Citat:
Idem na drugi XC70, ovaj ima 160 tkm. Idem ipak u taj rizik, mada je auto uredan kao švicarski sat. I još je od provjernog 1. vlasnika. Napravljen veliki servis, ulje u mjenjaču je mijenjano. Cijenu bolje da ne spominjem, jer ćete pasti na guzicu kako je niska (zbog gore spomenute veze). Nema ugrađen plin, tako da ću ga ja ugraditi.
Nenad sa foruma radi i ugradnju?
Ovaj koji sam gledao od 240 tkm ima plinsku bocu na mjestu od rezervne gume od 60l, ali čuo sam da u taj auto na to mjesto stane boca od 75l. Znate šta o tome?
Neko mi je spomenuo da automatski mjenjači kod ubacivanja u D nebi smjeli cuknuti auto, ali to je iskustvo od tipa koji ima automatski mjenjač u Volvu V50 na prednji pogon. Dali je normalno kod ovog AWD-a auta da malo cukne? Jer ipak je tu kardan i osovina koja ima mali hod - tako da mi je logično da kada se onda nategne da se mala sila prenese na kotače i to uzrokuje taj mali mali trzaj? Kakva su vaša iskustva sa vašim automatskim mjenjačima u XC70?
Najbolje da nenadu stisneš P.M. i pitaš ga oko detalja, inače ugrađuje.
Ja ti imam toriodalnu bocu od 70l umjesto rezervnog kotača (mislim da je Stako proizvođač)
Mjenjač ne bi trebao i smio cukati bio on FWD ili AWD.
Provjeri što je s uljem u angel gearu, Haldexu (ima i filter koji se mijenja) i zadnjem diferencijalu, je li mijenjano i dali slučajno slini. Ovo što cuka je "bad news" i ja bi odustao od toga osim da ti skine toliko cijenu da ti ostane za popravak/sređivanje te getribe (10.000,00 - 15.000,00 kn). Ili da ih već imaš u pripremi.