vozi: xxxxx
      Isuse kam je ova tema otišla a ja sam samo htio reći da D5 može trošiti ispod 7 a da se tom prilikom ne moraš voziti ko penzioner a vezano na odgovor u kojem piše da svi koji kažu da D5 može trošiti ispod 7 "lažu ko psi". ( neznam tko je to napisal) neda mi se sad tražiti u toj šumi odgovora.

Vrh

PostPostano: ned vel 01, 2009 1:21 pm 
      Veteran
      Veteran

jopis... ne namataj bezveze...
      svjetski fenomen si ti... jer si nedas dokazati... ponekad bi ti dobro doslo da i povjerujes, jel nisi uvjek u pravu... ateista bi prije nagovoril da moli ocenas nego tebe da shvatis da D5 trosi 6-7 litara... kojega ti bdw uopce NEMAS, i nemres uopce govoriti o svakodnevnom radu tog motora... jer razlika između mojeg D5 iz v70 iz 2002 i tvojg s40 s (2.0???) starijim par godina je nebo i zemlja... tak da... ne guraj nos kam nije treba...
      gubi mi smisao ovakvo dokazivanje i sve... po svemu zakljucujuci jedine osobe koje nekaj znaju reci mogu kontaktirati i na drugim mjestima, ak nis na kavi v bertiji... a forum di svi misle da sve znaju, a u stvari su pacjenti svoje vrste nema smisla.. odite rađe postat yubito filmice u razno... to bar morete... pa bude VKHyubito forum... strasno... od kvalitetnog foruma ste dosli na ovakve pacjente...

pitanja u vezi arhitektonskog projektiranja, legalizacija i sl...
      http://gradecki-projekt.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;

Vrh

PostPostano: ned vel 01, 2009 1:24 pm 
      član VKH
      član VKH

Vozi: xxxxx
      Ajd dečki da sad zakopamo tu sjekiru jer je na forumu zabranjeno vrijeđanje drugih članova...

Vrh

PostPostano: ned vel 01, 2009 2:06 pm 
      ..
      ..

I tko je bezobrazan 2., 3. put i vrijeđa?? Admini, moderatori halo??
      A ti gospodine mladi driveru dođi na kavu, gemišt, pivo, kajgod pa možemo razglabati do mile volje jer nisam nikog ni vrijeđao ni htio uvrijediti, ali uvrijeđeni gospodin može doć na piće, a i svi ostali zainteresirani, nije bed pa da debatu dovršimo uživo kad već neki nisu u stanju razgovarati preko kompa jer ovo je stvarno totalno bespotrebno prešlo u nešto sasvim suprotno od onoga čemu ovaj forum treba služiti, a i da ja probam tog famoznog D5 :D (kojeg sam već vozio, 2002.godinu...). A ja nisam Roberte balo od 15 godina pa da facebookam, youtubeam i sl. nego čovjek od 29 godina koji je svaki dan u autu po parsto km najmanje, 5 godina sam radio ihihi preko 50k km godišnje sa raznoraznim autima, stvarno bi ih bilo previše za nabrajati a i nije mjesto tome tu, samo poanta je (i nisam u nijednom trenutku uspoređivao tvoj auto sa mojim, drugi put čitaj pozorno molim) nego sam usporedio npr sa 318d koji je isto tako vrlo vrlo moderan d motor i dao primjer njegove upotrebe u oštrom režimu vožnje o kojemu je riječ bila od početka i sl. da se ne ponavljam, ali da rezimiram - ja vjerujem da taj auto troši 6-7L u normalnom režimu vožnje (eto vidiš da nisam nevjerni toma :lol: )ili kak je Kiki rekao da se ne vozi penzionerski i ostvaruje dobar prosjek brzine, ali ti turpijaš cijelo vrijeme da toliko troši i kad ga gaziš, što nikako ne stoji i čini mi se da je od toga i krenula sva debata, a i Vili je tu koji ima i vozi svaki dan takav auto... Dođi na kavu, nisam preko svijeta, a uostalom nadam se da ću i ja napokon skupit vremena za doć na neki slijedeći meet pa da se svi upoznamo jer ova prepucavanja ovako su stvarno bzvz, pa ćemo provest tog d5 i vidit šta kaže cajger :dance:

Vrh

PostPostano: ned vel 01, 2009 2:22 pm 
      član VKH
      član VKH

Vozi: volvo a kaj bi drugo
      Tu su i admini i moderatori i pratimo :wink: Niste još otišli predaleko ali ste na putu :!: Za sad bumo malo temu zalockali da se ohladite,jer ima i nekih dobrih stvari unutra pa to bumo ostavili a ostala vrijeđanja se budu uklonila :!:

WG-tjuner
      Raskapam tuđe 850-ke ko da su moje!
      Koji puta uspijem nešto i popraviti!

Vrh

PostPostano: ned vel 01, 2009 10:25 pm 
      Veteran
      Veteran

Vozi: S60 2.5T summum 2005
      Citat:
      Tu su i admini i moderatori i pratimo :wink: Niste još otišli predaleko ali ste na putu :!: Za sad bumo malo temu zalockali da se ohladite,jer ima i nekih dobrih stvari unutra pa to bumo ostavili a ostala vrijeđanja se budu uklonila :!:
      Slažem se sa navedenim, uz napomenu da molim prvenstveno gospodu Jopisa i Roberta da smanje tenzije.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
      Započni novu temu  Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 60 postova ]  Stranica Prethodna 1 2 3 4

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
      Ne možeš odgovarati na postove.
      Ne možeš uređivati svoje postove.
      Ne možeš izbrisati svoje postove.
      Ne možeš postati privitke.

Traži:
      Forum(o)Bir: