Sada je: ned srp 13, 2025 9:58 pm.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S60 2.4, 02g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 12 postova ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: ned lis 16, 2011 11:52 am 

Vozi: volvo
bok svima, ima li netko pojma koliko bi koštalo promjeniti display koji pokazuje u lijevom kutu autonomiju, potrošnju itd.. najviše mi treba zbog telefona kojeg isto tako nemogu koristiti zbog displaya. znam da je sigurno bilo već tema o tome, i da su vjerojatno potrošeni grafitni kontakti, ali mislim da su rijetki koji bi se ''uhvatili'' u koštac s time da to poprave, zato pitam dal je netko već to popravljao i koliko je cca cijena novog-polovnog? :shock: :shock:

btw..ima li tko viška u zamjenu za kune gumenu crnu kapicu koja dođe u centar kotača?

hvala..

Vrh

PostPostano: ned lis 16, 2011 6:16 pm 
Veteran
Veteran

kakav je kvar?
jel ekran treperi, ima crte, gasi se, nema svjetlo??? razliciti kvarovi postoje na tom satu, koji je sam po sebi smece zestoko

pitanja u vezi arhitektonskog projektiranja, legalizacija i sl...
http://gradecki-projekt.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;

Vrh

PostPostano: pon lis 17, 2011 9:19 pm 

bok, kvar je takav da ponekad treperi a ponekad se upali samo jak kontrast na display-u, na način da se ništa ne vidi...kao kad bi dimmer za osvjetljavanje table pojačao do kraja. uglavnom počne treperiti nakon što se auto zagrije, ponekad zna ''raditi'' i po nekoliko desetaka kilometara, ali nikad duže od toga...na c70 sam imao sličan problem, ali tamo mi nije radilo svijetlo koje osvjetljava ukupne kilometre, nije mi smetalo po danu, samo po noči, jer nisam vidio prijeđene kilometre, a i to je puno manji problem od ovoga, ovaj sada je dosta važan display i puno važnih informacija se očitava upravo na njemu.. :doh:

Vrh

PostPostano: pon lis 17, 2011 9:41 pm 
Veteran
Veteran

ajde provjeri dvije stvari...

kad ti tak pocne zezati ekran... skini poklopac iznad sata. ako imas uske duge ruke mrsave, netrebas skidati i sat, ako imas malo jace, skini i km/H sat...

sa straznje strane, negdi tocno iza pokazivaac brzine, je komadic di nema plastike, nego samo metalna plocica (hladnjak glavnog procesora), i probaj pritisnuti tu plocicu prema sebi, prema unutra.... ne prejako da se ne slomi maticna, al opet ne preslabo... i provjeri jel se ekran mjenja, tj, jel se popravi...

ako se popravi, to su losi spojevi na spoju procesora i maticne. isti problem je i kod mene.

ako nije to, onda je regulator napona na ploci. nalazi se iznad ekrana, kad se skroz otvori sat.

u svakom slucaju, pravi elektronicar moze pomoci.

ja ga na nesrecu, jos nisam pronasel, i neznam kome odnjeti sat da mi polemi te konekcije

Vrh

PostPostano: uto lis 18, 2011 12:17 pm 

haha...nemam baš neke pre-tanke prste obzirom na mojih 1.80m i 130 kg :think: :think: :snooty:

kakav je proces skidanja sata? jel to samo skinem plastiku (prozirnu) i onda... :geek:
nisam nikad to radio pa se bojim da strgam tu plastikicu koja je čini mi se jako ''krhka''...lakše mi ide sa šarafima i tako to..hehe..
uglavnom, ja imam tu jednog frenda što nama servisira glazbenu opremu..miksete, zvučnike i tako to, imali smo problem na mikseti jer su nam se pojele grafitne ploćice na potenciometrima i frajer ih je sve preradio, stvarno je dobar...meni bi samo trebalo da nekako taj cijeli komplet skinem dole i da mu nosim cijeli display sa spojevima da ih prelemi..a jel ima za kupiti takav cijeli komad nov??? da, vjerojatno košta ko sv.Petra kajgana :pray: probao sam tražiti na EBAY-u, ali ništa..

a niš..probat ču to skinuti dole pa da vidimo...

Vrh

PostPostano: uto lis 18, 2011 12:59 pm 
Veteran
Veteran

najprije vadis plastiku oko sata...
ide ti na cupanje, samo gurni ruke i lagano vuci...
skupa na nju preko neke koze se drzi i plastika oko volana... izvuci volan u krajnji polozaj prema sebi, i spusti maksimalno dole... onda se da izvaditi.
u uglovima sata su 4 krizna sarafa... ili torxa, nisam siguran... i odvidas ih, i sat ide van ;)

raskapanje sata je hrabar posel, ja ga nisam radil, jer mozes vise stete nego koristi napraviti ako se zaigras...

Vrh

PostPostano: uto lis 18, 2011 1:02 pm 
Veteran
Veteran

http://www.youtube.com/watch?v=FZjlzcfz ... ideo_title" onclick="window.open(this.href);return false;

Vrh

PostPostano: uto lis 18, 2011 2:52 pm 

...ovako na izgled kad netko drugi čupa je lijepo za vidjet, kad je tip na youbitubi izvadio cijelu ploču vidjeh da ima neki spoj a gdje je taj konektor od display-a? jel uopće treba vaditi masku do kraja ili se da ''ugurati'' prste nutra da bi se probalo pogurnuti kontakt u display-u?

probat ću to napraviti pa šta bude... :shifty:

Vrh

PostPostano: uto lis 18, 2011 3:40 pm 
Veteran
Veteran

Citat:
...ovako na izgled kad netko drugi čupa je lijepo za vidjet, kad je tip na youbitubi izvadio cijelu ploču vidjeh da ima neki spoj a gdje je taj konektor od display-a? jel uopće treba vaditi masku do kraja ili se da ''ugurati'' prste nutra da bi se probalo pogurnuti kontakt u display-u?

probat ću to napraviti pa šta bude... :shifty:
ne kontakt an displeju!
kontakt na procesoru!
izvana se vidi samo hladnjak, metalna plocica

Vrh

PostPostano: uto lis 18, 2011 8:43 pm 

bok...da, skužio sam gdje je spoj...malo sam ga probao razdrmat pa je radio jedno pola sata dok sam imao upaljen auto. kad sam ga ugasio i nakon pola sata opet upalio, opet ista stvar...

morat ću, ako ništa drugo, probat naći neku polovnu tablu na ebay-u ili negdje drugdje ... :?

Vrh

PostPostano: uto lis 18, 2011 9:19 pm 
Veteran
Veteran

Citat:
bok...da, skužio sam gdje je spoj...malo sam ga probao razdrmat pa je radio jedno pola sata dok sam imao upaljen auto. kad sam ga ugasio i nakon pola sata opet upalio, opet ista stvar...

morat ću, ako ništa drugo, probat naći neku polovnu tablu na ebay-u ili negdje drugdje ... :?
polovna tabla nejde nutra. ne pase. uopce nebude radila, makar 1000001 posto bila ispravna, jos ti bude zakljucala centralni kompjuter ili ecu, nekajvec takvoga...

ide samo nova, skupa ko sam vrag, koja se onda programira za tvoj auto bas.

velim ti, ako je proradilo kod pritiska na metalnu plocicu, onda treba samo procesor na novo zalemiti na maticnu.

ako nije proradilo, onda je ragulator napona za ekran.

Vrh

PostPostano: sri lis 19, 2011 9:40 am 

aha, tako znači...onda niš od polovne.
..kažeš skupa ko sam vrag... :cry:

probat ću onda pitat ovog frenda da mi prelemi...

gdje nabavljaš ostale rezervne djelove za volvača?
ovdje u Istri je nekakav novo-otvoreni volvo dealer u Pazinu, nisam još bio tamo, a ovaj prije gdje sam išao, je u Rijeci..3 puta skuplji od svih ostalih u Hrvatskoj. jednom mi je prilikom na c70 crkla mašinerija za podizanje prozora na vozačevoj strani, zvao sam u Rijeku da pitam koliko košta i kad mi je tip rekao 5100 kn, rekao sam mu da mi ne trebaju vrata nego samo podizač :shock: :shock: :shock: nakon toga nazovem gore u Varaždin i za istu stvar mi frajer kaže da košta 1200 kn, naravno isto novo kao i kod ovih u Rijeci...
tako da variraju cijene strašno!!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 12 postova ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Lucas i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži: