Sada je: uto lip 17, 2025 11:39 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S60 2.4, 02g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 41 post ]  Stranica Prethodna 1 2 3
Autor/ica Poruka
PostPostano: ned lip 13, 2010 5:31 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: S60 2.5T summum 2005
Citat:
Hm, skeptican sam prema polovnom turbo motoru :), zato sto 90% vlasnika/vozaca ne zna voziti turbo motor, i par godina stari turbak sa cca 100k+ km zna biti jako lose.
Citat:
2nenad: to je pouzdani mitsubishijev dizel motor ;) stoga to mu je garancija, inace takvi motori prolaze u Pajeru po 500.000km :) jedan od najboljih diesel motora ikad napravljenih, a ionako se radi o "radnom" stroju hehe :)
Ovo su dva citata iz tvojih postova koji su kontradiktorni pa se pitam: kakav je stav o Volvu kojeg vozi vozač koji ZNA voziti turbo motor, odnosno koliko taj Mitsubishi može prijeći ako ga vozi vozač iz te iste grupe znalaca? Milijun, dva? ;)
Gdje se uopće dobija certifikat o znanju vožnje turbo motora, eto moj ima već par godina i 110+k km i sasvim je dobar, pa da se prijavim za certificiranje. To će mi ujedno biti i garancija za sljedećeg vlasnika. :dance:
Najgora stvar po nekog riceboya (bez uvrede, ali u svojim postovima često ponosno ističeš svoje obožavanje japanske autoindustrije) je već spomenuta činjenica da je Volvo imao najviše problema sa automatskim getribama (vidi vraga) japanske proizvodnje. S manualnim koje rade sami (U Ghentu ili Goteborgu) nije bilo nikakvih problema. I gdje smo sad?
Usput, zadnji dizelski motori koji su vrijedili (u smislu trajnosti) su bili Mercedesovi OM615 (200D-220D-240D 55-60-65 ks, donekle i 5 cilindrični 300D) iz ranih sedamdesetih koji su prolazili cijeli milijun km bez intervencija, sve nakon toga je pusta konfekcija. :)
S Priusom ćes se jako "usrećiti", pogotovo rabljenim. To tek rijetki znaju voziti. Barem onih pet vlasnika u HR koji su ih kupili nove. 8)
Što se tiče krovnih i ostalih nosača za sve i svašta, Volvo je jedna od najjačih automarki jer su gro svari napravili zajedno sa Thuleom, a dosta njih i sami (koje su još bolje od onih Thuleovih). Volvo filozofija podrazumijeva aktivnosti u prirodi, a onda tu svakako spadaju kajaci, bicikli, daske za jedrenje i koješta drugo. Otvoriš bilo koji Volvo prospekt od zadnjih 10 godina i vidiš.

Vrh

PostPostano: ned lip 13, 2010 9:30 pm 

Vozi: XC90 T6 AWD
Ok momci,

vidim da sam vas "pogodio", no nije mi bila namjera, samo govorim iz vlastitog iskustva i volvo mi je apstraktan, jer nitko u mojoj blizini nije vozio doticni, osim sto sam vozio 3 godine sluzbeni V70 Cross Country, iskreno ne sjecam se koji tocno motor, benzinac, turbo sa automatskim mjenjacem, vise je bio na servisu nego sto je bio na cesti, no na temelju jednog auta ne mogu osudjivati marku.

Roditelji voze VW Passata, i vjerni su toj marki, unatoc regularnim kvarovima od senzorike na dalje (2.0 TDI motor).

Osobno iskustvo sam vam rekao, miata koja se ne stedi, i vozi se kako treba,niti jedan kvar. A da obozavam japanska vozila, daleko od toga, jednostavno imam dobra iskustva s njima.

Zelio bih takva i sa Volvom.

Nisam neki riceboy, jer bih onda gledao nesto poput Honde i slicno, jednostavno imam normalne zahtjeve, a to je pouzdano vozilo.

Stoga peace, nismo si neprijatelji ;)

Vrh

PostPostano: ned lip 13, 2010 9:45 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Mazdu 4x4
Citat:
jednostavno imam normalne zahtjeve, a to je pouzdano vozilo.
Nisu ti baš normalni zahtjevi, pouzdan auto ne postoji više, to je mitska kategorija. Voziš dok traje garancija pa se rješavaš tog smeća i kupuješ smeće pod garancijom.

Vrh

PostPostano: ned lip 13, 2010 10:23 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: S60 2.5T summum 2005
Citat:
Ok momci,
Stoga peace, nismo si neprijatelji ;)
Nema nikakvog rata, samo malo bistrimo pojmove. :shhh: 8)
Tražiš pouzdani auto, do prije pola godine su Toyote bile na glasu kao super pouzdane, pa su se stvari preokrenule preko noći. A gdje su onda svi ostali? Auto niti kao novi više nisu pouzdani, a kao rabljeni još i manje. Zato ako želiš guštati kupi ono što ti se sviđa, ako želiš malo voziti i brzo prodati kupi nešto dizelsko od svetog trojstva, to se uvijek u ovim krajevima svijeta lako preprodaje.
Kviz pitanje: kakve impresije kod tebe izaziva Fiat? Vjerojatno generalni i milijun puta ponovljen stav da je to zadnje kvarljivo smeće. E pa moj stav je sasvim drugačiji jer sam vozio Fiat Bravu 1.6 16v od 1997. do 2005., prešli smo skupa 185000 km bez ikakvih nepredviđenih problema (samo redovno održavanje). I još mi je spasila glavu kad me je lik s Polom puknuo u vozačka vrata. Hoću reći da je sve lutrija i biti će kako naletiš. Deklarativno pouzdanija marka će ti dati neku manju vjerojatnost pojave problema, ali to je IMHO premala razlika da bi bila presudna pri kupovini.
Ali naravno, tvoja lova tvoja odluka. :whistle:

Vrh

PostPostano: pon lip 14, 2010 7:57 am 

Fiat?

Imao Fiat Bravu 1.4 12v, medju prvim modelima, radilica zaribala na nekih 125k km. Oduvijek sam smatrao Fiata losijim proizvodima, no evo kod kuce imamo Fiat Cinquecento sporting iz 1997. godine, koji uz redovna odrzavanja, jednostavno vozi. Opce je poznato da je njihov 1.1 FIRE motor jedan od najboljih u toj klasi. Uz to cijene su dijelova vrlo povoljne, pa to ide u korist Fiata.

Da, nema auta koji je danas 100% pouzdan, no ima onih koji su mu dosta blizu...

No da ne skrecem s teme, S60 dizel sa automatikom? Ima li tko ovdje da to vozi, cisto par iskustva.

Vrh

PostPostano: pon lip 14, 2010 1:01 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Mazdu 4x4
pa kaj će ti još jedan auto kad ih tolko imate doma? Sjedneš u prvog i voziš se. Kanta ko kanta, koturaju se niz brdo sve.

Vrh

PostPostano: pon lip 14, 2010 9:45 pm 
..
..

Vozi: s60 2.4D
Citat:
No da ne skrecem s teme, S60 dizel sa automatikom? Ima li tko ovdje da to vozi, cisto par iskustva.
ja to vozim, sad već nešto više od godinu dana
ovdje smo nešto trkeljali o tome pa prelistaj
viewtopic.php?f=10&t=4155" onclick="window.open(this.href);return false;

Vrh

PostPostano: uto lip 15, 2010 9:56 pm 

2ruka: Pa ja imam samo miatu i sluzbeni XC90 (koji djelim sa kolegom u Becu), starci imaju Passat i Cinquecento koji sam dao majci za po gradu, stoga nije puno vozila :)

2damirb: kao prvo, predivan autic :), zbilja mi se sve vise i vise svidja.

Znaci za sad te sluzi, i zadovoljan s s njime?

Odmah pitanje ja sam naisao na Summum opremu (ima kao XC90 onu navigaciju na izvlacenje, ostalo je slicno kao tvoj iznutra) motor je 170 konja, koja je razlika u ta dva motora osim konja? oprema je, ne znam terminologiju? :)

hvala

Vrh

PostPostano: sri lip 16, 2010 3:24 pm 
..
..

Vozi: s60 2.4D
Citat:
2ruka: Pa ja imam samo miatu i sluzbeni XC90 (koji djelim sa kolegom u Becu), starci imaju Passat i Cinquecento koji sam dao majci za po gradu, stoga nije puno vozila :)

2damirb: kao prvo, predivan autic :), zbilja mi se sve vise i vise svidja.

Znaci za sad te sluzi, i zadovoljan s s njime?

Odmah pitanje ja sam naisao na Summum opremu (ima kao XC90 onu navigaciju na izvlacenje, ostalo je slicno kao tvoj iznutra) motor je 170 konja, koja je razlika u ta dva motora osim konja? oprema je, ne znam terminologiju? :)

hvala
za sada me dobro služi i bilo bi lijepo od njega da tako i nastavi, kod mene je evo sad nekih 14 mjeseci i prošao sam 30 000 km iako mi nije bas jasno gdje sam se to sve vozio da sam toliko napravio :lol:
pored redovne izmjene ulja i filtera do sada sam mijenjao prednje disk pločice prošlo ljeto i gornji nosač motora nedavno. neku mušičavost u radu motora ili mjenjača hvala bogu do sada nisam primjetio. unutrašnjost se još uvijek dobro drži i za sada nema nekih cvrčaka i ostalih buba.
gdje spada ova oprema što je u njemu, iskreno, nemam pojma niti me zanima, niti sam se oko toga zamarao dok sam ga kupovao, trebao je samo biti s60 sa automatskim mjenjačem. kad sam to našao sve ovo ostalo bilo je unutra i meni je sasvim dovoljno :lol: :lol:
ona oriđiđi navigacija mi nije bila prioritet ( no dobro, kad bi bila unutra ne bi mi smetala) jer garmin na nokia 5800 sasvim dobro odrađuje svoj posao dok mi treba.
ako si mislio na usporedbu motora koji je kod mene i ovoga kojeg si ti našao (170 ks), ne znam kako da ih uspoređujem jer je ovaj od 170 ks benzinac a moj kao što smo već utvrdili, dizel. osim ako nisi mislio na D5 163ks pa si malo zaokružio na 170 :think:
ako je ovo drugo omda mi zgleda da bi to bili nekak isti motori sa drugačkijim softwareom, ali po tom pitanju ovdje ima jačih umova od mene pa će me ispravit ako sam dao krivu inf.
Fuel preparation:
Supercharging:
Camming:
Cubic capacity: 2401
No. of cylinders / Arrangement: 5 / In-Line
Valves no.: 20
Compression ration: 18.5 : 1
Performance [kW] / RPM: 96 (131 PS) @ 4000
Torque [Nm] / RPM: 280 N·m (207 lb·ft)/1,750-3,000 rpm
Bore x Stroke [mm]:
Note 2001-04 ; Volvo S 60 D5
Fuel preparation:
Supercharging:
Camming:
Cubic capacity: 2401
No. of cylinders / Arrangement: 5 / In-Line
Valves no.: 20
Compression ration: 18.5 : 1
Performance [kW] / RPM: 120 (163 PS) @ 4000
Torque [Nm] / RPM: 340 N·m (251 lb·ft)/1,750-2,750 rpm
Bore x Stroke [mm]:
Note 2001-04 ; Volvo S 60 D5

Vrh

PostPostano: sri lip 23, 2010 12:48 pm 

Dečki ja imam najbolje rješenje za naseg prijatelja koji kupuje nešto jako dobro i pouzdano a pogotovo dugovječno! Za njega je TENK em ima snažan motor em ima dugovječnu limariju jedino bude malo problema s prostorom :D :D :D :lol: :lol:
PS: zezam se malo znam kako ti je....

Vrh

PostPostano: pon lip 28, 2010 9:10 pm 

hehe :) kao da me znas :D da me se pita jedan Sherman pred kucom i ja miran!

eto nisam jos nista odlucio, pa ono, sve visi u zraku!

Hvala vam na pomoci, jos cu vidjet s cim cu se vozit! i dalje je volvo u razmatranju!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 41 post ]  Stranica Prethodna 1 2 3

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: