Sada je: sub lip 21, 2025 1:32 am.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S40 1.8, 96g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 31 post ]  Stranica Prethodna 1 2 3 Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov:
PostPostano: uto tra 01, 2008 9:36 am 
Veteran
Veteran

Vozi: V70R
Citat:
Citat:
Iggy, svakak preporučam pregled kod Biškupa :idea:

Boris-- na tom autu nema dodatnog pritezanja ( previše posla da se to priegne ) iz tog razloga se glava steže nekoliko puta prilikom montaže i to u Nm a kasnije stupnjevima...
Ako se sjećaš Kiki ja sam ju svejedno pritegnuo :? Pogotovo nakon što sam skužio kod skidanja glave da su šarafi prilično labavi bili tj. prijašnji meho il ju nije znao stegnuti il ju je ipak trebao još nakon 2000 dotegnuti :) Ulje u posudi sa vodom je nažalost najvjerojatnije dihtung :cry: BTW za sad kod mene sve pet i nadam se da će tako i ostati!!
Nemaš li ti renaultov diesel motor :?: Iggy ima Volvov benzinski. Tu su bitne razlike :wink:

Vrh

Naslov:
PostPostano: pon tra 21, 2008 11:25 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: V-iše ništa40
Evo da podijelim sa Vama dijagnozu iz RIS-a, u svezi gubitka rashladne tekućine.
Kućište termostata.
Iako je cijena 600 i nešto kuna, lagano mi je pao kamen sa srca, bar nije dihtung glave ili nešto gore. :roll:

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto tra 22, 2008 4:21 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: C70 T5
evo mislim da i meni nastupa taj problem! Baš idem kod meh. da zamijeni filter ulja pa da usput baci oko i na to! Nešt mi u zadnje vrijeme loće vodu, od kad sam promijenio termostat!!!

Vrh

Naslov:
PostPostano: uto tra 22, 2008 10:46 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: C70 T5
evo i ja da podijelim s vama, meni je u pitanju izgleda vodena pumpa! Jel ko' zna koliko dodje nova?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet lis 10, 2008 8:30 pm 
Veteran
Veteran

Da malo obnovim temu gubljenja rashladne tekućine (da, još uvijek nisam niš radio po tom pitanju :oops: )
Danas sam poskidao zaštitne plastike i evo slikice štat sam vidio.
Crijevo koje ide na hladnjak sa gornje strane je svo u zelenoj smoli, pretpostavljam od antifriza.
slika

Ako je ovdje termostat, mislim da nije otišlo kućište, nego da pušta na dihtungu, vidi se zeleno na spoju sa glavom.
slika

Slike nisu baš naj, slikano mobitelom, ali mislim da se dovoljno vidi.

Ono crijevo gore mi baš nije jasno, dio je plastika, dio guma, nemam pojma jel za mijenjat ili dotegnut. :?

Vrh

Naslov:
PostPostano: pet lis 10, 2008 8:43 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: Nissan 350z
Taj gumeno-plastični T-komad sam već jednom zamijenio (doduše ne novim, bio kod Velje) i opet mi je procurio. Mislim da ću napraviti svoj :).

A ovo, ak ti pušta na dihtungu glave, jako nije dobro.

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub lis 11, 2008 8:11 am 
Veteran
Veteran

Citat:
Taj gumeno-plastični T-komad sam već jednom zamijenio (doduše ne novim, bio kod Velje) i opet mi je procurio. Mislim da ću napraviti svoj :).

A ovo, ak ti pušta na dihtungu glave, jako nije dobro.
MA mislim da nije na dihtungu glave, nego na malom dihtungu gdje se termostat priključuje na glavu, odnosno komad između termostata i glave.
A ono crijevo je sigurno skupo ko sam vrag. Kako ga misliš napravit? Misliš da oni u Zaprešiću to mogu?

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub lis 11, 2008 10:07 am 
Veteran
Veteran

Napraviš običan T komad, ne vidim zašto ne bi mogao biti od metala. Produžiž (zamijeniš) gumena crijeva koja treba i ZgO :).

Edit: evo kako je to, doduše ne estetski najljepše, ali funkcionalno riješio moj bugarski kolega..

slika

Vrh

Naslov:
PostPostano: sub lis 11, 2008 3:39 pm 
Veteran
Veteran

Tuta Bugarin :wink: :lol: , nema veze, ionako nitko ne vidi taj komad pored svega drugoga.
Zašto ne, bolje nego oriđiđi koje košta sigurno 100€.

Pitao za to crijevo i košta 1000 kn. Napravio sam neki T komad od čelične cijevi, pa ako sam dobro procijenio promjer, ide to gore.

Vrh

Naslov: Re: Cijev
PostPostano: pon stu 17, 2008 6:22 pm 
Veteran
Veteran

Evo, jučer crijevo riješeno u specijaliziranom servisu u Jaski :wink: . Nije nešto estetski, ali soma kuna je ostalo u džepu.

Vrh

PostPostano: pon stu 17, 2008 6:59 pm 
Veteran
Veteran

Ja bi stavio jače (šire) šelne, inače bi ocjena bila odličan(5) :). Imate li još koji taj T-komad, jerbo i ja moram pod hitno sanirat istu stvar?

Vrh

PostPostano: pon stu 17, 2008 7:54 pm 
Veteran
Veteran

Citat:
Ja bi stavio jače (šire) šelne, inače bi ocjena bila odličan(5) :). Imate li još koji taj T-komad, jerbo i ja moram pod hitno sanirat istu stvar?
Lako je za šelne, to se uvijek da staviti i bez skidanja crijeva, ovo su bile iz naj bližeg dućana (Tokić).
Što se tiče T-komada, to mi je punac napravio u svojoj firmi, pa ću ga pitati jel bed da složi još koji. Ja sam mjerio šublerom fi onog komada prema termostatu (koliko se sjećam 34-36 mm), a onaj prema posudici je mislim 11 mm - pričamo o vanjskim mjerama. Javi koje mjere želiš, pa ćemo nešto probati rješiti.

Vrh

PostPostano: pon stu 17, 2008 11:23 pm 
Veteran
Veteran

Isti takav, ako nije problem :).

Vrh

PostPostano: pon stu 17, 2008 11:25 pm 
član VKH
član VKH

Vozi: volvo a kaj bi drugo
Nije loš bio ovaj ali kad bi se napravio na zaoj bio bi još bolji :wink: Ali vjerujem da to komplicira izradu :lol:

WG-tjuner
Raskapam tuđe 850-ke ko da su moje!
Koji puta uspijem nešto i popraviti!

Vrh

PostPostano: uto stu 18, 2008 9:04 am 
Veteran
Veteran

Vozi: V70R
Iggy, nek ti punac pokrene proizvodnju tih T-komada, bu čudaj penezov zgrnul :wink:

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 31 post ]  Stranica Prethodna 1 2 3 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: