Citat:
Postoji i sljedeće rješenje za instalaciju VIDA-e:
Ja sam ovdje skinuo gotov image za virtualnu mašinu:
https://forums.swedespeed.com/showthrea ... nload-Link
Znači vrlo jednostavno, skine se image, instalira se neki od programa za virtualnu mašinu (ja sam instalirao VMWare) i pokrene se image. Nema nikakve instalacije ni ništa. U navedenom image-u je već instalirana Windows 7 i VIDA i sve popratno što treba. Ugl, radi dobro.
E sad mene jedino zanima, naručio sam VXdiag i s njim dolazi VIDA. Smijem li ga ja koristiti s ovom VIDA-om koja je u ovom image-u ili moram baš instalirat tu VIDA-u koja dođe s njim?
Ja imam taj VXDiag.
Mislim da smiješ, ja sam instalirao tu koja je došla s njim ali mislim da to nema veze, dok god radi kao i ostale nelegalne verzije.
Uz uređaj će ti pored Vide doći i instalacija za VX Manager, mali program koji služi za svašta nešto, instaliraj ga. Provjeri u njemu jel ti poslednja verzija firmware-a u interfejsu, pa ako nije nadogradi ga.
Citat:
Taj vx dijag ima svoj kabel i ide za par auti, Ford Mazda , Toyota , Honda kolko vidim na netu , kolko si ga platio ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja sam ga platio oko 25 eura. Zgodan mali uređaj, super radi. Ali su čudo ti kinezi što se tiče drugih stvari. Koliko sam shvatio, imaju cloud dijagnostiku koja se uz nalog može koristiti sa ovim uređajem, ne trebaš uopšte imati instalirane programe, samo ovaj njihov mali program i internet konekciju. Ne ulazim u to koliko je to pametno, ali eto, može se.