Znam da se nisam puno javljao na forumu otkako sam se uclanio, ali to je zbog obveza koje imam u zivotu pa se zadovoljavam citanjem i savjetima koji su stvarno od velike pomoci, ali.. Ova tema me ponukala da se i ja aktivnije ukljucim

Vidim da ima dosta nezadovoljnih Ina-inim gorivom, a i imao sam nedavno neke rasprave s ljudima u vezi toga.. Sva svoja vozila u kuci tankamo 80% na inim pumpama(najblize nam je), a ostatak ponekad na tifonu i rijetko na omw-u i nikad, ali bas nikad nismo imali problema s gorivom niti sa autima zbog toga. S40 1.8 PhI iz ´98 smo prodali nakon 11 godina sa 200k km od kojih 150k sa ininim benzinom i sve je bilo ok. E sad.. ili smo imali ludu srecu za svo to vrijeme ili mi je nesto promaknulo ali nikad osim redovnih servisa nije nista radjeno na nasim autima
Naravno, ni sa ostalim markama goriva nisam imao problema, ali moram priznati niti sam primjetio znatniju ustedu ili bolje performanse koje bi opravdale skuplje gorivo kod njih
@Interceptor: Volvov 1.8 benzinac nije poznat kao stedljiv motor, ali ipak 400 km je premali radijus, slican problem smo imali i mi kad smo kupili S40 s tim motorom(doduse tvoj je PhII, pa ziher ima nekih razlika) ali nakon posjete servisu i nekakvog postelavanja, potrosnja je pala i od onda nije bilo problema.
Ja bih prvo posjetio servis i pitao o cemu se radi. U svakom slucaju ako su tocne tvrdnje da druga goriva doprinose manjoj potrosnji, mislim da to ipak nije u toj mjeri da ti digne radijus kretanja na tipa 600 km