Citat:
Ajmo ovako: neka se javi među Vama onaj koji će ako vidi auto iza sebe u preticajnoj traci skrenuti na desnu (traku predviđenu za vožnju) da bi istoga propustio ako mu dotični ne visi na auspuhu već drži pristojan razmak, a 500m dalje se nalazi vozilo koje namjeravate preteći jer ste Vi ipak brži 20kmph?! Ajde da Vas vidim.
Ja mu se niti ne trebam makivati, jer se uvijek vraćam u desnu traku, ako ima barem 300 metara slobodnog prostora i da ne moram kočiti iza nekog sporog da ovog brzog propustim.
Citat:
Garantiram da će to napraviti samo 0,1% vozača. Gruba činjenica je da se gotovo nitko ne miće iz trake ako mu netko ne sjedne na auspuh i krene blendati ko manijak, čak ni u slučaju da je vozilo koje namjeravaju preteći i nekoliko km udaljeno.
Oni koji se ne miču se ne miču, jer su negdje dobili pravo na kampiranje u lijevoj traci. Puno ih je bezbolnije i uz manje živciranja lagano proći desnom trakom, pa se nek čude. Nije dozvoljeno, ali je najčešće jedini izlaz.
Kad sam prije dva tjedna išao na more preko vikenda (subota ujutro), ekipa je napravila skoro neprekinutu kolonu u lijevoj traci, a u desnoj je bilo dva ili tri auta pa kilometar nikoga, pa kamion pa opet pola kilometra nikoga i tako dalje. I šta sam napravio? Vozio sam se voznom trakom, preticao sporije po preticajnoj, vraćao se u voznu i fino i krasno stigao do Karlovca.
Citat:
Neki dan je pizdek sa cisternom 15km(!) pretjecao kamion i napravio kolonu u obje trake za popizdit! I kaj reć budali?!
Zaustaviti na prvom prosirenju i ostaviti da stoji barem sat vremena.
Citat:
Osim toga svi koji se vozite po lijevoj traci imajte na umu da je još uvijek AFAIK pretjecanje kolone vozila zakonom zabranjeno na svim prometnicama pa tako i na autocestama, a kolona vozila je još uvijek 3 i više vozila, pa radite prekršaj isto kao i onaj koji prekorači brzinu...
lp i mnogo sretnih i pametnih kilometara... 8)
Znači u voznoj tri auta na hrpi, voze svojih 100-110 i ja ih ne smijem preticati po lijevoj preticajnoj? Nije baš da se slažem.