Evo da ne otvaram novu temu. Imam jednu vrhunsku pohvalu. Kupio sam jedan mali BMW karavan na kojem nije radila klima. Od svih "frendova" majstora kod kojih sam se raspitivao i odlazio da "pogledaju" - takve gluposti sam se naslušao, ali naravno svi su odmah htjeli puniti sistem plinom i da ako ispusti da ponovo dođem. Naravno punjenje se plaća.
I obratim se Šimunu u Dubravi i čovjek kaže da će ga spojiti na instrument nabiti mu pritisak(zrakom) i ostaviti barometar da vidi dali sistem pušta. Inzistirao sam da auto ostane kod njega par dana i nakon popravka i punjenja sistema plinom da budem siguran da mi ne ispusti plin za par dana. Nije bilo nikakv problem.
Čovjek me zove drugi dan i kaže otižao kiler klime - pušta. Kupio novi kiler za 594kn, čovjek ga montira ( raskopa pola prednjeg dijela auta ), i nakon toga mu opet nabije pritisak(zrak) u sistem i ostavlja ga na barometru. Nakon tri dana sistem nije puštao i stavlja plin. Sa plinom na moje inzistiranje ostavljam auto još 2 dana. Sistem nije pustio i klima hladi ko luda. Rađe sam mu ostavio auto tako dugo nego da se vračam i gubim vrijeme. Zamijenio mi je sve gumice za crijevima i cijeli posao naplatio 800kn.(sa plinom). I naravno garancija na posao - istina bog usmena.
Uglavnom jako sam zadovoljan.
Ako kome treba evo broj 095 8659208 - preporuka Saraga