Citat:
2 dgovorcin..
ne velim ja da skuplji bic nije bolji..naravno da je..i na skupom dobrom se mozes oznojit..velim vozil sam peveca i sad neki bolji..ne pitaj me koji..kad stisnem pedalu on ide..
ono kaj ja ocem rec je da za potrebe vjezbanja mi je pevec bio puno ucinkovitiji..npr..nema ceste da je ravna ko stako jel tak..e pa istu kolicinu energije sam potrosli da bi pevec tjeral 15 kmh i sad potrosim sa novim kad vozim 30 khm..uzmi u obzir kakve su nam bic. staze ili di se vec vozis..pa sa 30 kmh mi bas nije svejedno kad mi sve pocne rondat od rupa i ostalih zakrpa po cestama..opasno je..a posto nije cilj vjezbanja preci sto vise kma nego potrosit energiju iz tijela eto..
to sam htio reci..naj nis zamerit..

Pavec Bicikl može biti još učinkovitiji ak si metneš na pleča vreču cementa, konuse na kotačima stisneš do ja*a, pakne od kočnica složiš tak da ti što jače stružu po felgi, metneš na najteži prjenos i zaputiš se na vrh Zagrebačke gore. Učinkovito da nemre bolje. Kak može bit dobro nekaj za vježbu kad svaki 500 m imaš generalku na biciklu.

A neke stvari nemreš ni pošerafiti kak je dobro bicikl konstruiran i potom napravljen. Da je tak kak ti veliš svi biciklisti bi trenirarli na Peveciklima, ali bojim se da ih ne koriste ni za dučan. Ovo s osjećajem brzine je individualna stvar. Nekima je puno 20 km/h po Jarunu a nekima nije dosta dole niz cestu sa Sljemena kod Kraljičinog zdenca ni 90 km/h. Glavno da je u obadva slučaja situacija pod kontrolom. Ili se bar glumi da je. Na koncu bicikl je potencionalno ubojito prevozno sredstvo, kako za vozaća tako i za ostale sudionike u prometu uključujući i vozaće šlepera (zbilja ima svakakvih divljaka na biciklu), s toga je mudrija odluka kupiti skuplji bicikl koji se isplati već pri prvom naglom kočenju a da ne pričamo o nekim možebitnim manevrima izbjegavanja sporogmižućih bakica s cekerima ili bijelih golfova (dvojka) diesela. Također sporogmižučih. Da ne pričam i o brzinama koje se nedaju poštelati jer je mjenjač napravljen od limova konzervi za tune ili felge koje su čim su napravili obruče išle u sve djeljivo sa osmicom a na spojevima plešu lijevo-desno pola centimetra pa kad normalno kočiš cukaju, a kad muški zakočiš glumiš Superpevecmena preko guvernala. Ili plastičnih pedala koje se rzlete u roku keks, ili kurbli koje nisu pritegnute pa nakon 300 km izližu sjedište osovine pa možeš fino mijenjati čitav pogon. Ili pogon u kojem su kuglice kao od plastelina a šalice po kojima se koturaju su jajaste. No i takav bicikl nađe svojeg kupca. Za do dučana po kruh i mleko je odličan. Možeš ga samo nasloniti na ogradu ( al pažljivo da ju ne ogrbeš) i niko ti ga nebu maznul.