Sada je: pet kol 01, 2025 2:32 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Započni novu temu  Odgovori  [ 66 postova ]  Stranica Prethodna 1 2 3 4 5 Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: pet svi 30, 2008 10:24 pm 
.
.

Ma treba nas sve oderati, jer smo jadni!!!!!!!!!!!! Treba hebenu seljačku bunu organizirati i ponabijati ih sve na kolac :evil: Majke mi počet ću vozit na ložu sa pljucom pod sicem i ak me haltaju na loži, pa da vidimo koja će to država meni zabraniti "šta" ću tankat u "svoj" auto!!! Već mi pun k. tog NWO Američko-Engleskog sistema. Digli su sa 500 na 1000 kuna? ma mamu im j. Danas čitam ovo!!!!

http://www.24sata.hr/index.php?cmd=show ... _page_news

Čistačica u mojoj firmi ima 1600 kuna plaću!!! mamu im "jebem"!!!!!!!

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet svi 30, 2008 10:40 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: V70R
Kao što vidim dosta vas je koji svaki mjesec izdvojite značajan dio plaće za napajanje tutača. Iako su počeli dodatni nameti na plin priznajem da onaj tko si ga je ugradio sad trlja ruke. Mislim da naša vlada, kao u ostalom ni vlada bilo koje europske zemlje nema načina da drži cijenu nafte na nekoj prihvatljivoj razini. Može se odreći nekog djela zarade ali to je kap u moru.
No pitanje je do koje će se visine cijena barela nafte popesti i u kojem vremenu. Predviđaju neki da bi do kraja godine moglo to biti 200$. To bi značilo da bi eurodiesel mogao doseći cjenu kod nas od 16 kn po litri. Tank od 60 litara bi došao 960 kn. :shock: :shock: :shock: I to do nove godine :shock: :shock: :shock:
Živo me zanima gdje će se cjena barela zaustaviti. I kada.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet svi 30, 2008 10:58 pm 
Veteran
Veteran

Citat:
Kao što vidim dosta vas je koji svaki mjesec izdvojite značajan dio plaće za napajanje tutača. Iako su počeli dodatni nameti na plin priznajem da onaj tko si ga je ugradio sad trlja ruke. Mislim da naša vlada, kao u ostalom ni vlada bilo koje europske zemlje nema načina da drži cijenu nafte na nekoj prihvatljivoj razini. Može se odreći nekog djela zarade ali to je kap u moru.
No pitanje je do koje će se visine cijena barela nafte popesti i u kojem vremenu. Predviđaju neki da bi do kraja godine moglo to biti 200$. To bi značilo da bi eurodiesel mogao doseći cjenu kod nas od 16 kn po litri. Tank od 60 litara bi došao 960 kn. :shock: :shock: :shock: I to do nove godine :shock: :shock: :shock:
Živo me zanima gdje će se cjena barela zaustaviti. I kada.

kratko... nigde....
zaustavil ju bude 3 svj rat... poklali se bumo s arapima zbog nafte... a oni budu nas pak napali zbog vode... i amen... onda nam vise nebu trebala ni nafta ni voda...
:D :D

pitanja u vezi arhitektonskog projektiranja, legalizacija i sl...
http://gradecki-projekt.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet svi 30, 2008 11:00 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Mazdu 4x4
govorcin, nemoj bit naivac, ista ekipa je u foteljama koji odlucuju o cjeni nafte I sudbini svih nas. Mogu oni, al nece, zmikat ce nas do zadnje kapi sve skupa.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet svi 30, 2008 11:01 pm 
.
.

Dali se sjećate ovog intra? Ovo se i dešava u svijetu, a i tako ćemo završiti!
http://www.youtube.com/watch?v=Ill6VJ9KkP0

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet svi 30, 2008 11:09 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Mazdu 4x4
Citat:

kratko... nigde....
zaustavil ju bude 3 svj rat... poklali se bumo s arapima zbog nafte... a oni budu nas pak napali zbog vode... i amen... onda nam vise nebu trebala ni nafta ni voda...
:D :D
ne bi vjerovo, arapi imaju vode kolko oces, postrojenja za desalinizaciju su uzduz obale, mozes ju pit, malo je bljutava al nije stetna.Probo ja vise puta.

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet svi 30, 2008 11:26 pm 
Veteran
Veteran

ima takvo manje postrojenje i na krku... al nije to to... :D

mislim da budemo mi jos za naseg zivota dozivjeli promjenu glavnog energenta ili apsolutni slom cijele civilizacije te povratak na osnove... tj, back to 18-th century... :D :D jbg... imali smo nafte za 100 godina... :D

zanimljivo mi je... naftu su ljudi koristili i prije nego kaj su skuzili da ju mogu korisiti u motorima... nebi vjerovali, ali dokazano je da se neka polja u njemackoj zapravo imala naftu, sada je ta nafta u tragovima, jer su prije 500 godina zapalili bušotine... tj. površinske izljeve nafte... da bi dobili plodno tlo... :D :D

da su onda znali kaj kuriju... :D :D hehehe

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub svi 31, 2008 8:06 am 
Qatar 2007 godina
75 litara benzina = 4 Eura
i ko onda nas pravi budalama?
Ko nas tako odere samo na prevozu
tog benzina ili država koja bi 300 % zarade.

Dali neko zna tačne podatke svih poreza na litru benzina?

Vrh

PostPostano: sub svi 31, 2008 3:04 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: V70R
Kak se u stvari izračunava cijena goriva kod nas. Prepisano iz HAK-ovog glasila, svibanj 2008

Prema pravilniku o utvrđivanju cijena naftnih derivata (NN 3/2007) prodajna cijena naftnih derivata sastoji se od:

1. Osnove za obračun prodajnih cijena (OB=X1*X2+X3), gdje je ; X1-prosječna srednja vrijednost naftnih derivata (prosjek objavljenih kotacija u "Platt's European Marketscan", na paritetu CIF Mediteran Basis Genova/Lavera), X2-prosječni prodajni tečaj za devize u kn/$ i X3- iznos na ime troškova primarnog skladištenja i manipulacije koji iznosi 215,89 kn/t za motorne benzine i 208,77 kn/t za dizelska goriva, plinsko ulje (LU EL) i plavi diesel

2. Ovisnih troškova i troškova prometa (troškovi magistranog prijevoza i manipulacije, troškovi prometa na veliko i malo - marža, a utvrđuju se za motorne benzine i dizelska goriva u apsolutnom iznosu 0,60 kn/l, a za plinsko ulje i plavi dizel u apsolutnom iznosu 0,40 kn/l)

3. Iznos za financiranje rada Hrvatske agencije za obavezne zalihe nafte i naftnih derivata koji godišnje utvrđuje Vlada RH, a koji za 2008 g. iznosi 150 kn/t za motorne benzine i benzine za zrakoplove, 190 kn/t za dizelska goriva i plinska ulja i 80 kn/t za loživa ulja (lako, srednje i teško) i gorivo za mlazne motore.

na tu cijenu se dodaje

4. Trošarina (poseban porez na naftne derivate) - na veleprodajnu cijenu naftnih derivata dodaje se prema Zakonu o posebnom porezu na naftne derivate (NN 136/02, 123/03 i 57/06) i Uredbi o visini posebog poreza na naftne derivate (NN 44/07) trošarina u fiksnom iznosu 1,65 kn/l za motorne benzine, 1,00 kn/l za dizelska goriva i 0,30 kn/l za plinska ulja

5. Naknada za financiranje građenja i održavanja javnih cesata - za ceste (za sve derivate osim plinskog ulja i plavog dizela) u fiksnom iznosu od od 0,60 kn/l

6. Na kraju se na sve dodaje PDV od 22%

:wink:

Zadnja izmjena: dgovorcin, dana/u ned lip 01, 2008 12:28 am, ukupno mijenjano 1 put.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub svi 31, 2008 4:38 pm 
I mi svi platimo.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub svi 31, 2008 5:10 pm 
Veteran
Veteran

meni je najgore ovo po 6.... kaj drzava zaračuna porez na porez... ak neko u vladi nezna, porez na kamtu je zabranjen... to se zove zelenaštvo... mislim da bi 22% trebalo računati prije trošarine, a onda trošarinu na to zaračunati... jer ovak drzavi paše kaj cijena nafte raste... vise love u proračun od poreza... veca glavnica, veci porez... grrrrr :twisted: :twisted:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto lip 03, 2008 1:11 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: 850
A možda je ovo rješenje :wink:

slika

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto lip 03, 2008 3:47 pm 
..
..

Vozi: V40 CrossCountry D4
Citat:
meni je najgore ovo po 6.... kaj drzava zaračuna porez na porez... ak neko u vladi nezna, porez na kamtu je zabranjen... to se zove zelenaštvo... mislim da bi 22% trebalo računati prije trošarine, a onda trošarinu na to zaračunati... jer ovak drzavi paše kaj cijena nafte raste... vise love u proračun od poreza... veca glavnica, veci porez... grrrrr :twisted: :twisted:
A sta onda reći za prirez ...

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri lip 04, 2008 9:26 am 
..
..

Citat:
Citat:
A sta onda reći za prirez ...
Dečki kaj se čudite?
Ja sigurno nisam za njih glasal na izborima (kao niti za sve garniture prije).
Ajde ak ima neko muda pa da nekom od vrlih zastupnika u Saboru uvali da prvom prilikom postavi zastupničko pitanje zakaj svi mi telci plaćamo porez na porez, koji se samo zove trošarina. Mogao se nazvat i debilarina.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sri lip 04, 2008 9:40 am 
..
..

Vozi: S60 1.6 DRIVe
Kaj se tiće nafte i nekih alternativnih goriva.
Negdje sam pročital da ima alternativnih pogona ali se to ne može samo tako uvesti na tržište.
U naftnoj industriji radi previše ljudi diljem svijeta, od bušenja do strikana na benzinskoj.
Previše ljudi bi ostalo bez kruha.

Osobno ne vjerujem u to jer više ljudi će ostat gladno zbog ovih cijena nego svi šljakeri na pumpama
i platformama i gdje sve ne.
Takve stvari odlučuju puuuno veći igrači, i dok se ne iscijedi i zadnja lipa i cent, situacija će ostati takva
kakva je i sad.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 66 postova ]  Stranica Prethodna 1 2 3 4 5 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: