Sada je: sri tra 30, 2025 10:47 am.

Vremenska zona: UTC+02:00

Pravila foruma

OTVARANJE NOVIH TEMA- molimo vas da prilikom otvaranja novih tema u naslovu koristite slijedeće: tip motora,godište, kratak opis problema ( Npr. S60 2.4, 02g, čudan zvuk motora )

Započni novu temu  Odgovori  [ 7 postova ] 
Autor/ica Poruka
PostPostano: pon lip 08, 2015 9:39 am 
član VKH
član VKH

Vozi: V70 2.4 125kw Aut
Glavni likovi:
Moja Ženica, Volvo V70II iz 2003. i ručna kočnica.

Mjesto događaja:
7 km ceste od dučana do doma.

Zaplet:
Auto je slabo vukao ali uz malo više gasa, ipak je stogao do cilja. Ručna je za svaki slučaj bila podignuta cijelo vrijeme puta (za svaki slucaj)

Rezultat:
Kotači doživjeli crveno usijanje kao kod bolida F1 ali oni imaju keramicke kocnice a ja 12 godina staru kramu.

Anamneza:
Sada mi se spontano pale štop svijetla tj. kada stanem, ostanu upaljena. Kada lupim par puta po kočnici, ugase se. Desi se i da se sama od sebe ponovno upale.

Sta se desava? Sta da provjerim? Sta se desilo? Pretpostavljam da je ta vrucina nesto sjebala otraga ali sto?

raskopat cu to ovih dana ali bi bilo super da znam unaprijed sta se desilo pa da kupim dio/djelove unaprijed.

By the way, ima li netko onaj feder koji drzi pakne rucne kocice? jedan sam negdje izgubio...nemam pojma kako...

Hvala

Vrh

PostPostano: pon lip 08, 2015 11:33 am 
Veteran
Veteran

Vozi: V70 D5
moguće ABS senzore da je istopila

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk

Vrh

PostPostano: pon lip 08, 2015 11:37 am 
Veteran
Veteran

Vozi: Nissan 350z
Provjeri da li se papučica kočnice vrati skroz do kraja nakon što makneš nogu sa nje. Povuci ju rukom, ako ide znači da se ne vraća do kraja i ne pritisne prekidač za stop svjetla.

Iza ćeš vidjeti tek kad raskopaš, ali najverojatnije trebaš nove pakne za ručnu, a možda i sajle.

Vrh

PostPostano: pon lip 08, 2015 12:27 pm 
član VKH
član VKH

Provjerim pa javim ali mi nije jasna veza papucice i ovog dogadjaja :shifty:
Ako se ne vraca skroz, kak da podesim senzor da ranije prekine?

U svakom slucaju, hvala na savjetima. Papucicu provjerim popodne a ABS senzor ne provjerim jer nemam pojma ni gdje je ni kak izgleda ni kaj da provjerim :-P

Vrh

PostPostano: uto lip 09, 2015 9:17 am 
član VKH
član VKH

Narucio jucer nove straznje diskove i pakne rucne kocnice.

Pogledao pedalu kocnice i vraca se do kraja ali mi je prekidac toiko osjetljiv da se stop lampe pale cim dotaknem pedalu. Doslovce na sam dodir, bez da ju pritisnem.

Moze li se to podesiti da je mrvicu manje osjetljiva? Ima li netko isprint sa vide da vidim gdje je prekidac i kako da dodjem do njega?

Tnx

Vrh

PostPostano: uto lip 09, 2015 9:54 am 
Veteran
Veteran

Vozi: Nissan 350z
Ne znam kako je prekidač stop svjetla riješen na V70, ali trebao bi ti biti vidljiv negdje na mehanizmu papučice kočnice. Znači kada je papučica potpuno otpuštena, trebala bi nekim svojim dijelom pritisnuti prekidač i prekinuti strujni krug do stop svjetala. Pogledaj oko poluge papučice, prekidač bi trebao ovako nekako izgledati:

slika

Vrh

PostPostano: uto lip 09, 2015 10:31 am 
član VKH
član VKH

Hvala tcode :hand: pogledam veceras.

U medjuvremenu sam pogledao i releje na ploci u gepeku jer sam na nekim forumima vidio da je postojao opoziv za V70 2004. godista jer su se desavale identicne stvari kao meni.
Medjutoa, moj nije u grupi vozila koja su opozvana radi izmjene tog releja tako da vec imam nove releje koji su zamjenjivali jedan felericni.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu  Odgovori  [ 7 postova ] 

Vremenska zona: UTC+02:00

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Traži:
Forum(o)Bir: