Citat:
Sve dok netko argumentirano i smisleno ne objasni zbog čega nije dobro zamijeniti kompletno ulje, i za mene je to vrlo klimava praksa.
Srećom, ne vozim automatika pa me to i ne brine previše

.
Meni su tako "osvježili" ulje u Volvo servisu i platio sam to 70EUR...4l ulja i posao....iz nekog meni nepoznatog razloga kad se mijenja kompletno ulje bez obzira na postupak zna doći do problema koji niti jedan servis ne zna riješiti i koji obično završe sa kupovanjem novih i jako skupih dijelova za getribu koja je normalno šaltala brzine do prije izmjene ulja.
Očigledno ovlašteni servisi imaju neku preporuku da mijenjaju ulje tako po pola odjednom jer se onda nikakvi problemi ne javljaju.
Potvrda ovoga je moje interesiranje za izmjenu ulja u AK Biškup servisu gdje mi je rečeno da mi mogu zamijeniti ulje (ne osvježiti), da nema problema osim što nemam NIKAKVU garanciju da će mijenjač nakon toga raditi ispravno...ja ne znam da li postoji neki normalni vlasnik auta koji bi na to pristao.....jednom svom djelatniku su tako mijenjali kompletno ulje i nakon toga nema teorije da mjenjač proradi dok nisu kupili za njega novih dijelova za XY kuna.
Umjesto toga u Volvo servisu u Mariboru su mi izmjenili 4l ulja, platio sam puno manje i mjenjač je očigledno bolje radio nakon toga....ja zadovoljan bez obzira na to da li imam novo ulje i samo osvježeno staro....
P.S.
Očigledno fali DOBRIH majstora koji razumiju te mjenjače i koji bi znali tako nešto rastaviti i sastaviti bez mistificiranja tipa ulje, prljavština, špena u ulju i tko zna koji još izgovori koji se potežu kad nešto crkne a nitko ne zna zašto.