Sada je: ned lip 22, 2025 8:37 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S40 1.8, 96g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 28 postova ]  Stranica Prethodna 1 2
Autor/ica Poruka
PostPostano: pet lis 29, 2010 6:19 pm 

T-Code! Svaka ti cast,Pravi si strucnjak i drug! bilo je tocno onako kako si rekao. Ispusnog ventila nema... A cilindar je netaknut : )) U utorak ide glava na brusenje i za 10tak dana WHOOSSSSS..... Dali da mjenjam sve ventile? On govori da su ovi drugi ful ok.. jer stvarno mi se neda svakih 7-8 mjeseci vise otvarati masinu... Je moguce gdje kod nas nabaviti Victory 1 ventile? ili je to pretjerivanje? jer stvarno necu da stedim,zelim napraviti posao kako treba...

Vrh

PostPostano: pet lis 29, 2010 6:50 pm 
Veteran
Veteran

Nažalost na T4 motorima pogotvo 1 generacije dosata česti slučaj ali ne tako strašan, promjeni oštečeni ventil i daj nekome glavu na slaganje naravno ispitat ju, provjeri vodilice ventila može ti radi njih trošit ulje aku su shabane, nove gumice, dihtung i peri, cilindri gotovo nikad ne odlaze na tim motorima.
Inače na autoputu pazite duge leracije plus LPG i cigla na gas, probajte dozirat brzinu, recimo moja praksa je max 4 ti. rpm cca 140-160 kmh na LPG i nikad problema, benga je za ganjanje.
Rijetkih ulja mani te se u tim motorima, to su sve motori sa preko 150 tkm, inače koristim 10W50 gradaciju i sve super.
Evo jedna prigodna s jednog T4, kvar riješen cca 150 eur popravak i peri dalje;

slika

Vrh

PostPostano: pet lis 29, 2010 7:20 pm 
Veteran
Veteran

@zlaya- koje ulje i koliko novaca je litar?

Vrh

PostPostano: pet lis 29, 2010 7:40 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Nissan 350z
Citat:
T-Code! Svaka ti cast,Pravi si strucnjak i drug! bilo je tocno onako kako si rekao. Ispusnog ventila nema... A cilindar je netaknut : )) U utorak ide glava na brusenje i za 10tak dana WHOOSSSSS..... Dali da mjenjam sve ventile? On govori da su ovi drugi ful ok.. jer stvarno mi se neda svakih 7-8 mjeseci vise otvarati masinu... Je moguce gdje kod nas nabaviti Victory 1 ventile? ili je to pretjerivanje? jer stvarno necu da stedim,zelim napraviti posao kako treba...
Idealno bi bilo staviti svih 16 novih ventila. Na žalost, jako su skupi (pogotovo ispušni, cca 500kn/kom kod naših dealera ako se dobro sjećam) tako da vjerujem da ti to nije opcija, pa promijeni sam taj koji je nastradao. Svakako uredi komplet glavu, poravnati/počistiti, napraviti nove siceve i staviti nove semeringe na ventile, vodilice po potrebi.

I moj glas ti ide za 10w50 gradaciju motornog ulja, otkad sam prešao sa 5w40 na 10w50 potrošnja je nikakva, a motor sada vrtim na 8000 rpm bez ikakvih problema (prije nisam smio preko 7200, hidro podizači bi odmah zaplakali).

Nema na čemu :).

Vrh

PostPostano: pet lis 29, 2010 11:13 pm 

Vozi: BMW 528i
Ventili su preko 500kn/kom, za plakat, ja sam bio promijenio sve ispušne a tada kad mi je glava bila na obradi pronašli smo odgovarajuće ventila od nekog renaulta turbo, prema katalogu..e sad se više ne sjećam koji ali dođu oko100kn/kom i odgovaraju..

Vrh

PostPostano: sub lis 30, 2010 10:19 am 

Ekipo Veeeliko hvala svima!! Super ste! javim se nakon sta stigne glava,pa da vidim sta cu dalje.a znaci 10w50...

Vrh

PostPostano: uto stu 02, 2010 11:01 am 

...i to nije sve! Kaze mehanicar sad kad je glava dole da je isao bacit pogled na turbinu i da osovina turbine ima lufta 1-2mm lijevo desno.. : ((

Vrh

PostPostano: pet stu 05, 2010 6:38 pm 

nemoj da te zavarava taj luft!! radim kao mehaničar u luci i mjenjao sam 6-7 turbina(na raznim strojevima,auto-dizalicama,utovarivačima,viličarima...) mislim da je samo razlika u veličini,u odnosu na osobna vozila, i sve nove turbine su imale taj luft! što mi je u početku bilo čuno,radi se o poznatim markama kkk,garrett,schwatzer.. nerazumim se puno u turbine,ali po ovim novim reklo bi se da taj luft mora bit!!!! :)

Vrh

PostPostano: pet stu 05, 2010 8:59 pm 
Veteran
Veteran

Kada aksijalni luft osovine turbine osjetiš na ruku, taj turbo je kaput.

Vrh

PostPostano: sub stu 06, 2010 8:06 pm 
..
..

Vozi: s60 2.4D
ja se u turbine ne kužim baš ništa, ali po ovome što piše herceg-beg ispada omda da je on ugrađivao nove "kaputirane" turbine :mrgreen:
ja sam confused :doh:

Vrh

PostPostano: ned stu 07, 2010 3:14 pm 
Veteran
Veteran

Evo, da se ispravim. Aksijalni luft se ne smije osjetiti na ruku na JOURNAL turbinama, dok je mali luft normalna pojava na BALL BEARING turbinama. Kako su Volvo turbine sve jurnal (barem koliko je meni poznato), tako lufta ne smije biti. Pod "aksijalan luft" podrazumijevam pomak osovine lijevo-desno.

Vrh

PostPostano: uto stu 09, 2010 5:18 pm 

kad sam rekao da sam ugrađivao turbine,onda sam mislio na orginalne turbine nabavljene od ovlaštenih dobavljača,recimo za caminsove motore dobivamo dijelove direktno iz amerike,dok za caterpillar iz belgije jer im je to centralno skladište za evropu,volvo od dilera mislim iz zg.... itd sad koje su one vrste neznam!!! ali vam sa sigurnošću mogu reć da je svaka imala lut osovine rotora " ljevo desno" što je u početku i za mene bilo čudno,ali kad je došla 2,3,4 i različiti proizvođača vidio sam da to nije slučajno!! dali se one razlikuju kod osobnih auta opet ponavljam da neznam!!! kod osobnih auta nisam imao prilike pa neznam! pozzzz :)

Vrh

PostPostano: uto stu 23, 2010 4:38 pm 

Sve zavrseno! Zamjenjeno je svih 16 ventila,gumice ventila,vodilice su bile ko nove pa nisu dirane,brusena glava,set brtve glave,nove svijecice i ruke 7300kn...A ventil je izgledao identicno kao na Zlayinoj slici...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 28 postova ]  Stranica Prethodna 1 2

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: