Sada je: sub svi 03, 2025 12:08 am.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S60 2.4, 02g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 8 postova ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: pet ožu 23, 2012 1:35 pm 
Veteran
Veteran

Vozi: S60 2.5T summum 2005
Jedna od malobrojnih stvari koje mi se na autu ne sviđaju od samih početaka je osjećaj na kočnici. A kak je došlo vrijeme da bih trebao mijenjati sve diskove i pločice, možda je sad baš prilika da to sredim. Ipak je sve skupa izdržalo preko 150000 km, s jednom izmjenom samo prednjih pločica. Imam vremena do tehničkog u srpnju, ali naravno da bih rado čim prije, pa bih se ograničio na normalno i redovno dobavljive dijelove kod nas.
Dakle, tu se spominjao Trw (sa vrlo prihvatljivim cijenama), pada mi na pamet još Textar, Ate je ak se ne varam u seriji (i u ovlaštenim servisima, a to imam), imate možda još kakvu pametnu, i kvalitetnu soluciju za predložiti? Poželjno je da postoji nešto poput "pro" verzije Textarovih diskova, koji su obojani da ne hrđaju, za razliku od običnih verzija.

Vrh

PostPostano: pet ožu 23, 2012 1:50 pm 
član VKH
član VKH

Bok, ja sam stavio na xc-a opet originalne (mislim da brembo) koje dolaze po katalogu, i diskove i pločice sam stavio kod ris-a i ja sam sa time zadovoljan i to jako, moj savjet ti je staviti opet što imaš na autu (diskove i pločice) koje idu po knjizi na tvoj auto, jedino ako pak misliš da ti je to preslabo i da želiš stupanj iznad, ima tu mjerodavnih kao Tcode koji ima iskustva sa puno boljim i jačim kočnicama, iako onak na prvu ako plniraš bolje i jače kočenje tj. ako imaš potrebu za time bih sugereirao kočnice od R modela (s60r).

Gdje si čipao auto (malo off ali da ne tražim po forumu, može i pm)

Vrh

PostPostano: pet ožu 23, 2012 3:30 pm 
Veteran
Veteran

Citat:
Gdje si čipao auto (malo off ali da ne tražim po forumu, može i pm)
U mene je Ate originalno. Brembo je na R-ovima. Ovo zadnje: http://www.thperformance.hr" onclick="window.open(this.href);return false;

Vrh

PostPostano: pet ožu 23, 2012 4:00 pm 
.
.

Vozi: Volvo XC60 T5 R-Design
Citat:
Jedna od malobrojnih stvari koje mi se na autu ne sviđaju od samih početaka je osjećaj na kočnici.
Isti slučaj i kod mene... i ja bi rado stavio broj veće :twisted:

Vrh

PostPostano: pet ožu 23, 2012 9:25 pm 
Veteran
Veteran

S EBC sam imao odlična iskustva, diskovi i poločice su se pokazali odlični za stok varijantu kočnica, textar ništa posebno, mislim da ATE power diskove ima Gonzo može ti reć kak je zadovoljan s obzirom na konjicu s kojm rasplaže, od R bi bilo odlično gore sve stavit i mirna Bosna, sve ovisi o dubini džepa.

Vrh

PostPostano: pet ožu 23, 2012 11:09 pm 
Veteran
Veteran

Imam kompletan sustav od Textara, i toplo preporučam zaobilaženje istog.
Ako ti nije problem samo daj objasni što to znači da ti se ne sviđa osjećaj na kočnici?

Vrh

PostPostano: sub ožu 24, 2012 2:03 pm 
Veteran
Veteran

Citat:
Imam kompletan sustav od Textara, i toplo preporučam zaobilaženje istog.
Ako ti nije problem samo daj objasni što to znači da ti se ne sviđa osjećaj na kočnici?
Kao prvo, ne grizu kak bi trebale. Kao malo veći problem, osjeća se da treba gaziti muški kak se zagrijavaju. Ok, ne očekujem ukapanje na mjestu laganim stiskom jer to nije ugodno niti udobno, ali malo više sile ne bi naškodilo. Za Textar info, hvala puno.

Vrh

PostPostano: sub ožu 24, 2012 3:10 pm 
Veteran
Veteran

Ako je u pitanju zagrijavanje pri intezivnijoj upotrebi, onda razlog može biti starost i debljina diskova. Onda su ti možda ipak opcija originalni djelovi (ako se financijski uklapa). Moja iskustva su takova, da je po meni sve na našem tržištu škart. Doduše, nikad nisam kupovao najskuplju robu, ali sve ovo ostalo, što bi bilo u nekom "srednjem cjenovnom razredu" (što god to bilo), meni je pravilo probleme. JA s diskovima i pločicama nikako ne mogu na zelenu granu.
Ako su ti se problemi javljali i ranije, onda možda nije problem u debljini diskova, pa ti možda treba druga(čija) tekućina u sustavu, i pletena crijeva.
Uglavnom, mislim da sam samo ponovio sve što si znao, ali eto..

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 8 postova ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot] i 2 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: