Sada je: ned svi 25, 2025 12:10 am.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. 940 2.0 91g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 211 postova ]  Stranica Prethodna 1 ... 8 9 10 11 12 ... 15 Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: ned stu 18, 2012 12:59 pm 
član VKH
član VKH

Vidjen auto sada, pregledan, isproban ...

Auto je 94, uvežen '96, 292 000 km na satu, servis urađen prije 2 tkm (po rječima), generalno auto ima odličan motor (dimi minimalno na šipku) , a na aspuh samo crno kad se stisne do poda s time da se vozi na plavi dizel, nije trul, nije bio tazbijen koliko se ja kužim, i nije bio do sada lakiran koliko sam uspio vidjeti jel je kiša magla, zmazan i sl, gume sve 4 zimske mišelim dobre još za ovu sezonu, letva nema fufta i dobro se auto vozi, ne trese kod kočenja, iznutra sve manje više ok osim vozačevog sica, čak je i nebo ok, šiber ručni radi, ne propušta, mjenjač radi i šalta se normalno , klima radi ... e sad ...

- centralna brava nekaj zeza
-prednji desni žmigavac treba mjenjati
-ovjes prednji nešto udara po garabama ili su u pitanju amortizeri, ne znam, bez dizalice, testera 0 bodova
-kokpit tabla ne radi na leru okretaljka na 0 je ali kad se doda gas proradi, tu i tamo proradi sat za pokazivanje tem. motora i sat za količinu razine goriva
-prednji odbojnik ima udubinu na desnom čošku malo jaču
-zadnji levi blatobran postrugan
-zadnji desni blatobran zajedno sa vratiam postrugano/stišnjeno
-na zadnju haubu- bunke, pala je po rječima vlasnika cigla sa kamiona, ima puno oštećenja
-kuplung visoko hvata
-lajsna šoferšajbe traži zamjenu

Uglavnom, sve je to za očekivati kod takvog auta, auto nema neku extra opremu jer nema šiber na struju niti zadnje podizače, mene je jako dojmilo stanje motora i uglađen rad motora, kao i vožnja jer letva nema lufta i volan je precizan, pa tako i unutrašnjost samo rješiti vozačev sic i cijeli auto dati generalno očistiti jer je auto sa sela, s obzirom da ja tražim auto za uređenje a ne da kupim pa da se vozim jer mi je to primarno sad uzeti auto da se imam čime voziti, ovaj auto me zanima ali čovjek traži 2500 eur za regani auto godinu dana, što je i nije puno, reg. je do 19/12/12, tako da je sve do daljnjeg otovoreno...

Mislim da po slikama možete zaključiti stanje vozila :

Vrh

PostPostano: ned stu 18, 2012 1:04 pm 
član VKH
član VKH

slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika
slika

slika

slika
slika

slika

slika
slika

slika

Vrh

PostPostano: ned stu 18, 2012 1:16 pm 
član VKH
član VKH

Auto ima original radio volvo ali fali spodnja blenda/plastika, eto to bi bilo to, odispod koliko sam uspio vidjeti je zdrav, ima i KAT, e da, brtvu poklopca ventila treba ili mjenjati ili dotegnuti, kao i remen koji pogoni alternator (preširok je i cvili), lim bi trebalo rješiti ova oštečenja ali pritom biti svjesni da to nije više to i da če tu brzo kad tad izbiti van, zato kaže čovjek da ništa nije dirao jer hrđe nema, auto fino ide i nisam skužio da bi bilo što aludiralo na problem sa turbinom, uglavnom kaže da ne 10 000 km koliko on cca radi godišnje dospije oko maximalno 1-2 lit ulja u motor, ako kog još kaj zanima nek pita, svakako bih volio da ove informacije budu isključivo informativnog karaktera, a ne osnova s kojom čete čovjeka napast ili sl, čovjek je ozbiljan, stradali su u poplavi prije 3 g čič. poljana i sad prodaju auto jer trebaju novce za podmiriti neki dug, hoču reč, ako več koga auto zanima nemojte doč tamo i i biti seronje reč da to i to ne valja na autu ili sl. jer sam ja tako rekao na forumu i popljuvat mene i od sebe radit budalu, ja sam samo napisao viđenje auta s mojeg gledišta, rekao sam da čemo se čuti ukoliko se odlučim za auto, nisam ništa ponudio za auto, moram sjest, malo kalkulirat, prespavat ... tko zna, da sam rješio 760 '84, ovog bih uzeo odmah bez minue razmišljanja, a sad je dalje sve to pod upitnikom ... eto, ako imate pare i muda kupiti takav auto navalite, ovo vam je dobra auto, pa eto nempojte sad preskup je, predlako mi je, ne volim kožu, ne sviđa mi se boja i sl. sranja i gluposti ...mislim da je ovo dobra kupovina ovog auta jer napominjem motor je izvanredan.

Vrh

PostPostano: ned stu 18, 2012 2:33 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: 740GT VTR Evolution, 760 V6
Jako fin izvještaj.
Sad...napisao bih i ja koju kao neko ko ima iskustva sa ovim autima i motorom. Možda nekome pomogne kod premišljanja.

Što se cijene tiče, da je da nije mala - istina je, ali opet, pošto je regan cijelu godinu, a pogotovo jer ima odličan motor, te nema hitnih radova koji zahtijevaju da bude van pogona neko vrijeme, mislim da je fer. Ti i ja znamo da na uređenje svega toga ode i dosta više para, pa ko misli da je puno neka prelista naše teme sa radovima.

Što se tiče zadnje haube i ostatka lima, istina je da to nikad više nije "to" čim se uradi, ali bar nije ništa strašno niti poderano i protrulo unutra, tako da mislim da se ipak da korentno napraviti kod dobrog majstora koji ne bude fušerio. Čak ne bi trebalo lakirati cijeli auto (što se mene tiče, nešto najgore što se može uraditi.)
Branik se napravi bez problema, a na sitnice tipa brave i žmigavca ne bih trošio riječi - žmigavac je 10€ i zamjena je plug&play, kao i ta lajsna, a centralna ode na svakom starijem autu ovako ili onako, kad tad, no sredi se uz malo čačkanja preko vikenda.
Tabla, bila Yazaki ili VDO je na svakoj Devetki, a koliko čujem i Sedmicama sklona blesiranju (moje nisu izuzetak) jer je jedna od prvih fuldigitalnih, a tadašnju tehnologiju nije porediti sa današnjom. Uglavnom tabla se skine dole uglvnom skidanje vijaka koji prave kontakt instrumenata i štampane ploče, te njihovo čišćenje, kao i čišćenje kontakata na ploči riješi stvar.

Ovjes naprijed srediti nije ni teško ni skupo a spada u potrošne dijelove, kako god okreneš.
Kuplung je tu, pored limarije, najskuplja stvar, nešto preko 200€; no on dok radi - radi, kad postane puno pretvrd ili krene klizati lamela (prvo vjerojatnije), onda treba misliti o tome. A ako krene propadati, onda je cilindar, negdje ispod 100€.

U suštini, mislim da je ok kupovina. Nadam se da će se tebi posložiti situacija da ga možeš uzeti ili da će ga već neko sa foruma udomiti.

Kvarimo pošten svijet.

Vrh

PostPostano: ned stu 18, 2012 3:50 pm 
..
..

Vozi: kombi
slažem se da je report na visini auto revije..bela svaka čast...međutim opet moram komentirati cijenu za koju mislim da je mrvicu previsoka..daleko od toga da za 2500 eura nemože čovjek danas kupiti poštena kola,ali stvar je samo u ulaganju,a koliko sam skužio ovaj traži kroz izvesno vrijeme cca još 500-tinjak eura možda i više...neznam,nikad se nisam zamarao sa kozmetikom i limarijim previše tako da jedino mehanički da je top, to mi je bitno...iskreno da imam trenutno pljunuti 2200 ponudio bih mu bez razmišljanja. Solidan ma šta solidan jako dobar 940!

Vrh

PostPostano: ned stu 18, 2012 5:23 pm 

Vozi: 740 16v & 740 td & 940 polar
Kod nas ovakva 9 nebi ni za 1500eur mogla da se proda koliko je slaba potraznja za njima...

Vrh

PostPostano: ned stu 18, 2012 6:33 pm 
..
..

Citat:
Kod nas ovakva 9 nebi ni za 1500eur mogla da se proda koliko je slaba potraznja za njima...
skup je za održavanje..manje košta servis na golfu 5

Vrh

PostPostano: ned stu 18, 2012 7:04 pm 
član VKH
član VKH

Po cemu je skup za odrzavanje a sve manje vise isto kao na 7xx ???
Osobno mislim, kazem mislim da ovaj auto u prodajnoj vrijednosti regan god dana vrijedi oko 2000 eura. .

Vrh

PostPostano: ned stu 18, 2012 7:06 pm 
član VKH
član VKH

Kole : koliko kod vas onda vrijedi 7 ca tdic limuzina, ne karavan jer su oni daleko jeftiniji. ????

Vrh

PostPostano: ned stu 18, 2012 7:18 pm 
..
..

Citat:
Po cemu je skup za odrzavanje a sve manje vise isto kao na 7xx ???
Osobno mislim, kazem mislim da ovaj auto u prodajnoj vrijednosti regan god dana vrijedi oko 2000 eura. .
kažem posprdno zato što večina ljudi danas misli da su volvo vozila skupa za održavanje u odnosu na neke "novije" fauve grupacije....

a da vrijedi 2000eura to je 100%.....iskreno nevidim zašto jednostavno ne uzmeš ovaj i spremiš ga sa strane ako trenutno nemaš mjesta ..teško da če ti bolji uletit za tu lovu u budučnosti...razmisli dugo ga tražiš već da nebi bilo prošla baba sa kolačima!!

Vrh

PostPostano: ned stu 18, 2012 7:44 pm 

Citat:
Kole : koliko kod vas onda vrijedi 7 ca tdic limuzina, ne karavan jer su oni daleko jeftiniji. ????
Pa tu oko 1500eur idu te 9 u odlicnom stanj, losije do 1000eur a 7 ne moze ni za 1000eur da se proda kakva god bila... Nece to kod nas niko, sto zbog toga sto su u glavnom preko 2000ccm sto zbog nepopularnosti volva kod nas usled neznanja, lose ponude rezervnih delova, nesrecnih a preskupih servisa...

Vrh

PostPostano: ned stu 18, 2012 8:35 pm 

Citat:
Primera radi ovu sedmicu sam prosle god jedva prodao za 1600eur a bila je u perfektnom stanju sa ful opremom(samo bez koze). Istina auto je bio neregistrovan a registracija je oko 250eur bila tad sad je i manje...
slika

slika

slika

slika

slika

slika

slika

Vrh

PostPostano: pon stu 19, 2012 9:16 am 
član VKH
član VKH

Da, ali za taj auto sa slika nebi u HR dobio niti približno toliko, benzinac automatik..ko če to da vozi (osim Dugog), devetke dizeli su jako rjetki auti kod nas pa je onda i takva cijena.

@Gizmo - iskreno nevidim zašto jednostavno ne uzmeš ovaj ... trenutno baš nemam viška 2-2500 eura, ako se ne proda uzet ču ga početkom 2013 ili možda još u 12 mj ovisno o financijama. a opet čekam tvoj report za 9ku koju spominješ da ju ideš videt kad se čovjek vrati, pa eto ...

Vrh

PostPostano: pon stu 19, 2012 9:34 am 
član VKH
član VKH

@TD & Kole - što mu dođe ovaj zaokruženi dio koji ide cijev na ispušnu granu, na njemu je neki vakum ventil, to nema moj 2,4 tdic niti jedan na sebi ??

slika

Vrh

PostPostano: pon stu 19, 2012 10:18 am 
član VKH
član VKH

Vozi: 740 GL ,1989......S90 3.0 24v
Citat:
benzinac automatik..ko če to da vozi (osim Dugog)
13-ta godina bez ikakvog kvara na getribi ,a išla je i bez ulja na šipki duže vrijeme dok nisam skužil i onda nasipal zabunom ulje za teške strojeve umjesto za getribe :!: To je bilo prije nekih 5-6 godina :lol: . Sve u svemu getriba je zakoooooonnn :whistle:

Volvo for Life

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 211 postova ]  Stranica Prethodna 1 ... 8 9 10 11 12 ... 15 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot] i 2 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: