Sada je: pon srp 14, 2025 11:04 am.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S60 2.4, 02g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 26 postova ]  Stranica Prethodna 1 2
Autor/ica Poruka
PostPostano: ned svi 30, 2010 10:15 am 
.
.

Vozi: Volvo S60 2.4T 200KS
Od onog mog namjestanja lulica mi je otpala jos 3-4 puta. Svaki puta kad mi otpadne, ujutro, kad je ulje hladno, namjestim je nazad na mesngani zavrsetak kroz cep. Razmisljao sam kako da to trajno fiksiram, ali ne pada mi nista na pamet. Ljepilo ne dolazi u obzir, okolina je vruca i masna. Mislio sam neku smjesu, kao zvaku, prikeljiti izmedju lulice i posude, koja bi mozda izdrzala tu temperaturu, ali ne znam od cega bi ta smjesa trebala biti. Ima li netko od vas kakvu ideju? S cime da pokusam trajno rijesiti problem?

Vrh

PostPostano: ned svi 30, 2010 12:50 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: volvo a kaj bi drugo
Možda dihtmasa za motore :wink: Drži na visokjoj temp,podnosi masnoču i sl.Samo mislim da bi morao isprazniti posudu i očistit je te ostaviti preko noči da se dihtmasa stvrdne

WG-tjuner
Raskapam tuđe 850-ke ko da su moje!
Koji puta uspijem nešto i popraviti!

Vrh

PostPostano: uto lip 01, 2010 10:41 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: xxxxx
Mislim da si propustio dio mog odgovora, moraš skinuti cijev sa posude i vratiti taj mesingani dio na mjesto dok je lulica na mjestu, mesingani dio se na neki mistriozni način izvuče prema van, kad je na mjestu lulica nemože otpasti.

Vrh

PostPostano: uto lip 29, 2010 10:21 am 
.
.

Citat:
Mislim da si propustio dio mog odgovora, moraš skinuti cijev sa posude i vratiti taj mesingani dio na mjesto dok je lulica na mjestu, mesingani dio se na neki mistriozni način izvuče prema van, kad je na mjestu lulica nemože otpasti.
Da rijesim problem posude, lulice i svega zajedno otisao sam kod onog lika sa autootpadom na Zagorskoj i od njega kupio drugu "ispravnu" posudu za ulje. Lulica za koju on nikada nije cuo, bila je na mjestu. Sve sto mi je napravio je, ispraznio ulje van, otpustio one šelne, zamjenio posude, zategnio šelne, vratio ulje. Trajalo je 2 dana. Lulica otpada i na drugoj posudi.
Sto mu gromova Darkovuda!!!!
I sta sad nakon zamjene servo pumpe i posude za pumpu?
Imam pilu od 200 konja koja nakon 20 minuta reve kao magare.

Vrh

PostPostano: uto lip 29, 2010 1:58 pm 
član VKH
član VKH

ajd molim te poslikaj posudu dok skineš tanko crijevo sa nje pa ću ti objasniti

Vrh

PostPostano: sri lip 30, 2010 5:56 pm 
.
.

Hm... Pomogao si mi da sam otkrijem u cemu je stos.
Do sada sam samo gledao sta drugi rade na mom autu i ovo je bilo prvi puta da sam sam zasukao rukave i odradio nesto ovako. Nekima je to mozda smijesno, ali evo sada osjecam i neku vrstu ponosa.
Dobro dakle ovako. Kada sam skinio cep od posude stvar je izgledala ovako:

slika

Kada sam skinio povratno crijevo, dobio sam ovo:

slika

Mali mesingani dio koji viri iz posude nabio sam nazad u posudu i pokusao namjestiti lulicu na svoje mjesto s unutrasnje strane. To mi nije poslo za rukom, ali mi je dalo ideju i shvatio sam na sta si mislio.
Izvadio sam mesingani dio da viri kao prije. Slika:

slika

Namjestio lulicu. I nabio mesingani dio nazad u posudu. Provjerio sam lulicu i ona sada vise jednostavno nema mjesta za mrdanje. Evo slike:

slika

Nakon ovoga vratio sam crijevo nazad i stegnio selnu do kraja tako da sve ostane na svome mjestu. Evo slike:

slika

i jos jedne:

slika

Sada mi jedino ostaje da vozim par dana i provjerim da li je to sto sam napravio u redu.

Vrh

PostPostano: pet srp 02, 2010 10:06 am 
član VKH
član VKH

E to je to sad više nebude ispala, možda bi jedino bilo dobro zamijeniti ovu šelnu i staviti bolju koja se šrafi da se spriječi ponovno izvlačenja mesinganog dijela.

Sjedi 5 :)

Vrh

PostPostano: čet tra 25, 2013 11:07 am 

Izvinjavam se što se vraćam na 3 godine staru temu, ali bolje nego novu da pravim. Interesira me je si li uspio riješiti ovaj problem trajno?
Na S80 imam iste simptome, kad se zagrije ulje vlaži oko čepa i čuje se grebanje prilikom okretanja volana (posebice u desnu stranu). Jedino, na S80 nije ista posuda i ja tu cijevčicu ne vidim u posudi.

Vrh

PostPostano: čet tra 25, 2013 4:27 pm 
.
.

Rijeseno. Trajno. Opisanim postupkom. Lulica ukoliko je tvoja posuda ima, i otpala je, nalazi se na dnu posude za ulje. Uzmi nesto dugačko, pa malo pročačkaj po dnu posude. Vidis da je i meni trebalo vremena da skuzim o čemu je riječ. Ako kod tebe nije lulica, onda je nesto drugo.

Vrh

PostPostano: čet tra 25, 2013 4:43 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Volvo C30
Da se nadovezem ja sam imao iste probleme na s80 ali je posuda pukla na spoju na sredini, jedva primjetno ali je slinilo ulje.. uglavnom stavljena nova posuda i rjeseno.. napominjen da je bilo masno do cepa gore tako da nisam ni sumljao na pukotinu vec sam mislio da na cepu slini..

Volvo S40 1.8 2014 -2015
Mercedes C200SP 2015-2017
Saab 95 Aero 2018 - van pogona
Volvo C30 1.6D 2018 - 8-)

Vrh

PostPostano: sri stu 27, 2013 2:00 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: volvo s80
pregladavajući teme po forumu naišao sam na problem servo posude jutros odmah u garažu da provjerim kad tamo i meni otpala lulica sve je lijepo objašnjenjo slikovito tako da to moram napravit inače nemam problema sa servom :dance:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 26 postova ]  Stranica Prethodna 1 2

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: