Citat:
Dakle, iako po nekim pravovjernim Volvašima vozim Mitsubishi s Renaultovim diesel motorom
Meni je taj bil neloš isto, samo je bio malo malen. Pošto sam ga vozio kraće nego ti svoga ja sam samo mjenjao amortizere i crijevo od interkulera prema turbini. Niš više, peri deri cca 100000. Bitno dorađeniji model nego onaj prije fejslifta al izgleda previše japanski za volva.
Volvo 240-to je ko oklopnjak, benzinska varijanta-kvarovi su toliko rijetki da ih se ni ne sjećam. Iritantnih zvukova iznutra-0. Dizel-govno samo takvo. I jedan i drugi imaju malo poddimenzioniran kardan ( mislim da modeli od 88 imaju rješen ovaj problem) pa su križevi predmet češće zamjene. Instalacije struje pate na masištima.
Volvo 740- dok su bili novi ajde de, sad da bi valjali treba izmjenjat redovito 80% djelova i onda budu opet dobri. I oni kao i 240 imaju problema s prevjesivanjem zadnjeg kraja. To je iz tog razloga što ipak treba promjeniti selen blokove jednom u 20 godina, a onda isto ne bi bilo loše i federe i amortizere. Iznutra je podložan pucanjima plastike ali nema cvrčaka. Ako se uspije dovest u ispravno stanje skroz dobra vozilica. Ovaj dankov je na posljednjem iskušenju, ako počne zajebavat opet ide ravno u cios na prešanje.
Volvo 940- ovaj kojeg sam imal je bio a1, od kvarova mi je bio jedan sjebani navoj za svjećicu u glavi i jedan krepani akumulator. Dosta tiši od 700 i od 200. Od 93 godine ih muči tapecirung po vratima zbog biorazgradivih preseravanja iz volva. 960 model je ušminkaniji ali s još tanjom plastikom i totalno promašenim multilinkom. Moram si kupit jednog takvog da imam.
S70, u dva navrata, prvi put bez nekih primjedbi, drugi put auto s manje kilometara i u boljem stanju al ima iritantnih cvrčaka po armaturi. Standardni kvar na drugom pošto je novija godina, zamjena ETM-a. Ostalo može proć, osim kožnih siceva koji meni nikak ne pašu i nabijem onog koji se uopće sjetio to u auto stavljat. Auto nit smrdi nit miriše.
343-1980 godište-ultimativno smeće od auta ali je motor živahan.
340 limuzina-1987 godište- boljeg volva od tog nikad nisam imao ( negdje sredinom 90-tih). Udoban i tih, mali potrošač, bez ijednog kvara u tri godine, milina od auta. Gadan malo izvana ali iznutra dam jaja na panj ako su ijednog ikad više tako kvalitetno napravili.
440-odmah nakon njega-ni sluga tom 340. Pad kvalitete u izradi više nego primjetan.
360- sa motorom od svojih 120 konja sasvim pristojna kola, išla su fino.
2x145, jednom 142 ( taj je bil opak, sa dva fergazera ) nekoliko puta po 245, sve na isti kalup. Pouzdano, robusno i drugačije od drugih. Toči, vozi, mjenjaj ulje, kočnice i lamele. U jednom 145 sam povezao cijelu paletu cigle 25x19x19, nekih 140 komada ako se dobro sjećam je bilo. Cigle su mi bile i suvozač. Ko treba manji kombi ovo je najbolje vozilo koje može kupit, kakav kedi ili doblo ili partner.
Čekam sad da me nekaj primi pa da se zajebem i zamjenim ovog s70 za s80. Možda se i oduprem ako pamet prevlada.