Članak 256.
(1) Nova motorna i priključna vozila što sudjeluju u prometu na cestama, vlasnici su dužni podvrgnuti redovitom tehničkom pregledu
tijekom mjeseca u kojem ističe rok od 24 mjeseca od prvoga tehničkog pregleda i registracije vozila.
(2) Vozila stara dvije ili više godina, vlasnici su dužni podvrgnuti redovitom tehničkom pregledu
tijekom svakog 12. mjeseca od posljednjeg redovitog tehničkog pregleda.
(3)
Rok važenja redovitog tehničkog pregleda označava se posebnim znakom (naljepnicom) koji se postavlja na prednjoj strani motornog vozila, odnosno na stražnjoj strani priključnog vozila.
Molim da pažljivo pročitate

, a naročito toč. 3 rok važenja TP

Na dotičnoj naljepnici nemate naveden dan nego samo mjesec i godinu, a u toč. 2 vam piše tijekom kojeg mjeseca ste dužni napraviti novi TP - dakle tijekom mjeseca tj. od prvog do posljednjeg dana u tekućem mjesecu.
Kao i sve kod nas tako je i ZSPC nedorečen i nedovoljno točno tj. nedovoljno precizno napisan pa su određeni članci zakona u koliziji jedan s drugim te uvijek postoje različita tumačenja (kao i kod npr. službenih mišljenja Ministarstva financija gdje 2 porezna stručnjaka o istom problemu daju 2 različita / oprečna
službena mišljenja

) Dakle ovo je sasvim sigurno točno:
Citat:
U ovoj držvi ništa ne važi i ništa nije sigurno,i niko ništa nezna

I to je jedina naša stvarnost
Što se ostalog tiče, kao što sam već rekao, ako se netko želi uvjeriti, neka me posjeti
pa ću mu pokazati nekoliko PD i nekoliko polica AO s različitim datumima.
Što se tiče police AO, točno je da ona vrijedi do isteka vremena posljednje minute, ali samo kad je riječ o tome da te npr. zaustavi policija pa ti zbog toga (ako je istekla) može prišiti kaznu. Ali ako npr. imaš prometnu nezgodu / nesreću i nakon isteka valjanosti police AO i to u roku do 30 dana, osiguravajuća kuća će isplatiti štetu tj. polica AO je u takvom slučaju valjana još 30 dana od isteka.
Za primjer ću vam navesti običnu kaznu za krivo parkiranje koju će većina građana uredno platiti, ali samo vam skrećem pažnju da to nikad nije napravio niti jedan odvjetnik / pravnik. Ja osobno nisam platio niti kaznu za krivi parking niti troškove famozne "započete radnje premiještanja vozila" od strane Zagrebparkinga nego sam se žalio MUP-u i naravno (kao što sam i očekivao) dobio još jednu kaznu, ali na Sudu sam naravno dobio iz prve odnosno sutkinja mi je ponudila nagodbu tj. da me kazni opomenom na što sam pristao, ali samo pod uvjetom da briše obje kazne. Upitajte se zašto bi ikoji Sud na svijetu pa i kod nas pristajao na tako nešto, dapače nudio prekršitelju Zakona izricanje opomene i brisao kazne. Također nikada u životu nisam Zagrebparkingu platio kaznu zbog neisticanja parking karte niti imam namjeru. Prema tome, raspitajte se prije nego ovako javno donosite prosudbe samo na temelju vlastitog mišljenja.
Eh, da, i ja svake godine registriram 20-tak kamiona, 5-6 kombija, caddya i nekoliko osobnih vozila te naravno i vlastito. Kao što sam sve to prethodno već i napisao.
Anyway, sretan Uskrs