Citat:
Za vw tdi nelinearnost mi je poznata stvar, a i česti su gosti kod starog u radioni
Da, upravo E34 525i sam imao i auto je išao ko da ga svi vrazi gone (za svoju masu i snagu odlično)i da u pravu si, malo je trom do 4, 4,5k okretaja ali je zato do blokade lud
A presretači, ma lako za njih...
I u još jednom si u pravu - nisam 1. vlasnik volva, ali 2. jesam a 1. ga je vozio u Zg, i to koliko znam, dobrih 80% radnog vijeka bilo je po gradu, džabe što je sad kod mene van grada (tj il na autoputu il na otvorenoj cesti) zadnjih 2,3 mjeseca non stop, a na autocesti ga ne štedim, ali se ništa promijenilo nije, i dalje ovi njegovi konji djeluju neuhranjeno

. Ali kako već negdje rekoh, mojih zadnjih nekoliko auta bilo je baš u rasponu od 136 do 150ks i ovi volvovi su puuno ljenji

Ako te to tješi niti 2,4i motor od 170HP baš ne blista na velikim brzinama. Ja sam prije vozio Peugeot 406 Coupe (2,0 motor sa 140HP). Volvo ga bez problema odere u 1. i 2., u 3. se prednost topi, u 4. su tu negdje (do 180km/h), dok u 5. Volvo gubi svaku volju i nekako bezvoljno dođe do 210 (a trebao bi do 225 po službenim podacima). Peugeot je istih tih 210 postizao puno agilnije, 5. mu je puno bolje vukla. Oba auta su točena s OMV 100 benzinom, imala su gume orignalne veličine jednake kvalitete, Volvo je bio na mjerenju točnosti tahometra i do 160km/h nije imao baš nikakvu grešku.
Imam 2 teorije za to:
1.) Volvo je ipak karavan dok je 406 bio Coupe (Pininfarina) pa je razlika u aerodinamičnosti značajna što bi moglo imati veliki utjecaj pri ponašanju na velikim brzinama
2.) Volvo je namjerno prigušen na većim brzinama kroz mape na ECU-u jer se ipak radi o obiteljskom autu..
P.S. S druge strane, treba priznati i da je istom tom Volvu jednom prilikom (ne bih sad o okolnostima tog mjerenja

) izmjereno 212 km/h. Cesta je bila idealno ravna, bez vjetra, 4 odrasle osobe u autu..