Sada je: čet svi 01, 2025 4:57 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S60 2.4, 02g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 118 postova ]  Stranica 1 2 3 4 5 ... 8 Sljedeća
Autor/ica Poruka
PostPostano: pon pro 19, 2011 6:04 pm 
.
.

Vozi: Volvo XC60 T5 R-Design
Pozdrav svima...

pred kupnjom sam Volva S60 D5 A/T SUMMUM 2006. godište sa cca 160.000 tkm.
Auto je izvana identičan kao što ga vozi član foruma "Domo" a mislim da je i iznutra također jer ima bež odn sivu kožu.

Uglavnom, auto mi je strava jer sam ga vozio prije koju godinu u bivšoj firmi i znam da ga dan danas još voze. Ovaj koji sam našao je registriran na firmu i istekao je leasing i mogu ga dobiti za dosta dobre novce. Auto je unutra dobro očuvan. Habanje je vidljivo samo na gumbu ručne kočnice i ručki vozačevih vrata, čak je i volan u vrlo dobrom stanju. Oprema je full full ima i dodatno ugrađen bluetooth.

Auto je redovno servisiran svakih 20000km u Baotiću gdje je i kupljen i koliko sam vidio na naljepnici pod haubom pored motora, piše da je zupčasti promjenjen na 120000km. Uskoro dolazi servis sa 160000km pa me zanima što se točno radi na tom servisu i kolika je cijena servisa otprilike?

Iskopirao sam prometnu dozvolu pa me zanima da li se ikako može i gdje provjeriti da li je auto bio karamboliran ili sl? Ako je bilo neko farbanje branika to mi uopće nije bitno, važnije mi je da auto nije bio sklapan, ravnan i sl.

Do koliko ti motori izdrže kilometara? Ja radim cca 15000km godišnje i namjeravam ga voziti barem idućih 5 godina.

Sve u svemu na korak sam do kupnje pa uz provjeru o karambolu ako imate kakav dobar savjet bio bih vam zahvalan.

slika

slika

slika

slika

Vrh

PostPostano: pon pro 19, 2011 6:54 pm 

Vozi: S60 D5
koliko para?:))

Vrh

PostPostano: pon pro 19, 2011 6:56 pm 
..
..

Vozi: Volvo V 70 2.5 T
Kupuj, uljepšaj si Božić. Ni o čemu ne razmišljaj-samo gassss :mrgreen:

Volvo XC 60 2.4 d
Volvo V 70 2.5 t

Vrh

PostPostano: pon pro 19, 2011 7:04 pm 
član VKH
član VKH

Citat:
Potpis na ovo, 160 tkm ...tek se razradio, servis niš posebno, ullje + filteri, možda će već trebat mjenjat diskove + pločice ako nisu mjenjani te nosač motora (gornji), provjera antifriza, akumulatora i sl, u svakom sl. ako je dobra ponuda kupuj, provjeri dal je bilo kakvih problema sa mjenjačem ;)

Vrh

PostPostano: pon pro 19, 2011 8:07 pm 
.
.

Citat:
Citat:
Potpis na ovo, 160 tkm ...tek se razradio, servis niš posebno, ullje + filteri, možda će već trebat mjenjat diskove + pločice ako nisu mjenjani te nosač motora (gornji), provjera antifriza, akumulatora i sl, u svakom sl. ako je dobra ponuda kupuj, provjeri dal je bilo kakvih problema sa mjenjačem ;)

Koliko bi mogao doći takav servis?

Vrh

PostPostano: pon pro 19, 2011 8:27 pm 
član VKH
član VKH

2-5 k kn ovisi kaj treba raditi. Taj auto je u Bericar-u ?

Vrh

PostPostano: pon pro 19, 2011 8:28 pm 
.
.

Citat:
2-5 k kn ovisi kaj treba raditi. Taj auto je u Bericar-u ?
Da, znaš nešto o njemu?

Vrh

PostPostano: pon pro 19, 2011 8:32 pm 
član VKH
član VKH

Znam samo da nije nešto popularna cijena, jedino ako si ti dobio super ponudu za njega ... ovaj recimo je sl. malo više km, malo mlađi, i bolja oprema (malo jača) ...http://www.njuskalo.hr/auti/volvo-s60-d ... as-4068058" onclick="window.open(this.href);return false;

Vrh

PostPostano: pon pro 19, 2011 9:00 pm 
.
.

Citat:
Znam samo da nije nešto popularna cijena, jedino ako si ti dobio super ponudu za njega ... ovaj recimo je sl. malo više km, malo mlađi, i bolja oprema (malo jača) ...http://www.njuskalo.hr/auti/volvo-s60-d ... as-4068058" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Da, taj je fakat mrak ali su me odbile tri stvari... 190tkm, 2 vlasnik i crna koža. Znaš nešto o tom autu?

Vrh

PostPostano: pon pro 19, 2011 10:54 pm 
Veteran
Veteran

Bela, nemoj plašit čovjeka.
Kod mene je akumulator star skoro 9 godina, sve super. :lol:
Motor evo, 310tkm, k'o cura, a nikad ga se nije nešto naročito štedilo. Čak sam jednom i servis preskočio.
Ja bih jedino predložio da se provjeri kako webasto radi, jer očito da imaju određeni vijek trajanja, a ostalo sve 5.
Planiranih 100tkm, će on bar još 3x napravit.

Vrh

PostPostano: uto pro 20, 2011 8:27 am 
član VKH
član VKH

Pa s ničim ga nisam plašio, pa nisam rekao da motor ne valja ili nije izdržljiv, pa i moj če sad uskoro 200 tkm pa je ko nov, a napisao sam da se je tek na 160 tkm razradio, no kočnice, nosač motora, i webasto bi mogli doći na red, ne vidim razloga ako želi kupiti taj auto da ode u ovl. servis da se auto provjeri za 300-350 kn tako da zna na čemu je jer če mu odmah reči šta treba ili ne treba raditi, btw akumulator je troašk 100 eur nije neka stavka, dobro je provjeriti i amortizere, ustvari govorim šta bih ja napravio da kupujem takav auto, rađe dam da se sve provjeri pa da znam na čem sam nego da dam 12 keša i odem u servis a treba ulupat još 10 tkn u auto. ;)

Vrh

PostPostano: uto pro 20, 2011 8:51 am 
..
..

Vozi: s60 d5
Ama kupuj covjece. Neces se pokajati sigurno. Relativno je to mlad auto i sa relativno malo predjenih kilometara.
Na ovom autu jedino treba dooobro pregledati mjenjac jer je on naj veca stavka u slucaju da nesto zaskripi, ali kako je bio redovno servisiran, vjerovatno je i redovno mjenjano ulje u mjenjacu, pa mislim da je i to ok.
Nemoj se bojati sada redovnih servisa, jer to ti je svakako redovna procedura i redovni troskovi.
Sto se tice motora tu se tek ne sikiraj! Sam motor moze preci preko 300.000 bez nekih vecih problema.
Nadam se da ces uskoro postati i vlasnik ovog autica, pa da ces nam ga prikazati i malo detaljnije....

Vrh

PostPostano: uto pro 20, 2011 10:08 am 
Veteran
Veteran

160tkm stvarnih je nista. to je tek pocelo raditi.
neznam koji auto sad vozis, ali relativno gledano, na volvu je skuplje redovno odrzavanje. ne pretjerano, ali u odnosu na druge aute je.

neki "problemi" nastaju sa 10 godina starosti i preko 400 000tkm... i kod koristenja od 50 000godisnje, tak da ovo tvoje mu bude godisnji odmor. mozda budes moral promjeniti diskove od zbog hrde od stajanja sa tak malom km :D

pitanja u vezi arhitektonskog projektiranja, legalizacija i sl...
http://gradecki-projekt.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;

Vrh

PostPostano: uto pro 20, 2011 11:07 am 
.
.

Provjerio sam danas kod Baotića sve o autu i s autom nikad nikakvih problema niti je ikad bilo išta rađeno na limariji. Na 140000 km mjenjano ulje u mjenjaču i ima nove disk pločice sprijeda i straga. Zupčasti promjenjen na 120000 km... promjenjena jednom Xenon žarulja. Kad sam ga vozio nisam imao nikakve primjedbe i podsjetio me kako sam u njemu uživao prije tri godine. Iduči servis na 160000 km je rekao da bi me trebao doći oko 2500-3000 kn. Čovjek iz Baotića (Rudy) si je stvarno dao truda i rekao je da nema ništa na što bi me mogao upozoriti vezano za auto. Pričali smo telefonom 10-15 min i nije da me se htio riješiti. Sve pohvale.

Danas idem pogledati i onaj drugi crni S60 D5 A/T SUMMUM sa 190000 km koji mi je preoporučio BELA. Rudy iz Baotića kaže da nije važno koliko kilometara ima u 4,5 god koliko je star jer je sigurno vožen uglavnom po autocesti... glavno da je održavan. Auto je isto servisiran u Baotiću i čovjek kaže da je auto ko nov unutra i da ima par sitnih ogrebotina izvana. Idem ga danas pogledati pa javim dojmove iako imam averziju prema crnoj koži... crni auto s crnom kožom mi je oduvjek bio - ne hvala. Vidjet ćemo.

Trenutno vozim novu Toyotu Prius (2009.) sa 33000 km, biserno bijele boje... pa ako netko zna nekoga... oglas je na Njuškalu ili može PM. Auto je u odličnom stanju i razlog prodaje je zapravo da se želimo riješiti kredita jer idemo na veči stan pošto smo dobili klinca prije tri mjeseca :)

Vrh

PostPostano: uto pro 20, 2011 11:19 am 
Veteran
Veteran

Vozi: S60 2.4D 2002. XC90 D5 2006.
Vozim sličan iz 2002 sa 180tkm i same pohvale za motor , što se tiče automatskog mjenjača nemam iskustva ali ih ima ovdje nekoliko koji su imali problema no u večini slučajeva zbog neznanja i načina održavanja - čitaj malo po forumu ima dosta ljudi sa znanjem i dobrim savjetima u svezi održavanja.
Ono što je relativno i potrošni materijal su seleni ,nosači motora i ponekad prednji dio ovjesa što pripisujem težini auta i ekološkim materijalima od kojih su napravljeni ( Volvo brine o zagađenju pa su večinom seleni i nosači od prirodne gume pa stradavaju s godinama i na temperaturi). Potrošnja D5 motora je mala ako se voziš normalnim režimom a ako se želiš ganjat kupi turbo benzinca jer je doživljaj drukčiji makar su maximalne brzine približne.
Poželjno je točiti kvalitetno gorivo jer su novije generacije opremljene piezo diznama koje znaju zezati nakon 200000 km ali se mogu čistiti ultrazvukom.
Za veliki servis (promjena zubčastog ,napinjača, klizača,vodene pumpe filtera goriva,zraka i ulja u dučanu izdvojiš ravno 1760 Kn a ulje imaš na izbor samo što u motor ide 6,5l ulja) Mislim da je to potrebno za veliki servis što nije ništa više od nekog golfa ili opela ili francuza
Pločice za diskove prednje komplet 350 kn -na dalje, zadnje 250 kn na dalje
zavisno od kvalitete a diskove još nisam kupovao.
Moja velika preporuka ZA takav auto !

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 118 postova ]  Stranica 1 2 3 4 5 ... 8 Sljedeća

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: