Citat:
Citat:
Taj auto nema turbinu ali (ak se dobro sjećam) ima skoro duplo veći moment od tvoje pile. Vozio sam i prije aute preko 400KS (ovaj čini mi se ima oko 520) ali nikada nešto s takvim momentom. Nema tu nikakvog lag-a, vuče fakat kontinuirano, kao da je elektromotor. S tim da tom motoru namjerno nije stavljen supercharger (prošla verzija je imala), tako da sam fakat impresioniran. Pravo remek djelo njemačke tehnologije. Ali ok, iz principa neću dalje hvaliti Mercedesa (pa makar to bio i AMG) na Volvo forumu!

Ako se radi o novom modelu, taj ima 620Nm pri 5200 okretaja. AKo je to duplo više od mog onda meni matematika stvarno ne leži. A možda se ti ipak "loše" sjećaš

. Jednog lijepog i sunčanog dana (a taj je sve bliži), kada budem imao kovane klipnjače i presložen motor, na 5200 okretaja garantiram moment od barem 550 Nm, odnosno mogao bih ga i sada postići ali sa upitnim vijekom trajanja klipnjača. No, pustimo ono što će biti, a držimo se onoga što je sada. Mojih 480Nm u 1300 Kg se osjeti samo mrvicu jače nego njegovih 620Nm i 1940Kg+vozač

.
http://www.leftlanenews.com/mercedes-be ... 3-amg.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Vjerojatno sam nekaj krivo zapamtio, izbombardirao me čovjek s hrpom brojki u par minuta pa mi se sigurno nekaj pobrkalo (možda sa SL65?). Da, to bi onda bilo tu negdje, ali vjerujem da se on u 1. i 2. uopće ne muči s prijenosom snage na podlogu za razliku od tvog. Anyway, pričamo o tome da i motori bez turbine, mogu povući, zar ne? A kad bi taj motor vukao 1300Kg a ne 2 tone teški cabrio i brojke ubrzanja bi mu bile drukčije.
U svakom slučaju, čini mi se da nema smisla uspoređivati taj motor s tvojim, ta dva motora nisu iz istog dijela svemira..