Kiki.
Ja nisam imao pojma da je auto za tebe i da radiš za sebe. To več mjenja neke moje predrasude oko investiranja u motor odnosno nabavljanja oriđiđi djelova...mislim da ti je poznat slučaj iz CVB-a (Slaven) S70 t5 i koliko je njega koštao novi motor...kad bi meni bila pružena takva mogučnost bez razmišljnja bi se odlučio za novi motor...dobro razumjem i onu drugu stranu financijsku. Šta se tiće dali je motor bio pregrijan ili nije...meni klipnjače govore puno toga...

a pogotovo kad si naveo da su se odvidali vijci klipnjače koji su stegnuti barem na 5 kg ako ne i više...odvidali su se zbog istezanja materijala...aj dobro neču više a i nije mi namjera ič toliko u detalje nego čisto iz rasprave na našem forumu - parlamentu...
4 Branimir, u petak znači prije dva dana sam odvozja relaciju ST-ZG-ST sve u dahu znači točnih 834 km. Doslovno na šipki za ulje sam stavio crticu ma baš da vidim koliko če i ako če ulja potrošit. Šta se tiče same vožnje u pravcu ZG znači izlaz ST - rotor ZG (Dugi nije bio

) trajala je točno 2 sata 32 min. Znači dosta temperamentna vožnja u povratku blaže zbog laganog umora a i malo lošijih uvjeta , gužve itd..po povratku ostavim auto u garažu i u subotu pogledam nivo ulja i nivo ISTI kao kad sam krenuo na put. Motor ima točnih 59997,7 pređenih KM. Sve ovo navedeno nije navedeno bez razloga jer mi je drago da motor ne troši ulje isto sam iskusio i kod drugog Volvača još jednom navodim kolike su bitne ne redovne nego prijevremene izmjene ulja.
Ne da je Zlaya u pravu i njegove observacije nego ti gornji primjer govori i jedan od razloga zašto če i dalje motor ne trošit odnosno jako malo trošit ulje.