Citat:
evo mog savjeta nasao sam tvoj reciver na netu, dakle ja bi to ovako napravio
iskopcaj sve iz tv-a, i sa recivera gdje pise monitor video out ili hdmi out spoji u tv i samo to u tv
ostale uredaje spoji na mjesto gdje im ide,
tj dvd dal ces putem hdmi ili putem cinch spoji u reciver, ali mislim da ako ides hdmi trebas posebno i audio tako da onda spojis optickim
i tako max tv u sat in
ovi sareni komponent su ti samo za prijenos slike ali ne i zvuka to je zastarjeli hdmi. . .
Šareni komponentni nema veze s HDMIjem jer je komponentni analogni, a hdmi digitalni priključak. Jedino zajedničko im je da prenose sliku.
A da bi reciver trebao biti centralna točka sustava, slažem se. U njega sve, a iz njega samo slika na ekran i zvuk na zvučnike. A kojim tipom priključaka, ovisi koji uređaji imaju koje. Nekakvi redoslijed od najnekvalitetnijeg prema najkvalitetnijem analognom priključku bi bio: kompozitni žuti -s video crni-komponentni RGB. Digitalni su generalno puno bolji od analognih no nema prevelike razlike među njima (koaksijalni, optički, hdmi). Treba težiti čim kvalitetnijima (ak na obje strane postoje hdmi, onda nema smisla spajati sa običnim cinchem). Adaptere pak koristiti samo u krajnjem slučaju kad nema drugog rješenja.
I na kraju, mnogu reciveri imaju on-screen menije za podešavanja, no rijetki ih mogu prikazati preko hdmi izlaza. Stoga nije loše povezati tv sa reciverom još jednim video kabelom, na relaciji video in tva - monitor out recivera. A ne znam da li ovaj Sony to može, no vidim da tv nema žuti video ulaz. Onda preostaje onaj prijespominjani scart/cinch adapter, prebaciti sklopku na IN i dobiti taj ulaz. I ne zaboraviti vratit na OUT kad se želi slušati Ples sa zvijezdama na 5.1 surround ozvučenju.