Zahvaljujem na odgovorima. Iz nekog razloga mi nisu stizale obavijesti o novim odgovorima pa sam mislio da je tema mrtva.
Citat:
Stvarno mi nije jasno zašto je to vama svima velika potrošnja. Po meni je sasvim koreltna. Šta bi vi auto sa 5 cilindara, 2.4 ltr, automatik, 1500kg i tankali ga preko zipa. E neće.
Ne priznajem ni jedan auto sa 2.0 motorom da može u gradskim uvjetima proći sa manje od 11 litara, a kamoli 2.4 ltr automatik. Ako može, to onda nije prava gradska vožnja. gradsaka vožnja nije 8 kilometara zelenog vala sa 60km/h. Gradksa vožnja znači gužva, semafori, vožnja u vremenu od 7-16 sati, a ne vožnja po gradu kad svi spavaju.
Ispričavam se, ali po vašim pričama sam stekao da se vi svi pogradu vozite u gluvo doba noći. moj auti voze svaki dan, po cjeli dan, i D5 neide ispod 9 litara, a potpuno je ispravan. I uopće nemam dojam da se ganjam. Prije toga Omega 2.0 16v koji je kao aerodinamičan auto koji je po nekima mogao vozit sa manje od 10 ltr po gradu, meni nije išao ispod 12,5. Isto sasvim normalne vožnje.
I usput, S60 2.4 sa 140 ks sa ručnim mjenjačem ide k'o k..ac, mogu mislit da je S80 puno bolji.
Nadalje, sasvim je normalno da ti u trečoj manje troši pri 40 km/h nego u drive modu. Ja imam osječaj da puno ljudi misli da auti manje troše kad se po gradu vozi 30 , nego kad se u višoj brzini vozi 65.
Naravno da ne očekujem da auto ove težine i kubikaže troši malo, a ko što već rekoh, i ne predstavlja mi neki finansijski problem. Više je stvar u tome da bi mi to bio indikator da nešto trebam mijenjati (svjećice?). Nisam rekao da auto po gradu troši 12,5-13 l/100 km nego u kombinovanoj vožnji (70-30 grad-otvoreno). U samom gradu potrošnja je preko 13 l/100 km.
Što se tiče vrste gradske vožnje, ujutro na posao stignem uz jedno ili ni jedno zaustavljanje (zeleni val), ali je zato u povratku gužva.
Citat:
Poslano: petak, 22. kol 2008. 13:20 Naslov:
--------------------------------------------------------------------------------
uzmi u obzir da ta razlika može biti zbog lošeg goriva,,, koliko mi je poznato kod vas je dosta loše gorivo
Probao sam sa INA 95, OMV 95, OMV 98 i sada OMV super100. Ponaša se isto, a kod nas OMV slovi kao najbolji.