Citat:
sorry kaj se ubacujem na temu al vidim bicikli su u pitanju pa mozda neko zna na kolko se gume na monticu napuhavaju

za po gradu.. bio bih zahvalan..non stop mi se cini da su mi gume prazne a na 2.8 bara su napumpane..
e da i jedna observacija..vidim svi ste pricali i tome kak sto bolje i kvalitetnije kupit da bic bolje ide..sad si malo razmislite..kome bic treba za rekreacijsku voznju..iliti ko neki trening za ostat u formi a kom treba za otic na posel ili nekaj slicno..
evo ovak:za kakti trening je onaj iz pevec puno bolji(naravno uz odrzavanje)..jer kad njega vozis onda fakat znas da si nekaj i radil..e jebi ga zemes si onaj od 8000 kuna kaj sam ide..odpeljas se 50 km(cca 2 sata) i ne skuzis..nit te znoj ne probije..
ja znam jel sam se na pevecovom vozil dosta iz bistre do zga i ne kraju sam si bil sav ponosan kolko mi majca znoja upila..a sad vozim neki malo bolji i kak god da ga ganjam dodem doma ko da sam do ducana skocil..hebes takav trening..
A) gume se pumpaju onak kak to piše na boku gume (obično u P.S.I. - ima), proizvođač daje neki raspon u kojem se pumpa guma ovino o njihovoj dimenziji (što tanje to je pritisak u njima veći) terenu (što se tiće poglavito MTB biciklala) i na kraju težine onoga tko pedalira na međunožnom guralu. Da li je 2.8 bara puno ili malo u tvom slučaju ovisi o dimenziji gume (za 2.0x26" je to neka srednja vrijednost, na 23x622 se voziš po felgi).
B) Ovo ti je isto kao da veliš da vozač formule 1 treba trenirati u fičeku bez kočnica jer kad se sjedne u formulu 1 letil bu ko metak. I na najboljem biciklu se bez problema možeš dobrano oznojiti i zadihati za 1 km. Ako ne vjeruješ mogu ti zorno priuštiti takvo iskustvo