Sada je: pet srp 25, 2025 4:48 am.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 48 postova ]  Stranica Prethodna 1 2 3 4 Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: čet sij 17, 2013 8:47 pm 
član VKH
član VKH

Da to je pozadina mog receivera...nisam još spajao ništa jer nemam vremena jer sam sada u firmi rukovodioc ručnom lopatom !!! Čim dođe vrijeme za to bacit ču se u igranje s time, svakako cjenim pomoć i hvala na savjetima i od Branimira i od tebe, thx.

Vrh

PostPostano: čet sij 17, 2013 10:45 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: S60 2.5T summum 2005
Citat:
slika

evo mog savjeta nasao sam tvoj reciver na netu, dakle ja bi to ovako napravio

iskopcaj sve iz tv-a, i sa recivera gdje pise monitor video out ili hdmi out spoji u tv i samo to u tv
ostale uredaje spoji na mjesto gdje im ide,
tj dvd dal ces putem hdmi ili putem cinch spoji u reciver, ali mislim da ako ides hdmi trebas posebno i audio tako da onda spojis optickim
i tako max tv u sat in
ovi sareni komponent su ti samo za prijenos slike ali ne i zvuka to je zastarjeli hdmi. . .
Šareni komponentni nema veze s HDMIjem jer je komponentni analogni, a hdmi digitalni priključak. Jedino zajedničko im je da prenose sliku.
A da bi reciver trebao biti centralna točka sustava, slažem se. U njega sve, a iz njega samo slika na ekran i zvuk na zvučnike. A kojim tipom priključaka, ovisi koji uređaji imaju koje. Nekakvi redoslijed od najnekvalitetnijeg prema najkvalitetnijem analognom priključku bi bio: kompozitni žuti -s video crni-komponentni RGB. Digitalni su generalno puno bolji od analognih no nema prevelike razlike među njima (koaksijalni, optički, hdmi). Treba težiti čim kvalitetnijima (ak na obje strane postoje hdmi, onda nema smisla spajati sa običnim cinchem). Adaptere pak koristiti samo u krajnjem slučaju kad nema drugog rješenja.
I na kraju, mnogu reciveri imaju on-screen menije za podešavanja, no rijetki ih mogu prikazati preko hdmi izlaza. Stoga nije loše povezati tv sa reciverom još jednim video kabelom, na relaciji video in tva - monitor out recivera. A ne znam da li ovaj Sony to može, no vidim da tv nema žuti video ulaz. Onda preostaje onaj prijespominjani scart/cinch adapter, prebaciti sklopku na IN i dobiti taj ulaz. I ne zaboraviti vratit na OUT kad se želi slušati Ples sa zvijezdama na 5.1 surround ozvučenju. :) :mrgreen:

Vrh

PostPostano: pet sij 18, 2013 7:50 am 
Veteran
Veteran

Vozi: S60 2.4D 2002. XC90 D5 2006.
Citat:
Citat:
Spoji max-tv prijemnik na reciver, imas iza audio izlaze, tako ja imam spojeno
Sa optikom ili ??

Optički kabel mi je prekratak dug je samo o.5 met a od maxtva do receivera imam preko 1 met a nemogu razmjestiti.
Ja sam kupio preko ebay iz kanade optički kabel 31 metar konekcija Spdif opleteni kvalitetni za 110kn ti pošaljem link?

Vrh

PostPostano: pet sij 18, 2013 8:04 am 
Veteran
Veteran

Ovako ja sam tražio ovakav i bio je 35$
Ali dužina je bila 100Ft što je vjerojatno predugo za tebe ali ima puno kraćih samo da ti preporučim jer je na tu dužinu optike signal jači nego kod ovih kratkih jer je kvalitetno izrađen-100Ft Premium Digital Optical Toslink Fiber Optic Cable
Item # 190552910195
Potraži na ebay nije ti nepoznanica , zar ne!

Vrh

PostPostano: pet sij 18, 2013 10:10 am 
član VKH
član VKH

Dečki ajmo ovako, ja sam laik u tome, konkretno pitanje, na receiver imam slobodan port optike vidi na slici VIDEO 1 IN

slika

i na TV-u imam slobodan port optike OPTIC OUT slika:

slika

Da li ako to spojim (nemam još kabela optičkog tak dugog a ne da mi se sve raszmještati i odkopčavati i sl) optičkim kabelom da li če se sav zvuk sa TV-a prenositi na receiver tj. na kućno kinu zvučnike ????

@Podolski - može link, ali ne trebam tak dugi, aj mi nadji neki 2-3 metra malo bolji, da si uzmem 2 komada tak da imam doma, hvala.

Vrh

PostPostano: pet sij 18, 2013 10:25 am 
Veteran
Veteran

Na poslu sam pa ne mogu pregledavati slike ali doma budem pogledal pronašel ono kaj trebaš pa ti stavim link , ima dobrih stvari i nisu preskupe naspram kod nas . :D

Vrh

PostPostano: pet sij 18, 2013 11:38 am 
Veteran
Veteran

Vozi: volvo 850
trebo bi ti ici zvuk ako spojis s optikom, probaj spojit s kratkim kablom ak imas pa onda lako nabavis veci..

meni je tv spojen scartom, max tv otpikom a sve ostale komponenta coaxialnim kablom..

Vrh

PostPostano: pet sij 18, 2013 11:41 am 

u teoriji da, ali to ti je nepotrebno ako si ostale uredjaje dvd, maxtv, spojio direktno na reciver.
osobno ja to nebi radio.

Ja vec godinama imam reciver i meni je sve preko njega ide. U televiziju mi ide samo master video iz recivera i to je jedini kabel koji ide u tv. iz tv nista neide nigdje.

jer smatram da je nepotrebno brdo kabela u tv i opet u reciver.

JA da sam na tvojem mjestu spojio bi sve u reciver i onda prebacivao uredjaje na reciveru.
jer na reciver kada prebacujes dal na dvd, kabelsku ili vhr, sat automaski ti ide i zvuk i slika odredjenog uredjaja ovisno u sta si ubo.

spoji onako kako sam ti prethodno napisao i neces imati nikakvih problema.

javi mi ako si stogod uspio ili nisi, imam dosta iskustva u tome.

Vrh

PostPostano: pet sij 18, 2013 11:55 am 
Veteran
Veteran

Citat:
u teoriji da, ali to ti je nepotrebno ako si ostale uredjaje dvd, maxtv, spojio direktno na reciver.
osobno ja to nebi radio.
Ja vec godinama imam reciver i meni je sve preko njega ide. U televiziju mi ide samo master video iz recivera i to je jedini kabel koji ide u tv. iz tv nista neide nigdje.
jer smatram da je nepotrebno brdo kabela u tv i opet u reciver.
Istina. No ukoliko gleda običan tv program iz televizora i želi zvuk tog programa na zvučnike recivera, onda treba kabel iz tv-a na revciver, kako sam mu već sugerirao. A vjerujem da da, jer televizor ima vlastiti dvb-t tuner. No ako gleda preko vanjskog nekog uređaja (vanjski dvb-t prijemnik, max tv...) onda je lukavije sve te uređaje spojit u reciver kao što veliš, pa tamo mijenjati izvore zvuka i slike. Nedostatak je da ako npr želi slušati radio, onda sliku na tv-u neće imati jer će reciver preklopiti na tuner a sve ostalo isklopiti. Kod boljih se to može isprogramirati, no jednostavnije je i ne smeta neki dodatni kabel između tv-a i nekog od tih uređaja kojim se može zaobići reciver i spojiti direktno.
Možda bude najbolje da uz ove crteže konektora televizora i recivera pošalje i ostalih uređaja koje želi uklopiti pa ćemo složiti neku shemu.

Vrh

PostPostano: pet sij 18, 2013 12:09 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: volvo 850
meni su isto svi uredaji spojeni na taj nacin i na reciveru biram, sve je preko coaxialnog kabla a tv preko scarta i max tv preko optickog..
to sto vas dvoje kazete i pomeni je najbolje rjesenje

Vrh

PostPostano: pet sij 18, 2013 12:20 pm 
član VKH
član VKH

Znači vratimo se na početak, onda da ništa niti ne diram,

DVD mi je spojen na reciver imam zvuk
MAXtv mi je spojen na receiver imam zvuk
Tuner na receiveru imam zvuk
Laptop po potrebi - imam zvuk

i to je to, sve to meni radi savršeno sada, mislio sam samo da ne brdo kablova optički spojiti TV i receiver, tako da mogu odštekat i DVD i maxtv sa receivera, ali onda bolje da sve ostavim ovako kako je. Dakle klasični zvuk sa TV-a nemam preko recievera ali mi ni netreba kad ne gledam tv sam preko tuner dvbt kad imam maxtv.

Vrh

PostPostano: pet sij 18, 2013 12:49 pm 

odlicno bas mi je drago da se je problem rijesio :clap: :clap: :clap: :clap:

Vrh

PostPostano: pet sij 18, 2013 12:50 pm 
Veteran
Veteran

Ja osobno sam spojio TV optikom na A/V Receiver i to samo optikom te TV postavio na drugi kraj sobe receiver je na suprotnoj strani i tv postavio na zid i nema hrpe kablova (zato mi je trebao dugačak optički kabel) a sve programe možeš gledati u surroundu .
Javi ako ne trebaš da ne tražim po ebayu.

Vrh

PostPostano: pet sij 18, 2013 2:05 pm 
Veteran
Veteran

Citat:
https://www.youtube.com/watch?v=olqC-HVQkLA :violin: :music-guitarred: :angelic-sunshine:

Vrh

PostPostano: pet sij 18, 2013 4:12 pm 
član VKH
član VKH

Citat:
To sam već rješio predhodno u postu koji mi je Kiki napisao da maxtv i rec spojim optikom, nisi pratio.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 48 postova ]  Stranica Prethodna 1 2 3 4 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: